fbpx

We moeten als Lichtwerker ons Vertrouwen in de mensheid behouden

In deze tijd is het als Lichtwerker niet altijd eenvoudig om ons vertrouwen in de mensheid te behouden. Het vertrouwen in ons Licht lukt vaak (met een beetje oefenen) nog wel. Maar vertrouwen in de totale mensheid? Met alles wat er gebeurt en duizenden jaren gebeurd is? Dat is andere koek.

Zeker als Lichtwerker hebben we veel moeten slikken. Eeuw in, eeuw uit. Ons Licht mocht er niet zijn omdat het ‘bedreigend’ was voor de gevestigde orde. En alle eeuwen van pijn lijken nu wel gecomprimeerd bij elkaar te komen.

Maken we die fout echt nog een keer?

Een veel gehoorde wanhoopskreet is: ”We maken die fout(en) toch niet opnieuw?” Of: “Hebben we nu nog niks geleerd?”

Voor oude zielen is het soms niet om aan te zien. De dwang welke wordt opgelegd. De manipulatie, soms zelfs openlijk en onbeschaamd. Er wordt van alles uit de kast gehaald, om ervoor te zorgen dat mensen zich gedragen zoals een deel van de machthebbers denkt dat het móet.

Het roept werkelijk van alles op

Het gedrag van machthebbers en de mensen om ons heen roept werkelijk van alles op. Zoals totale wanhoop: “Dit kán toch niet?”. En woede: “We laten ons en onze kinderen niet opnieuw als makke schapen de dood in drijven!”.

De emoties zijn pijnlijk en rauw. Want we doorleven pijn van levens en levens opnieuw. Gecomprimeerd. Alsof de pijn van een doorlopende lijn van levens aan elkaar geregen dwars door je hart heen boort.

Doe niet zo overdreven

De omgeving vindt het vaak nogal overdreven. Waar maak jij je zo druk om?

En de omgeving vindt misschien dat jij je moet schikken naar het algemeen belang. En die laatste, dat raakt. Want jij als Lichtwerker hebt júist het algemeen belang voor ogen. De wanhoop voel je niet alleen voor jezelf. Die ervaar je juist wanneer je naar de kinderen kijkt die iets moeten wat in jouw gevoel gewoonweg niet klópt.

Lichtwerker Vertrouwen Mensheid Helen Nieuwe Tijd Spirituele Transformatie Academie

En ook de pijn die je voelt wanneer je naar de maatregelen luistert. Die ervaar je groter dan voor jezelf alleen. Jij redt je altijd en overal wel weer uit. Maar hoe moet het met de mensen die dat níet doen? Die alles geloven wat hen wordt verteld – zodat ze straks misschien reddeloos verloren zijn?

Het gaat je aan het Hart

Het gaat jou als Lichtwerker aan het hart. Juist nu voel je aan alles dat je een verschil moet maken. Waardoor je soms wel kunt huilen. Want wat, in Godsnaam, kun je nu nog doen?

Je protesteert. Of probeert anderen te overtuigen van datgene wat jij ziet gebeuren. Of, misschien voel je dat zowel het protesteren of overtuigen niet jouw spirituele taak zijn. En dat wat je doet of niet-doet geeft een soort van rust en voldoening. Terwijl het tegelijkertijd blijft knagen. Het lijkt alsof we naar iets toeglijden, wat je een akelige knoop in je maag geeft.

Je voelt vertrouwen in het Licht

Op de momenten dat jij je afstemt, voel je gelukkig wel een diep vertrouwen in het Licht. Ergens, naast een gevoel van pijn of wanhoop, verblijft een diep en diep vertrouwen in het Licht. Iets in jou weet, dat het Go(e)d komt. Het Licht overwint.

Het vertrouwen in de mensheid is daarbij eerlijk gezegd niet meer helemaal intact. Het heeft butsen en deuken die na al die eeuwen van pijn en vervolging steeds dieper in je systeem zijn gekrast.

We mogen weer diep gaan Vertrouwen

De tijd waarin we nu leven raakt al die butsen en deuken weer aan. Hele oorlogen en dieptepunten uit de geschiedenis komen voorbij. Niet alleen in jou, maar in een groot deel van de mensheid.

Iedereen probeert het overleven van haarzelf en wie ons dierbaar is veilig te stellen. De zorg voor de kwetsbaren, het wordt zó vaak genoemd. Want ook die zorg raakt een hele diepe gevoelige snaar. Niet alleen een snaar in jou als Lichtwerker en mens. Maar ook een snaar in het totale collectief van de mensheid.

Pijn in het collectief wordt opgerakeld

Voor een ‘nuchter’ mens klinkt het misschien wat dramatisch, maar werkelijk alle pijn van tienduizenden jaren wordt in deze tijd weer opgerakeld. Niet zomaar, omdat het ons deugd doet dit opnieuw te beleven. Of omdat het onlicht ons dit steeds weer wil laten beleven.

Lichtwerker Vertrouwen Mensheid Helen Nieuwe Tijd Spirituele Transformatie Academie

Nee, we her-leven de pijn omdat het tijd is haar te ver-Lichten. En terug te geven aan het Licht. Alle pijn in het collectief wordt nu opgerakeld, zodat het menselijk collectief weer Licht kan zijn

Het menselijk collectief mag Licht zijn

En dat mag je nog eens diep tot je door laten dringen. Alle pijn welke we nu beleven en hebben beleefd is niet ontstaan vanuit een basale slechte factor in de mens. Ook is de mens in essentie geen slecht, zwak of meedogenloos wezen.

De mensheid in de basis is Goed en vanuit het Licht ontstaan. Ook al heeft ze de mogelijkheid om alles wat niet-Licht is tot een werkelijkheid te maken. Met een bijna onwerkelijke Kracht om zowel voor het Licht als voor het onlicht open te staan.

Eeuwenlange groei vanuit pijn en angst 

De kracht om zowel Licht als niet-Licht te kunnen zijn heeft ervoor gezorgd dat de mensheid de afgelopen duizenden jaren vanuit pijn is gegroeid. Omdat het in het Kosmisch Plan ligt, dat hier op aarde ruimte is voor Vrije Wil.

Daarbij wordt de aarde ook wel gezien als de Zonnevlecht van het Universum, waardoor er hier een overmaat aan angst is ontstaan. Een intense angst voor alles wat los en vast zit. Zo vernuftig door ons hele systeem geweven dat die angst steeds meer gewoon is gaan lijken.

Ons vertrouwen in de mensheid behouden

Het is in deze tijd belangrijk om te blijven zien dat de mensheid in essentie vanuit het Licht geboren is. Want het sluipt er zo gemakkelijk in om dat vertrouwen te verliezen.

En misschien denk je nu: “Nee hoor, dat het vertrouwen in de mensheid is er wel.”

Ook dan nodig ik je uit om eens diep in jezelf te voelen.

Want tijdens de enorme reis die jij en ik als oude Lichte ziel als mens hebben doorgemaakt, is er zo ongelooflijk veel de revue gepasseerd. En veel van die revue was dramatisch, pijnlijk en onrechtvaardig.

Helen – dieper dan lange tijd mogelijk was

En in deze tijd met maatregelen die dramatisch, pijnlijk en onrechtvaardig zijn, krijgen wij als mens en als mensheid de mogelijkheid om te Helen. Alles wat ons raakt mag in het Licht gezet.

Lichtwerker Vertrouwen Mensheid Helen Nieuwe Tijd Spirituele Transformatie Academie

Zodat ons diepe vertrouwen in de Goedheid en Schone Kracht van de collectieve mensheid weer helemaal helder wordt.

Tijdens dit Helen krijgen we hulp, van de meest stralende Lichtwezens vanuit het hele universum. Want ook bij hen leeft er een immens Vertrouwen in de mogelijkheden en het Licht van de Mensheid.

Vertrouwen in de mensheid doet ertoe

Wanneer jij en ik als Lichtwerker blijven vertrouwen in de mensheid, geeft dit in ons collectief een prachtige krachtige impuls van groei.

Het vertrouwen dat, wat er ook gebeurt, de essentie van de mensheid Liefde en Licht is? Dit Vertrouwen is als een baken van Licht in het totale collectieve veld. Een baken dat Rust geeft. We hoeven niet te vechten, tegen alles wat nu nog-niet-Licht is. We mogen Vertrouwen,  dat het Licht ons uit dit duister de onoverwinnelijke weg wijst!

…………………………………………………………………………………………………………………………

Een krachtige Lichtmeditatie kan je ondersteunen tijdens jouw proces van Heling en ver-Lichting. De Lichtmeditaties van de Spirituele Transformatie Academie dragen fijne Lichtcodes in zich, met een hoge spirituele frequentie die jou helpt om je Hart te verzachten en openen. Waardoor het Licht gemakkelijker in jou kan stromen.

Gratis Lichtmeditatie

……………………………………………………………………………………..

Blijf Gratis op de Hoogte van nieuwe Artikelen

We zijn blij met je aanmelding. En gaan natuurlijk zorgvuldig met jouw gegevens om!

We moeten als Lichtwerker ons Vertrouwen in de mensheid behouden