fbpx

Verandering en groei in kleine consistente stappen

“Soms zou ik willen dat er een magische knop voor verandering was, waarmee alles in mijn bedrijf in één keer helder wordt.” zuchtte één van de vrouwen tijdens de ‘Soul Based Business’ live dag. En ik zag de instemmend knikkende gezichten om haar heen.

Die leuke opstartfase van je bedrijf is óók frustrerend

Ook ik begreep haar diepe zucht, want ik herinner me goed genoeg hoe frustrerend die opstartfase van mijn bedrijf af en toe was. En natuurlijk, de opstart van je business is aan de ene kant heerlijk: je leert allerlei nieuwe dingen en je ziet dat je stappen maakt. Je krijgt de eerste klanten en het werken met hen geeft je vleugels.

Maar tegelijkertijd is die opbouw eerlijk gezegd ook confronterend. Want je ziet bijvoorbeeld ondernemers om je heen bij wie alles véél sneller en gemakkelijker lijkt te gaan. Wat ervoor zorgt dat je onzeker wordt (en soms zelf moedeloos), omdat het niet gelijk zo loopt als je had verwacht.

En eerlijk? Die onzekerheid is misschien nog wel de grootste rem op je bedrijf. Want daardoor ga je twijfelen aan jezelf, je bedrijf, je website of social media. En zelfs of je eigenlijk wel iets waardevols te bieden hebt.

Was er maar een magische knop voor verandering

Begrijp ik haar verlangen naar die magische knop? O ja, reken maar!

Maar ik heb in al die tientallen jaren ondernemen ook geleerd dat het manifesteren van een spiritueel bedrijf over consistentie en opbouw gaat.

Dus mijn eerste reactie op haar diepe zucht was: “Ja, jammer. Maar die knop, die is er niet.” Maar nog voordat ik het eerste woord van die zin had uitgesproken flitste er een prachtig beeld voorbij. (En inmiddels heb ik geleerd om die beelden te vertrouwen, hoe vaag ze eerst soms ook zijn)

Er is een magische knop – maar anders

Een beeld waardoor ik me realiseerde dat die magische knop er wel degelijks is. Alleen herkennen wij haar meestal niet direct. Omdat het geen grote rode mechanische drukknop is waarmee je in één stevige duw een heel nieuw bedrijf neerzet. Zo’n bedrijf waarin je met een knip van je vingers de social media voor het komende jaar hebt gedaan. Of op bestelling de volgende tien nieuwe klanten in een gouden rijtuig voor je deur krijgt neergezet.

Verandering Spirituele Transformatie Academie

Maar die knop is eerder als een fijngevoelige bloemknop, waarmee je een grote verandering in gang zet. En alles in je bedrijf met minutieuze precisie steeds een klein stukje verder gaat. Zoals een prachtige geur- en kleurrijke bloem zich heel subtiel en zonder enige twijfel opent (blaadje voor blaadje), zodra de zon op haar bolletje schijnt.

Je bedrijf komt met de juiste stappen tot bloei

En eigenlijk, mag jij je bedrijf ook wat meer als die prachtige en fijngevoelige bloem zien. In plaats van een ‘klus die je moet klaren’.

Je business is als een bloem die in essentie alles al in zich heeft: dat is die schoonheid en overvloed in je bedrijf die jij nu al voorvoelt. Je wéét intuïtief dat het tijd is voor verandering. Sterker nog, het is jouw tijd om meer mensen te gaan helpen helen, transformeren en bloeien.

Maar ook al voorvoel je dat er een bijzonder bedrijf voor je klaarstaat, ze komt (ook als een bloem) alleen volledig tot bloei als je de juiste stappen voor die verandering op het juiste moment maakt. Iedere fase van de groei en bloei van je bedrijf is noodzakelijk, vanaf het leggen van een stevig spiritueel fundament tot het draaien van je grootste omzet ooit. Je kunt geen enkele stap missen of met zevenmijlslaarzen overslaan.

Het begint bij jouw keuze

En de eerste stap om die magische knop te openen is waarschijnlijk een heel andere stap dan je verwacht: de bloei van jouw bedrijf begint bij een keuze. Namelijk de keuze voor een positieve verandering én de keuze om hier voluit voor te gaan!

En misschien denk je: “Check, die eerste stap is al gedaan. Want natuurlijk heb ik die keuze gemaakt. Anders had ik toch niet al die opleidingen gedaan, mijn baan (bijna) opgezegd en me ingeschreven bij de KvK?”

Maar ik heb gemerkt dat het niet zozeer gaat over een eenmalige keuze: “Ik schrijf me in als ondernemer”, of ”Ik stop met mijn baan – nu moet het wel gaan stromen.” Maar eerder over de keuze die je iedere dag opnieuw vanuit je tenen maakt: “Ik doe vandaag (en iedere dag hierna) alles wat in mijn vermogen ligt om mijn bedrijf te laten slagen.”

Jij gaat ervoor, met hart en ziel

En die laatste zin mag je gerust nog eens lezen. Tenminste, het duurde bij mij ook een tijdje voor ik echt begon te voelen wat die zin eigenlijk inhoudt.

“Ik doe vandaag (en iedere dag hierna)
alles wat in mijn vermogen ligt
om mijn bedrijf te laten slagen.”

Want alles, dat is nogal wat. En voor je nu denkt: “O nee, dit gaat over doorduwen en pushen, mij niet gezien.” Lees nog heel eventjes met me mee.

Jij kunt je bedrijf laten slagen

Want deze zin gaat er in werkelijkheid over, dat jij als unieke vrouwelijke Lichtwerker het in je hebt om jouw bedrijf te laten slagen. Een bedrijf op te bouwen waar je ongelooflijk trots op bent. Niet volgens de normen van wie dan ook. Maar een bloei en groei waar jij stralend en zielsgelukkig van wordt. Omdat jij er je ziel en zaligheid in legt én dit zie je terug in het resultaat.

Dat mag je even voelen!

 

Verandering en groei

Leg die woorden in je hart en vraag haar: “Heb ik het in me om een stralend succes van mijn bedrijf te maken? Is het werkelijk waar dat ik het kan? Een bedrijf opbouwen waar ik meer dan trots op ben, een business waarin ik véél mensen supergoed help en waarmee ik een nu nog bijna ondenkbare omzet maak?”

Jouw hart en ziel geloven in jou en je bedrijf

Voel je het, dat krachtige antwoord van je hart? En ik weet niet hoe dat voor jou voelt, maar mij ontroert het iedere keer opnieuw. Magisch. Het onwankelbare vertrouwen dat mijn hart en ziel in mij en mijn bedrijf hebben.

En juist dat onwankelbare vertrouwen in het aller diepste van mijn hart zorgt ervoor dat ik iedere dag de keuze kan maken: “Ik doe alles wat ik vandaag kán doen om mijn bedrijf tot bloei te brengen.”

Wat ik vandaag kan doen – niet meer en niet minder

Dat ene woordje ‘vandaag’ is dan nog wel een belangrijk woord. Want weet je nog? Jouw bedrijf is als een bloem, die blaadje na blaadje tot bloei komt. En iedere dag mag als zo’n blaadje zijn. Waarin je de praktische en energetische stappen maakt die (vanuit het grotere overzicht op weg naar verandering) vandáág belangrijk zijn.

Zodat de stappen die jij vandaag neemt (om jouw bedrijf te laten slagen) worden opgeteld bij de stappen van gisteren, eergisteren en alle dagen hiervoor. Consistente kleine stappen. Die samen zorgen voor een enorme verandering. En jouw bedrijf meer klanten en omzet geven dan je nu nog van durft te dromen!

…………………………………………………………………………………………………………………………

Zoek jij ook een spirituele businesscoach die je kan helpen om vanuit vertrouwen de juiste stappen in je bedrijf te zetten? Zodat ook jouw bedrijf nu eindelijk echt tot bloei komt? Een bedrijf met meer dan genoeg klanten, een prachtige omzet én een flow waarmee jij zielsgelukkig bent?

Hier vind je gratis Masterclasses en een mini-training waarmee jij kennismaakt met een nieuwe spirituele manier van ondernemen. De manier waarop jij als Lichtwerker een bloeiend bedrijf opbouwt.

……………………………………………………………………………………..

Blijf Gratis op de Hoogte van nieuwe Artikelen

We zijn blij met je aanmelding. En gaan natuurlijk zorgvuldig met jouw gegevens om!

Verandering en groei in kleine consistente stappen