fbpx

Verwacht Wonderen – op weg naar een Nieuwe Tijd!

Terwijl ik met Lady buiten loop, voelt het zo Magisch en wonderlijk. In deze zachte mist die de Stilte om me heen oneindig maal versterkt. Een diepe, diepe Stilte die doordringt in mijn Hart. Ik ben All- een. Verbonden. Met een gevoel dat werkelijk alles mogelijk is. Het Nieuwe leven wacht op mij, verborgen in de mist.

Het leven verschijnt

Terwijl ik loop verschijnen er spinnenwebben, overal waar ik kijk. Ze sprankelen me tegemoet, verlicht door de fijnste diamantjes van mist. Spinnenwebben, grote en kleine. Zorgvuldig opgebouwd, stuk voor stuk. “Waar komen al die spinnen vandaan?” vraag ik me even af. Waar wonen al die spinnen, wiens werk nu opeens zomaar zichtbaar wordt?

De vraag verdwijnt, zonder antwoord en vrij. Een paar koeien komen naar mij en Lady kijken, terwijl ik de webben fotografeer. Zacht en nieuwsgierig. Ze poseren, terwijl ik ook van hen een foto maak. Lady gaat erbij staan, een schattig gezicht. Haar pose geduldig, in afwachting van de verwachte beloning.

Alles in het leven is een wonder – of niet?

Opeens komen de woorden van Albert Einstein in mijn hoofd.

“Je kunt op twee manieren leven.
De ene is alsof niets een wonder is.
De andere is alsof alles een wonder is! ”

Albert Einstein

Je kunt op twee manieren leven

Wow, dat is intens. Woorden om eventjes stil bij te staan. Want natuurlijk, de meeste van ons zullen als spiritueel mens direct beamen: “Alles in het leven is een Wonder”.

Maar dat is nogal wat. Als echt álles in het leven een wonder is. Magisch, zogezegd.

Bedenk dan nog even iets langer wat de impact van deze woorden is. Want het leven op aarde is als mens niet alleen maar leuk. En het gevoel van Magie is zo aan de buitenkant soms ver te zoeken.

Als het pijn doet – is het dan nog steeds een Wonder?

Zeker de afgelopen eeuwen was het leven nogal zwaar voor de gemiddelde (vrouwelijke) Lichtwerker. Vaak was het een kwestie van overleven. Er alles aan doen om in leven te blijven, als Licht mens in een wereld die het echte Licht liever zag gaan dan komen.

En als het leven pijn doet – dan een gevoel van sprankeling al snel. We voelen ons eerder overweldigd en geweld aan gedaan. De luikjes voor ons Licht gaan dicht. En dit maakt, dat ons leven allesbehalve Magisch aanvoelt.

Eigenlijk is al het leven een wonder

Maar, als we even zonder oordeel – vanuit Liefde, zonder goed en slecht – naar het moderne leven kijken. Een leven waarin de gemiddelde mens haar Bron van Liefde en Licht vergeten is. En een leven waarin we als mensheid zijn gaan denken dat we er als mens alleen voor staan. Zodat we zijn gaan vechten, oordelen, controleren en concurreren.

Verwacht Wonderen Lichtwerker Nieuwe Tijd Spirituele Transformatie Academie

Is het dan – vrij van oordeel – eigenlijk niet wonderbaarlijk en bijzonder dat jij en ik, als Goddelijk Wezen, ‘gewoon’ kunnen vergeten hoe Goddelijk we in wezen zijn? Is dat vergeten op zich al niet Magische? Een Wonderlijke kracht? Hoe kán het – anders dan door een Wonder – dat wij als prachtig Licht wezen hebben kunnen doen alsof we níet mateloos krachtig zijn?

“Verwacht wonderen”

Eén van mijn favoriete spirituele Kaarten was lange tijd de kaart met de tekst “Verwacht Wonderen”. Het hielp me her-inneren dat, hoe donker het leven ook lijkt, er aan de andere kant van de tunnel Licht op me wachtte. Dat het mocht en kon – wonderen verwachten.

Het hielp me her-inneren dat er altijd mogelijkheden zijn, hoe onmogelijk een situatie ook lijkt. En zoals een ander gezegde zegt: ”Hoop doet leven”! Want het klopte en klopt. Hoe lang een tunnel ook duurt. Er komt Licht, soms zelfs sneller dan ik had durven hopen.

Verwacht steeds vaker Wonderen

Toen mijn leven minder zwart werd en op een zeker moment zelfs gewoon Licht, vond ik de kaart opnieuw. “Verwacht wonderen”. En ik realiseerde me dat ik heel lang vooral wonderen wilde verwachten als het slecht met me ging en ik eigenlijk eenvoudigweg hoopte dat de onverdraaglijke pijn eindelijk weg zou gaan.

Maar toen mijn leven Licht was, hoefde ik niet meer te hopen op de verlossing van mijn pijn. En was het Wonder wat ik mocht verwachten opeens een heel stuk grootser.

Je mag Grootser verwachten

Zo stapje voor stapje nodigde het leven mij uit om Grootser te hopen en verwachten. En niet alleen mij, maar de hele mensheid. Want eeuwenlang was een redelijk fijn en rustig leven zo ongeveer het grootste wat een gemiddeld mens kon verwachten. Natuurlijk was er ook overvloed, maar dat leek bestemd voor de ‘lucky few’. En we prezen ons gelukkig met een dak boven ons hoofd en genoeg te eten.

Echt Geluk met een hoofdletter? Ik weet niet hoe het voor jou is, maar heel lang verwachtte ik dat nauwelijks. Voor mij als Lichtwerker leek er sowieso al geen stralende toekomst weggelegd. Want, “wie zit er nu te wachten op iemand zoals ik?”

Het Wonder van Vreugde en Overvloed

Dus eerlijk gezegd verwachtte ik wel Wonderen, maar wist eigenlijk niet zo goed hoe een beetje Groots Wonder eruit zou kunnen zien. Niet omdat ik niet grootser wilde dromen. Maar omdat ik gewoon niet wist hóe. Na eeuwenlang van overleven, mezelf verstoppen en beknibbelen op mijn eerste levensbehoeftes was ik wel heel goed geworden in dat overleven en tegelijkertijd nog een beetje Licht verspreiden.

Maar Groots en Rijkelijk Licht zijn? Dat is letterlijk een heel ander verhaal!

Het is een verhaal van Liefde en Overvloed. Niet voor een paar uitverkorenen. Maar gewoon voor iedereen. Voor jou, voor mij, voor al-wat-leeft. Ook is het een verhaal van Voldoening en Geluk. Van mogen zijn wie je werkelijk bent. Jij, ik en iedereen.

Het is dus niet zo gek dat we het zijn vergeten

Het is dus niet zo gek dat we bijna niet meer weten hoe we het wonder van Grootsheid in ons leven kunnen verwachten. En, dat we bijna niet meer weten hóe bijzonder Magisch Groots het kan zijn.

Verwacht Wonderen Lichtwerker Nieuwe Tijd Spirituele Transformatie Academie

Maar. Alleen omdat we het niet zo goed meer weten, betekent nog niet dat we Grootsheid ook niet meer moeten verwachten. Ja werkelijk, verwachten. Niet alleen maar hopen, bidden, smeken. We mogen het verwachten!

Het leven op aarde ver-Nieuwt

Zeg dat nog maar eens hardop (of zachtjes in jezelf): “Ik mag Magische Wonderlijke Grootsheid verwachten. Een leven van Liefde en Overvloed. Een leven vol Licht en Geluk.”

Ja zelfs als er iets in jou zegt: “Ja, maar ik ….”. Zelfs dan, ook jij! Want we mogen verwachten dat het leven op aarde ver-Nieuwt. En dan bedoel ik niet zomaar een beetje gepimpt en hier of daar wat opgeleukt. Nee, dan bedoel ik echt Nieuw, stralend en fonkelend.

We gaan naar een Nieuwe tijd

Want het woord ‘Nieuw’ in Nieuwe Tijd is niet zomaar een woord. Het betekent ook werkelijk en waar Nieuw. Okay, het zal zeker lijken op een Oude Tijd. De tijd van Atlantis of lemurië bijvoorbeeld. Maar in dit leven voelt het als Nieuw. Tenminste, bij mij wel. Het is bekend en vertrouwd, omdat ik zo al eerder geleefd heb. Maar tegelijkertijd is het in deze huidige tijd Nieuw. Zinderend Nieuw.

En iedere keer dat er zich in mij iets ver-nieuwt, maakt het me immens dankbaar en blij. Dankbaar, dat het Licht werkelijk overwint. En Blij, zeg maar bijna-niet-te-dragen Vreugde, omdat ik steeds meer van meZelf kan zijn.

Het Nieuwe leven wacht

Ik kan het voelen? Het Nieuwe leven wacht op mij. En niet alléén op mij.

Voel jij het ook?

Jij en ik – we mogen wonderen verwachten. Niets meer en absoluut niets minder. Ons leven mag Magisch zijn. Met een overvloed aan Geluk. Ja werkelijk. We mogen Wonderen verwachten!

 

P.S. Voel je dat het resoneert? 

Dan is de gratis videotraining ‘Manifesteer jouw bloeiend bezield bedrijf als Lichtwerker’. een aanrader! Je ontvangt 7 korte video’s die je laten zien hoe jij een bloeiend bedrijf opbouwt, vanuit afstemming op je spirituele missie als Lichtwerker.

……………………………………………………………………………………..

Blijf Gratis op de Hoogte van nieuwe Artikelen

We zijn blij met je aanmelding. En gaan natuurlijk zorgvuldig met jouw gegevens om!

Verwacht Wonderen – op weg naar een Nieuwe Tijd!