Lichtwerker: Zitten er wel mensen op mij te wachten?

Bij veel Lichtwerkers en spirituele ondernemers die met hun bedrijf een nieuwe stap willen maken, komt de twijfel op. Ook al weet je met je hoofd dat je prachtige dingen doet. en zeggen mensen dt ook tegen je: ze zijn zo blij met jou en met wat je doet!

Ondanks je prachtige resultaten komt toch die twijfel op. Meestal zodra je gaat staan voor wie je Echt bent.  “Misschien zitten de mensen wel helemaal niet op mij te wachten. Er is al zoveel aanbod aan coaches, therapeuten, schrijvers, schilders, gezondheidsexperts, …. Wat voeg ik toe? En: Wie ben ik om mijZelf met mijn bedrijf(je) te laten zien en horen? “

Je weet dat je veel te geven hebt – en toch

Herken jij dat? Intuïtief weet je dat je veel te geven hebt. en je doet het ook graag. Mensen die jouw hulp kunnen gebruiken en zich daardoor beter voelen. Niets voelt zó goed als dat. Je kunt het wel van de daken schreeuwen, als je iemand écht hebt kunnen helpen. Zoals jij alleen dat kan.

En dat is tegelijkertijd wat je groen vanbinnen maakt. Je knieën week maakt en je stem nog zachter dan anders. Want het roept ook onzekerheid op, het idee alleen al om de mensen te laten zien wie je werkelijk bent en wat jij vanuit jouw Lichtkracht te bieden hebt.

Hoe kan het, dat dit zo spannend is?

Hoe kan dat toch? Dat iets wat zo goed voelt, ook zo spannend. is. Iets wat zo prachtig is en je zoveel intense voldoening geeft, je ook met klotsende oksels laat staan. Echt, met je hoofd begrijp je er niets van. Ook na een aantal therapiesessies, familie opstellingen, spirituele boeken of huis-tuin-en-keuken-tips van de familie, roept jouw gift nog steeds stress op.

En man (vrouw), wat herken ik dat! Zo lang durfde ik maar niet echt volop voor mijn kwaliteiten te gaan staan. Niet dat ik me zwak voelde, absoluut niet. Maar toch, iets … ja, gewoon “iets” remde me af. En dat “iets” voorkwam dat ik in dat spannende voetlicht kwam te staan. Keer op keer. Op keer.

Amaterasu

Ken jij het verhaal van Amaterasu? Amaterasu, de Japanse Zonnegodin, kreeg van haar vader Izanagi de hemel toegewezen, Amaterasu was een betoverende godin met lang haar, fonkelende ogen en een lichaam dat duizenden lichtstralen uitzond. Haar verschijning was zó verblindend dat men niet met het blote oog naar haar kon kijken.

Voor mij, lijkt deze beschrijving op een aardse Lichtwerker, die vol in haar Lichtkracht staat. Amaterasu is, zoals jij en ik ons voelen wanneer we het spirituele werk doen, waarvoor we hier op aarde zijn. Het licht van onze ziel en ons spirituele thuis komt door onze ogen en zelfs kiert het door de poriën van onze huis. En Yes, dat voelt goed! Fantastisch, eigenlijk. 

Zielsmissie Lichte Vorige Levens Spirituele Transformatie Academie

Maar wacht. Het verhaal van Amaterasu gaat verder. Want haar broer, de Stormgod Soesano gaat op krijgerspad. Hij verlaat zijn rijk, de zee, al schreeuwend en tierend. Al maaiend met zijn zwaard komt hij in haar rijk, de Hemel, de rust verstoren.

De rust wordt verstoord

Amaterasu is in eerste instantie kordaat, als de rust verstoord wordt. Ze staat klaar om hem van repliek te dienen. Hoe durft hij dit te doen? Ze bewapent zich met een boog en pijlenkokers. Gereed om de strijd met iedere geduchte tegenstander aan te gaan.

Soesano sust haar, wanneer hij haar ziet. En weet haar met vriendelijke woorden te overtuigen om haar bescherming te laten gaan. Ze omhelst hem zelfs innig. Hij is toch haar broer? Haar broer, die speciaal voor haar naar de Hemel komt, om haar te zien.

Vegevingsgezind, mijn ogen sluiten 

Toen ik dit verhaal voor het eerst hoorde, ging er op dit punt een grote zucht door me heen. Ja, hoe herkenbaar! Als Licht wezen, vol van vertrouwen. En eigenlijk al aan voelen komen, wanneer iets niet klopt. Innerlijk weten, dat het zeker niet goed gaat komen. Maar ondanks dat, toch vergevingsgezind zijn. En ervoor kiezen om de Liefde te zien en mijn ogen te sluiten voor het andere wat ik ook zie.

Amaterasu kreeg al snel spijt, zoals ik dat vaak ook kreeg. Zodra haar broer in haar rijk is aangekomen wordt hij woest en haalt het hele paleis ondersteboven. Hij was de schrik van het paleis. Haar werksters, koks en keukenmeiden stonden op hun benen te trillen.

Genoeg is genoeg?

Amaterasu, ze slikte het, hoe pijnlijk het voor iedereen ook was. Tot, het genoeg was. Genoeg!

Als je met haar mee geleefd hebt, verwacht je misschien dat ze haar pijlen weer oppakt. En haar pijlenkokers om haar heupen hangt. die akelige broer eens de waarheid vertelt en hem zegt, dat hij (letterlijk) op mag waaien!

Maar Amaterasu, doet niets van dit alles. Ze staat op, dat wel. En in haar machteloze woede … trekt zij zich terug. Zij zweert zich te verbergen tot haar schaamteloze broer terug gaat naar zijn eigen rijk.
Ze gaat naar een hemelse grot en schuift er een rotsblok voor. Op dat moment verdween de zon en werd het voor eeuwig diepe, diepe nacht.

Terugtrekken – in de grotten van jezelf

Terug trekken, in een gevoel van machteloze woede. Hoe intens pijnlijk het ook is. Omdat je gewoon niet weet, hoe je de “boosdoener” van repliek kan dienen. Omdat je gewoon niet weet, hoe je vanuit Liefde datgene wat jou pijn doet, een halt toe kunt roepen.

Misschien ook wel, omdat je ooit als klein kind het wel anders geprobeerd hebt. Boos werd, over onrecht wat jou of iemand anders werd aangedaan.

Blog Ondernemen Zielsmissie mensen die op mij wachten Spirituele Transformatie Academie

Als ik dit zeg, komen er talloze herinneringen bij me boven en misschien bij jou ook, als je deze woorden leest.

Want als oude ziel in een jong lichaam zagen we ongetwijfeld heel veel dingen die voor ons gevoel echt niet konden. Mensen, die vanuit macht zichzelf laten gelden. Mensen ook die hun intenties mooier maken dan ze in werkelijkheid zijn. Omstanders die in verwarring worden gebracht, omdat degene die voor hun moeten zorgen daartoe eenvoudigweg niet in staat zijn.

Ooit zijn we in opstand gekomen

En ooit, zijn we in opstand gekomen. Pakten we onze boog en schoten pijlen van liefde. Pakten we ons zwaard van licht om machtnemers tot inzicht te laten komen.

Maar deze machtnemers, oefenden druk uit. Soms met woorden, soms met tomeloos geweld. Zodat wij niet anders zagen, dan de weg terug. Teruggetrokken in de grotten van de Hemel. Terug getrokken in onszelf.

Als … Dan …

Er waren talloze momenten, dat ik dacht en voelde …. had ik het maar anders kunnen doen! Had ik maar een andere weg kunnen kiezen. Niet mijzelf terug trekken, maar blijven staan. Blijven staan voor wie ik Ben. Ook temidden van het rumoer om me heen. Rechtop en ongeslagen. Hoe anders, had mijn leven en werken er dan nu uit kunnen zien!

Maar als … dan … verandert weinig aan wie ik nu ben. Net zomin als het aanwijzen van een schuldige. Want net als Amaterasu ben ik niet goed in het willen veranderen van mensen. Ligt mijn kracht niet in het beschuldigen van anderen. Hoe verleidelijk soms ook.

Voor Amaterasu komt de ommekeer

Voor Amaterasu komt de ommekeer, wanneer de andere Goden een spiegel voor de ingang van haar grot zetten. En haar uitdagen om een klein beetje naar buiten te komen, zodat zij een glimp van haar eigen Licht op kan vangen, Weerspiegeld in … de spiegel.

Eerst komt ze nog wat aarzelend naar buiten. En wanneer zij ziet dat de andere Goden daarbuiten lachen en vrolijk zijn, is zij eigenlijk eerst ook teleurgesteld. Ze had verwacht, dat de andere Goden diep bedroefd zouden zijn, sinds zij zich had terug getrokken.

De wereld gaat door

Hoe menselijk van haar! Tenminste, ik herkende het meteen toen ik dit las. O ja, Iets in mij was teleurgesteld dat, al die dagen dat ik in diepe duisternis verzonken was, de wereld gewoon doorging. Dat andere mensen konden lachen en zelfs carrière maakten toen ik het leven niet meer zag zitten.

Blog Ondernemen Zielsmissie mensen die op mij wachten Spirituele Transformatie Academie

Maar gelukkig. Het verhaal van Amaterasu gaat nog verder. Op het moment dat zij haar eigen stralende Licht ziet, verandert alles. En ook dit herken ik. Want zodra ik mijn eigen Licht écht in de ogen durfde te kijken, verlichtte alles met mij mee.

Want in dat Licht, daar lag en ligt mijn echte kracht. En die van jou.

Wat als jij teruggetrokken blijft?

Stel je maar eens voor wat er gebeurt als de zon zich verstopt in een grot, misschien wel jarenlang. en dan opeens, rolt die steen aan de kant en komt ze naar buiten. In al haar stralende glorie. De wereld is een andere wereld. Vol van kleur en sprankeling. Vreugde en serene flonkering.

Zo verandert ook alles, als jij jezelf en de wereld om je heen niet langer jouw Licht ontzegt. Ja, lees dat nog maar eens goed. 

Als jij jezelf en de wereld niet langer jouw Licht ontzegt.

De blijdschap als jij je Licht weer ziet

Als jij jezelf en de wereld om je heen jouw Licht niet langer ontzegt, dan gebeurt er iets. Iets Magisch. Als eerste voor jezelf. Leef nog maar eens mee met Amaterasu, het moment dat zij weer in de spiegel kijkt en haar stralende Licht herkent. De blijdschap en zeg maar rustig Gelukzaligheid. Wat een diep en diep ontroerend moment.

En dan ten tweede, het geschenk van jouw Licht voor de wereld. Misschien denk je: dat klinkt leuk. Mar ik ben niet Amaterasu, de Zonnegodin die de hele wereld verlicht! En, dat klopt. Jij bent niet Amaterasu. Maar!

Ook jouw Ziel is Goddelijk

Jij bent Jij. En ook jouw Ziel en prachtige Zielslicht is Goddelijk. Jij bent als Ziel geboren uit dezelfde Bron. De Bron van Amaterasu en jij, die zijn dezelfde. 

En net als Amaterasu, heb jij een misie. Een Goddelijke missie. Waarmee jij een stukje van de wereld mag ver-Lichten. Want echt. Op jouw Licht. Ja echt. Op dat stralende licht, daarop zitten mensen te wachten.

Er zijn mensen die wachten op jouw Zielslicht

Er zijn, werkelijk waar, mensen die onbewust wachten op jouw keuze om (stap voor stap) in je eigen Licht te gaan staan. Mensen die wachten tot jij zichtbaar wordt, zodat ze jou en je Licht kunnen zien.

Want ik ben ervan overtuigd dat ieder van ons hier iets bijzonders komt brengen. Iets speciaals, wat niemand anders in zich heeft. Een unieke sleutel, zou je het kunnen noemen. 

Jij draagt een unieke sleutel in je

En jouw potentiële klanten, zijn de mensen die net die sleutel nodig hebben. Dat ene stukje van de puzzel, waarmee zij verder kunnen groeien. De mensen die met behulp van jouw Zonneschijn simpelweg beter tot bloei kunnen komen.

En, heel praktisch. Dit maakt, dat jouw unieke Zielsmissie altijd een “gat” in de markt is, wat alleen jij met jouw Zielslicht kunt vullen! 

Blog Ondernemen Zielsmissie mensen die op mij wachten Spirituele Transformatie Academie

Heb jij het gevoel  dat er een prachtige spirituele taak voor je klaar ligt? Weet je intuïtief, dat je ziel iets nieuws van je vraagt?

Dan is de gratis Masterclass ” Jouw Zielsmissie als Lichtwerker in de Nieuwe Tijd” een aanrader!

“Jouw Zielsmissie als

Lichtwerker in de Nieuwe Tijd”

Gratis Masterclass

……………………………………………………………………………………..

Blijf Gratis op de Hoogte van nieuwe Artikelen

We zijn blij met je aanmelding. En gaan natuurlijk zorgvuldig met jouw gegevens om!

Lichtwerker: Zitten er wel mensen op mij te wachten?