fbpx

Geduld! Hoe (on) belangrijk is het voor je bedrijf?

Vanochtend plantte ik een zaadje van de Oost-Indische kers in mijn tuin. Met een blessing voor de zaadjes en een Liefdevolle aanmoediging om dit jaar al tot bloei te komen. (ik ben dol op hun kleuren en geuren!)

Iets verderop zag ik een stralende Akelei die ik vorig jaar geplant had. En eigenlijk dacht ik dat de zaadjes niet waren aangeslagen. Misschien was de grond niet de juiste samenstelling, misschien te laat geplant of juist te vroeg …

De dag dat je het zaadje plant en de dag dat je oogst

Wat precies de reden is, ook de Akelei kon het me niet zeggen. Wel is het meer dan duidelijk dat dit haar jaar is om in bloei te staan! Want naast haar zag ik nog een paar kleine plantjes uit de grond tevoorschijn komen.

De zin die ik van mijn eigen coach hoorde, kwam omhoog:

“The day you plant the seed

is not the day you eat the fruit”

Een zaadje wat onverwacht opkomt geeft hoop

Als mens is het soms frustrerend. Wanneer we die appelboom planten, willen we eigenlijk het liefst morgen al aan de appeltaart.

“Je moet geduld leren” werd er vroeger gezegd.

Maar … geduld? Heeft ongelooflijk veel nadelen. En níet de nadelen die je verwacht.

Het grooste nadeel van geduld

Het grootste nadeel van geduld is (in mijn beleving) dat het klinkt alsof je lijdzaam af moet wachten. Terwijl je in een situatie bent die je frustreert of pijn doet.

Omdat je bijvoorbeeld rammelt van de honger. Je maag knort al dagen en er gloort nog geen eten aan de horizon. Wanneer je dan jaren moet wachten tot er eindelijk een boom met appel verschijnt, is geduld gewoonweg een vorm van frustrerende pijniging.

Geduld in je bedrijf kan pijnlijk zijn

Ook in je bedrijf kan geduld letterlijk pijn doen, wanneer je iets zó graag wilt (meer klanten; meer omzet; meer voldoening uit je werk). En het komt maar niet.

Wat je ook doet of laat.

Geduld

Je wacht met smart, tot het beter wordt. En al je prachtige talenten, tomeloze inzet en harde werk … eindelijk beloond.

De hoopvolle variant van geduld

Wanneer het oefenen van geduld je zwaar valt? Dan heb ik een hoopvol alternatief voor je. Want de hoopvolle versie van geduld is VERTROUWEN.

Vertrouwen, waarom met hoofdletters?

Omdat het niet zomaar een beetje vertrouwen is. Maar het diepe soort. Het onwrikbare vertrouwen dat het universum je lief heeft. En het diepe weten dat jij als prachtig mens en liefdevolle ondernemer het in je hebt om iets magisch te manifesteren.

Vertrouwen kun je oefenen

Ik weet het, met een knorrende maag of lege agenda is vertrouwen niet altijd zo eenvoudig als het klinkt. “Je moet gewoon blijven vertrouwen”.

Vertrouwen vraagt oefening en focus, iedere dag opnieuw. (Soms zelfs ieder moment opnieuw)

Oefening, omdat we allemaal weleens ontmoedigd worden, wanneer de groei van ons bedrijf niet zo moeiteloos gaat als gedacht, verwacht en gehoopt.

Focus op alles wat goed gaat

Het helpt enorm, wanneer we dan aandacht geven aan alles wat nu al wél goed gaat. Alle kleine zaadjes die hun eigen kleine fruit voor je dragen.

Omdat het leven je geeft waar je aandacht naartoe gaat.

Dus kijk maar eens naar je leven en bedrijf: welke droom of wens die je ooit had is nu al uitgekomen?

Welke droom is al uit gekomen?

Het kan iets ‘kleins’ zijn, zoals ik me ooit realiseerde dat Lady (de hond die nu mijn maatje is) voor mij als kind een droom was.

Of iets ‘groots’, toen ik op dag in mijn boekhouding zag dat ik gewoonweg van mijn bedrijf kon leven. Iets wat ik al tientallen jaren wenste, zó intens graag wilde.

Geduld

Het voelde bijna onwerkelijk, toen ik na jaren van wanhoop en hartverscheurende frustratie blijkbaar opeens een succesvol bedrijf had gemanifesteerd. Nou ja, niet opeens natuurlijk. Maar zo voelde het op dat moment wel.

Vraag je hart

Wanneer je een paar voorbeelden gevonden hebt, neem dan wat tijd om met je hartcentrum te verbinden. En stem vanuit de prachtige Liefde in je hart in gedachten af op al dit bijzonders in je leven.

En stel in jezelf één of meer van deze vragen:

“Als dit kan … Is het dan mogelijk om meer van mijn wensen en dromen uit te laten komen?”

“Heb ik het werkelijk in me, om ook voor mijn bedrijf mijn aller-aller-allerliefste wens te manifesteren?”

“Gunt mijn ziel en het hele universum me echt-echt-echt het allermooiste succes en geluk? Misschien wel mooier dan ik nu al durf te dromen?”

Vertrouwen komt van binnenuit

De antwoorden die je krijgt, helpen je om het diepe vertrouwen in jou te versterken.

Het vertrouwen van je ziel. Je ziel, die weet dat jij magisch en oneindig krachtig bent.

Het vertrouwen dat jij als mens mag oefenen. Door steeds opnieuw met je ziel te verbinden. En te vragen naar een diepere Waarheid.

Gun jezelf dit diepe vertrouwen

Wanneer dit je raakt, nodig ik je uit om een afspraak met jezelf te maken. Een voornemen, zou je kunnen zeggen.

De intentie om iedere dag eventjes te voelen wat er goed gaat in je bedrijf en leven. En daarna (vanuit verbinding met je hart) je aandacht te richten op de grootse droom voor je bedrijf.

Voel dan dat het leven jou het allermooiste gunt. En dat ook deze droom op een dag gewoonweg waarheid wordt.

Jouw prachtige droom mag zich ontvouwen

Je hoeft geen geduld meer te oefenen. Maar mag vertrouwen.

En ook in je bedrijf iedere dag, week en maand vanuit dit diepe vertrouwen de stappen maken die je ziel zo Liefdevol van je vraagt.

Zonder dat het nú anders moet zijn. Wetende, dat dit de manier is waarop jouw prachtige droom zich mag ontvouwen.

 

P.S zou je meer vertrouwen willen voelen? Vertrouwen in jezelf én vertrouwen dat je de juiste stappen voor je bedrijf zet? De stappen die zorgen voor groei, op de manier die bij je past.

Ook dit kan heel goed een signaal van je ziel zijn. Een fluistering die zegt: “Het is tijd voor iets nieuws!”

Tijdens de gratis vierdaagse vertel ik je meer over ondernemen vanuit vertrouwen én inzicht in de juiste praktische stappen voor je bedrijf ‘Zet je bedrijf in het Licht’

 

……………………………………………………………………………………..

Blijf Gratis op de Hoogte van nieuwe Artikelen

We zijn blij met je aanmelding. En gaan natuurlijk zorgvuldig met jouw gegevens om!

Geduld! Hoe (on) belangrijk is het voor je bedrijf?