fbpx

De Nieuwe Tijd

Voel je het? Het leven op Aarde verandert. En dit is niet zomaar een verandering, maar een werkelijke transformatie met een diepe spirituele betekenis.

Want het leven op Aarde transformeert in deze bijzondere tijd naar een Nieuwe tijd. Steeds meer mensen worden zich bewust van hun eigen Licht én van de Goddelijkheid van alles wat leeft. Waardoor we als mensheid op een totaal nieuwe manier zullen gaan samenleven

De Aarde en de mensheid transformeren

waardoor we als mensheid vanuit een Lichter (vijfdimensionaal) Bewustzijn gaan leven

Naar een Gouden tijd

We staan daar niet vaak bij stil, maar de planeet Aarde is al ongelooflijk oud. En ooit, heel veel tijd geleden, is de Aarde de planeet geworden zoals we haar nu kennen. Een bijzonder en magisch proces.

Want daarvoor was zij een grote gloeiende bol. En pas op het moment dat er een korst ontstond, ontstond de mogelijkheid voor levende wezens zoals mens, dier, plant en boom om op de Aarde te groeien en leven.

De Aarde ontwikkelt voortdurend

De verandering waarin we nu leven is niet de eerste transforatie op Aarde. Want er zijn allerlei tijdperken en manieren van leven geweest. Prachtige, Lichte tijdperken waarin we als mens vanuit Liefde leefden. En ook tijdperken van angst, pijn en moeten overleven. 

En (hoe bijzonder!). Ook nu transformeren we opnieuw naar een Licht tijdperk, ook wel een Gouden Tijd genoemd.

Nieuwe tijd
Neiuwe tijd 5D

Naar een Lichter 5D Bewustzijn

Tijdens de huidige transformatie  verhoogt je bewustzijn van driedimensionaal naar vijfdimensionaal. Het klinkt prachtig – maar wat betekent het?

Wanneer we het hebben over 3D en 5D hebben we het over niveaus van bewustzijn. Over datgene waar jij je bewust van bent. Het één is niet ‘beter’ dan het ander, maar wel heel erg duidelijk verschillend. Hoe kan dit zo verschillend zijn?

Alles in het universum is in wezen energie

Dit heeft te maken met de wetmatigheid, dat alles in het universum in wezen energie is. Energetisch betekent dan dat alles is opgebouwd uit minuscuul kleine deeltjes die met het blote (menselijk) oog niet zichtbaar zijn. Deze deeltjes zijn continu in een heel subtiele beweging, ze trillen.

Wij als mens en Ziel en zijn dus in essentie een energetisch wezen. En ook het universum met daarin de wereld waarin wij leven is een energetisch universum. Zelfs ons lichaam, onze emoties en gedachten zijn in wezen energie.

De energie verandert

Wanneer we het hebben over de transformatie naar een Nieuw Tijdperk, hebben we het eigenlijk over een verandering van de energie op Aarde. Want de deeltjes in de werkelijkheid zoals wij deze in 3D kennen, trillen relatief langzaam. Waardoor ze een bepaalde zwaarte hebben.

Als mens in een driedimensionaal bewustzijn ervaar je daardoor ook zware emoties en gedachten. Bijvoorbeeld angst, een gevoel van afgescheidenheid, twijfel en tekort. We zijn bezig met overleven, ieder voor zich.

Als je energie Lichter wordt, verandert je bewustzijn

Maar op het moment dat onze trilling als mens hoger wordt, verandert ons bewustzijn (dat waar we ons bewust van zijn). En we worden ons bewust van de 5D werkelijkheid met de energie van Liefde, Compassie, Vertrouwen, Dankbaarheid.

De manier waarop je als mens het leven en jezelf ervaart is totaal anders dan vanuit een driedimensionaal bewustzijn.

Nieuwe tijd
Nieuwe tijd

Ook de Aarde Transformeert

Behalve een planeet, is de Aarde ook een bezield wezen. Zij wordt wel Lady Gaia genoemd. De Aarde heeft net als jij en ik een lichaam: de planeet zoals wij haar kennen.

Ook Gaia heeft een zielsmissie en een blauwdruk voor haar zielsmissie. En een onderdeel van haar missie is dat zij aan andere zielen de mogelijkheid geeft om hier te leven, groeien en ontwikkelen.

Lady Gaia heeft een spirituele missie, samen met jou

Daarbij heeft ze ons als ziel verschillende mogelijkheden gegeven. Bijvoorbeeld tijdperken waarin de mensheid vanuit angst en overleven gegroeid is. En tijdperken waarin het leven op Aarde zacht en Liefdevol was. Hoe ongelooflijk speciaal is het dat we nu weer naar een Lichte tijd gaan!

De tijd waarin we nu leven is trouwens ook voor de Aarde een bijzondere tijd. Want ook de Aarde wordt Lichter en mag weer vanuit Liefde leven. En jij als Lichtwerker ondersteunt de Aarde in haar proces, door Licht te zijn.

Ben jij een Lichtwerker voor de Nieuwe Tijd?