fbpx

Wat drijft jou – met hart en ziel?

Weet je nog wat jouw allereerste reden was om met je Lichtwerk een bedrijf te beginnen?

Neem maar even wat tijd om terug te gaan, naar dat eerste moment. Dan neem ik je daarna weer verder mee naar de bloei van je bedrijf

Was er als eerste een intuïtief gevoel en diep verlangen om met jouw Liefde en Licht bij te dragen aan de wereld waarin we leven? Of voelde je als eerste de drive om meer geld te verdienen met iets waar je goed in bent?

Wat is jouw diepere motivatie?

Het is een vraag waar geen goed of fout antwoord op is. Maar wel een belangrijke vraag voor je bedrijf. Want dit antwoord bepaalt wat jou motiveert om je bedrijf tot bloei te brengen.

Voor mij was de allereerste reden: mensen helpen met behulp van het waanzinnig mooie Licht in mij. Toen ik voor het eerst in dit leven de energie van heling en immense Liefde door mijn lichaam voelde stromen, was ik zo diep geraakt. Dat gevoel van diepe dankbaarheid en totale opluchting vergeet ik nooit: ik had iets terug waarvan ik niet eens meer wist was dat ik het zo intens gemist had.

Ik wilde gewoon mijn Licht delen

En daarna was dit het belangrijkste wat ik in mijn leven wilde: mijn Licht laten stromen. Want ik vond het heerlijk, de energie die stroomde. Ik werd er letterlijk ziels- en zielsgelukkig van. En dan de prachtige ervaringen die mijn klanten hadden. Ogen die weer gingen stralen, soms voor het eerst in een heel leven lang.

Ergens in mij achterhoofd werd er toen al een stemmetje wakker wat zei: “Zou het niet gaaf zijn als ik hier mijn betaalde werk van zou kunnen maken? Niet meer het werk doen waar ik zo op leegloop. Maar de hele dag de taak vervullen waar ik blij van word, mensen mee help, de wereld een beetje mooier maak.”

Het besef dat ik van mijn Lichtwerk kan leven kwam later

Het vertrouwen dat ik ook echt van mijn Lichtwerk zou kunnen leven kwam pas heel veel later. Zoiets als ‘een paar burn-outs later’. Omdat ik door die burn-outs zo goed voelde dat het werk in loondienst niet is waarvoor mijn ziel naar de Aarde gekomen is.

Droom

En ook al had ik nog niet gigantisch veel vertrouwen in mij en mijn waarde, ik voelde wel dat mijn ziel me naar een eigen bedrijf toe leidde. Zachte duwtjes met af en toe een wat hardere knal als ik weer met mijn hoofd tegen een werk-muur knalde.

Ik kreeg weer hoop, moed en een nieuw perspectief

Omdat ik op een zeker moment niet meer om een bedrijf heen kon, begon ik me (eerst heel voorzichtig) in allerlei bedrijfsdingen te verdiepen. Online en offline, in Nederland en internationaal. Ik ontmoette zoveel prachtige mensen, over de hele wereld, met een prachtig en uniek bedrijf. En dat gaf me hoop, moed en een heel nieuw perspectief op de mogelijkheden om mijn prachtige Licht met de wereld te delen.

Het was zo fijn om te voelen dat het misschien tóch wel mogelijk was: genoeg geld verdienen met mijn Lichtwerk, waardoor ik ervan kan leven.

Maar tegelijkertijd raakte ik na een tijdje ook wat ontmoedigd. Want de meest succesvolle mensen (de mensen die er ook echt van konden leven) waren meestal zo anders bedraad dan ik. Extravert, vol zelfvertrouwen. Zo overtuigd van zichzelf en hun waarde. Ik voelde me zo ontzettend klein naast deze geweldenaars.

Ondernemen met hart en ziel

En net toen ik mijn hoop bijna begon te verliezen, kwam ik een businesscoach tegen die het ondernemen anders aanpakte. Ze had het over ondernemen vanuit je hart en deelde hoe ook zij vanuit Liefde impact wilde maken. Wat een verademing, het ging niet meer alleen over geld, maar over impact en de wereld mooier maken!

Het was een kosmisch cadeautje, het gevoel: zie je, ik ben niet de enige voor wie het hart als eerste komt! En gelijk daarna: Dus het kan! Geld verdienen, terwijl je een prachtig bedrijf vanuit je hart en ziel opbouwt.

Vanaf dat moment ben ik de hoop niet meer verloren

Vanaf dat moment ben ik de hoop niet meer verloren. Niet dat alles toen opeens helemaal vanzelf en moeiteloos ging. Ik kwam en kom nog steeds mezelf tegen tijdens de manifestatie van mijn bedrijf. Misschien nog wel meer dan ik ooit had verwacht.

Droom

Want als je een bedrijf opbouwt kom je al je oude overtuigingen tegen, die de groei van je bedrijf nu nog in de weg staan. Zoals het gevoel ‘niet goed genoeg’ te zijn. Of oude armoedegeloftes uit een andere tijd.

Zo had ik zelf tijdens de Middeleeuwen besloten om arm te zijn, omdat ik niet in de verleiding wilde komen om met geld gemanipuleerd te worden. In mijn bedrijf werkte dit tegen me, omdat ik het nog steeds moeilijk vond om geld voor mijn Lichtwerk te vragen. En dus mijn bedrijf niet echt van de grond kreeg.

Mijn ziel gaf me het vertrouwen

Maar ook al kwam ik oude stukken tegen, die ik stuk voor stuk mocht transformeren. Onder al die uitdagingen was een diep en diep vertrouwen. Alsof mijn ziel steeds weer tegen me zei:

“Ga gewoon verder en richt je op je doel. Dit verlangen naar een stralend bedrijf heb je niet zomaar. Je mag weten dat dit een verlangen van je ziel is. En je mag vertrouwen dat het universum je steunt om jouw droom waar te maken!”

Impact maken en geld verdienen horen samen

En terwijl ik verder ging en bouwde en manifesteerde, ontdekte ik dat er steeds minder verschil kwam tussen impact maken en geld verdienen.

Want juist het maken van omzet zorgt ervoor dat ik mijn missie kan leven. Omdat ik nu geen werk meer hoef te doen waar mijn systeem op leegloopt. En van binnenuit kan voelen waar ik in de wereld het meeste impact maak.

Voor mij betekent dit, dat ik me mag richten op mijn bedrijf. Hier kan ik doen wat ik écht op Aarde kom doen, zonder me steeds te moeten aanpassen aan de normen en waarden van een bedrijf waarvoor ik in loondienst werk. Voor mijn ziel is dit van levensbelang!

Mijn eerste drive blijft belangrijk

En dit heeft alles te maken met mijn eerste drive: mensen helpen helen, groeien en transformeren met mijn Licht. En bijdragen aan een prachtige verandering op Aarde.

Droom

Ja, geld is belangrijk. Belangrijker dan ik wilde erkennen toen ik jong was. Want het geeft me de mogelijkheid om zelf te bloeien en tegelijkertijd te investeren in de groei van mijn bedrijf.

De moed om vertrouwen te houden

Maar op de momenten dat het in mij of in mijn bedrijf even wat minder overvloedig stroomt, moet ik me als eerste richten op mijn Licht en de impact die dit Licht wil maken. Dan wordt alles in mij Lichter, krachtiger. Waardoor ik vanuit mijn hart en ziel weer weet waarvoor ik het doe. En dat voelen mensen! De juiste mensen voelen mijn oprechtheid en zijn blij dat we samen aan de slag kunnen met de bloei van hun bedrijf.

Het geeft me ook de moed om dappere keuzes te maken wanneer dit nodig is. Zoals het werken met een businesscoach die me uitdaagt om meer impact te gaan maken dan ik nu doe. En me inspireert om steeds weer op mijn hart en ziel te vertrouwen, ook als de wereld om me heen dat niet doet. (of de omzet gewoon een maand wat minder goed is).

Wat geeft jou vertrouwen?

De kans is groot dat ook jij steeds weer nieuw vertrouwen in je bedrijf krijgt, als je je richt op je allereerste drive. Jouw diepste reden om met je bedrijf en Lichtwerk te beginnen.

Want jouw eerste reden is een roep vanuit je ziel, die gewoon gehoord wil worden. En je zult merken dat er in jou direct een diepe rust komt, als je weer voelt dat je op het juiste pad bent!

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Voel jij de roep van je ziel om jouw Licht op Aarde te verspreiden? En wil je dat het allerliefste met je bedrijf doen? Je voelt van binnenuit dat het de bedoeling is, maar toch stroomt je bedrijf nog niet?

Dan heb ik ook voor jou een aantal mooie activiteiten klaar staan! Een unieke online Masterclass en ook een gratis videotraining. Je vindt ze via de knop hier onder

Gratis Masterclasses en Videotraining

voor vrouwelijke Lichtwerkers met een bedrijf

……………………………………………………………………………………..

Blijf Gratis op de Hoogte van nieuwe Artikelen

We zijn blij met je aanmelding. En gaan natuurlijk zorgvuldig met jouw gegevens om!

Wat drijft jou – met hart en ziel?