fbpx

Zitten er wel mensen op mij te wachten?

Bij veel bewuste vrouwelijke ondernemers die een bedrijf op willen bouwen, is zelfverrouwen een ‘dingetje’. Ook al weet je dat je prachtige dingen doet. En zeggen mensen dit ook tegen je: ze zijn zo blij met jou en met wat je doet!

Ondanks je prachtige resultaten komt er toch nog regelmatig een zeurderig stemmetje in je op: “Zitten er wel mensen op mij te wachten? Er is al zoveel aanbod aan coaches, therapeuten, schrijvers, schilders, gezondheidsexperts …. Wat voeg ik toe? Het is bijna onbegonnen werk om mezelf met mijn bedrijf(je) te laten zien en horen. “

Je weet dat je veel te geven hebt – en toch

Herken jij dat? Intuïtief weet je dat je veel te geven hebt. En je doet het ook graag omdat je het heerlijk vindt wanneer mensen zich met jouw hulp beter voelen. Niets voelt zó goed als dat. En als je weer een fantastische sessie met iemand gedaan hebt zou je het wel van de daken willen schreeuwen dat je iemand écht kunt helpen. Zoals jij alleen dat kan.

Tegelijkertijd voel je vanbinnen een enorme twijfel aan je waarde. Het idee alleen al om de mensen te laten zien wat jij kunt en te bieden hebt voelt onbestemd onzeker en soms zelfs angstig. Bijvoorbeeld wanneer iemand je vraagt: “Wat doe jij eigenlijk?”. Precies die ene seconde heb je even geen idee wat je moet zeggen en het moment om jezelf echt te laten zien is alweer voorbij.

Hoe kan het, dat dit zo spannend is?

Hoe kan dat toch? Dat iets wat zo goed voelt, ook zo spannend. is. Iets wat zo prachtig is en je zoveel intense voldoening geeft, je ook met klotsende oksels laat staan. Echt, met je hoofd begrijp je er niets van. Ook na een aantal therapiesessies, familie opstellingen, spirituele boeken of huis-tuin-en-keuken-tips van de familie, roept het laten zien van jouw waardevolle missie nog steeds stress op.

En man (vrouw), wat herken ik dat! Zo lang durfde ik maar niet echt volop voor mijn kwaliteiten te gaan staan. Niet dat ik me zwak voelde, absoluut niet. Maar toch, iets … ja, gewoon ‘iets’ remde me af. En dat iets voorkwam dat ik in dat spannende voetlicht kwam te staan. Keer op keer. Op keer.

Amaterasu

Het verhaal van Amaterasu gaf me veel inzicht in dat spannende voetlicht. En inspireerde me om voluit in het Licht te gaan staan.

Amaterasu, de Japanse Zonnegodin, kreeg van haar vader Izanagi de hemel toegewezen, Amaterasu was een betoverende godin met lang haar, fonkelende ogen en een lichaam dat duizenden lichtstralen uitzond. Haar verschijning was zó verblindend dat men niet met het blote oog naar haar kon kijken.

Een vrouw die in haar Lichtkracht gaat staan

Voor mij, lijkt deze beschrijving op een vrouw zoals jij en ik, op het moment dat we vol in onze Lichtkracht staat. We voelen ons als Amaterasu, wanneer we het spirituele werk doen waarvoor we hier op Aarde zijn. Het licht van onze ziel komt door onze ogen en kiert zelfs door de poriën van onze huid. En Yes, dat voelt goed! Fantastisch, eigenlijk. 

Zielsmissie Lichte Vorige Levens Spirituele Transformatie Academie

Maar wacht. Het verhaal van Amaterasu gaat verder. Want haar broer, de Stormgod Soesano gaat op krijgerspad. Hij verlaat zijn rijk, de zee, al schreeuwend en tierend. Al maaiend met zijn zwaard komt hij in haar rijk, de Hemel, de rust verstoren.

Ze is kordaat als de rust wordt verstoord

Amaterasu is in eerste instantie kordaat als de rust verstoord wordt. En ze staat klaar om hem van repliek te dienen: Hoe durft hij dit te doen? Ze bewapent zich met een boog en pijlenkokers. Gereed om de strijd met iedere geduchte tegenstander aan te gaan.

Soesano sust haar wanneer hij haar ziet. En weet haar met vriendelijke woorden te overtuigen om haar bescherming te laten gaan. Ze is zo blij dat hij haar met vriendelijkheid ontmoet dat ze hem innig omhelst. Ze voelt een diepe Liefde voor haar broer. Haar broer, die speciaal voor haar naar de Hemel komt, om haar te zien.

Vegevingsgezind, mijn ogen sluiten

Toen ik dit verhaal voor het eerst hoorde, ging er op dit punt een grote zucht door me heen. Ja, hoe herkenbaar! Ook ik voelde me vaak vol van (achteraf) naïef vertrouwen. Omdat ik eigenlijk al aan voel komen wanneer iets niet klopt. Een diep innerlijk weten dat het zeker niet goed gaat komen. Maar ondanks dat toch vergevingsgezind was. En ervoor koos om de Liefde te zien en mijn ogen te sluiten voor het andere wat ik ook zie.

Amaterasu kreeg al snel spijt, zoals ik dat vaak ook kreeg. Zodra haar broer in haar rijk is aangekomen wordt hij woest en haalt het hele paleis ondersteboven. Hij was de schrik van het paleis. Haar werksters, koks en keukenmeiden stonden op hun benen te trillen temidden van zijn tumult.

Genoeg is genoeg?

Amaterasu slikte het eerst, hoe pijnlijk het voor iedereen ook was. Vanuit Liefde voor haar broer. En eerlijk gezegd ook omdat ze gewoon niet wist hoe ze nu nog “Nee” kon zeggen. Tot, het genoeg was. Genoeg! Ze kon het geweld niet langer verdragen, haar grens was bereikt.

Als je met haar mee geleefd hebt, verwacht je misschien dat ze haar pijlen weer oppakt. En haar pijlenkokers om haar heupen hangt. Waarna ze die akelige broer eens de waarheid vertelt en hem zegt, dat hij (letterlijk) op mag waaien!

In machteloze woede trekt zij zich terug

Maar Amaterasu, doet niets van dit alles. Ze staat op, dat wel. En in haar machteloze woede … trekt zij zich terug. Zij zweert zich te verbergen tot haar schaamteloze broer terug gaat naar zijn eigen rijk.

Ze gaat naar een hemelse grot en schuift er een groot en donker rotsblok voor. Omdat ze helemaal klaar is met het geweld en niet meer weet hoe ze er nog iets aan kan doen. Het interesseert haar niet meer welk effect het heeft dat zij ervoor kiest om voor de zwaarte te wijken.

En ze is zich niet bewust van het immense effect dat haar verdwijning op de wereld heeft. Want op het moment dat zijn het rotsblok achter haar rug dicht trekt, verdwijnt op Aarde de Zon. En werd het voor eeuwig diepe, diepe nacht.

Terugtrekken – in de grotten van jezelf

Herken jij het, jezelf terugtrekken wanneer je wordt geconfronteerd met een gevoel van machteloze woede? Hoe intens pijnlijk het ook is. Omdat je gewoon niet weet, hoe je de boosdoener van repliek kunt dienen. Omdat je gewoon niet weet hoe je vanuit Liefde datgene wat jou pijn doet een halt toe kunt roepen. Omdat je geen werkelijk passend antwoord vindt.

Misschien ook wel, omdat je ooit als klein kind het wel anders geprobeerd hebt. Waardoor je bijvoorbeeld boos werd over onrecht wat jou of iemand anders werd aangedaan.

Blog Ondernemen Zielsmissie mensen die op mij wachten Spirituele Transformatie Academie

Als ik dit zeg, komen er talloze herinneringen bij me boven en misschien bij jou ook, als je deze woorden leest.

Want als oude ziel in een jong lichaam zagen we ongetwijfeld heel veel dingen die voor ons gevoel echt niet konden. Mensen, die vanuit macht zichzelf laten gelden. Mensen ook die hun intenties mooier maken dan ze in werkelijkheid zijn. Omstanders die in verwarring worden gebracht, omdat degene die voor hun moeten zorgen daartoe eenvoudigweg niet in staat zijn.

Had ik het maar anders kunnen doen

Er waren talloze momenten, dat ik dacht en voelde …. had ik het maar anders kunnen doen! Had ik maar een andere weg kunnen kiezen. Niet mijzelf terug trekken, maar blijven staan.

Had ik maar kunnen blijven staan voor wie ik Ben, ook temidden van het rumoer om me heen. Had ik maar rechtop en ongeslagen kunnen laten zien wie ik ben en wat voor mij belangrijk is. Hoe anders, had mijn leven en werken er dan nu uit kunnen zien!

Maar ‘had ik maar’ verandert weinig aan wie ik nu ben. Net zomin als het aanwijzen van een schuldige. Want net als Amaterasu ben ik niet goed in het willen veranderen van mensen. En mijn kracht ligt ook niet in het beschuldigen van anderen. Hoe verleidelijk het soms ook is.

Voor Amaterasu komt de ommekeer

Voor Amaterasu komt de ommekeer, wanneer de andere Goden een spiegel voor de ingang van haar grot zetten. En haar met liefdevolle woorden uitdagen om een klein beetje naar buiten te komen. Zodat zij buiten de grot een glimp van haar eigen Licht op kan vangen, weerspiegeld in een spiegel die zij daar voor haar hebben neergezet.

En Amaterasu heeft eerlijk gezegd wel lang genoeg alleen en verlaten in die grot gestaan. Dus komt ze (eerst nog wat aarzelend) naar buiten. En wanneer zij ziet dat de andere Goden daarbuiten lachen en vrolijk zijn, is zij eigenlijk teleurgesteld. Ze had verwacht dat de andere Goden diep bedroefd zouden zijn, sinds zij zich had terug getrokken.

De wereld gaat door terwijl ik mij terugtrek in de grot

Hoe menselijk van haar! Tenminste, ik herkende het meteen toen ik dit las. O ja, Iets in mij was teleurgesteld dat (al die dagen dat ik in diepe duisternis verzonken was) de wereld gewoon doorging. Dat andere mensen konden lachen en zelfs carrière maakten toen ik het leven niet meer zag zitten.

Blog Ondernemen Zielsmissie mensen die op mij wachten Spirituele Transformatie Academie

Maar gelukkig. Het verhaal van Amaterasu gaat nog verder. Want op het moment dat zij haar eigen stralende Licht ziet verandert alles. En ook dit herken ik. Omdat alles in mij mee verlichtte, zodra ik mijn eigen Licht écht onder ogen durfde te zien.

Want in dat Licht, daar lag en ligt mijn echte kracht. En die van jou. Waardoor we in het Licht niet meer boos of verdrietig kunnen zijn. Maar gewoonweg Licht.

Wat als jij teruggetrokken blijft?

Sta je er weleens bij stil wat er gebeurt als jij niet volop in je Lichtkracht zichtbaar bent? En ietwat teruggetrokken blijft? Of, wat er gebeurt als jij dapper in de spotlights stapt en jij je bedrijf vanuit je Lichtkracht zichtbaar maakt?

Stel je maar eens voor wat er gebeurt als de zon zich verstopt in een grot (misschien wel jarenlang) en dan opeens, rolt die steen aan de kant en komt ze naar buiten. In al haar stralende glorie. De wereld is een andere wereld als zij haar Licht weer uitbundig en schaamteloos laat zien. Alles wat je ziet is opnieuw vol van kleur en sprankeling. Het is een wereld vol van vreugde en serene flonkering.

Wanneer jij niet langer de wereld je Licht ontzegt

Stel je dan maar voor wat er gebeurt wanneer jij (net als Amaterasu) de wereld om je heen niet langer jouw Licht ontzegt. Ja, lees dat nog maar eens goed.

Wanneer jij jezelf en de wereld niet langer jouw Licht ontzegt.

De blijdschap wanneer jij je Licht weer ziet

Als jij jezelf en de wereld om je heen jouw Licht niet langer ontzegt, dan gebeurt er iets. Iets Magisch.

Als eerste voor jezelf. Leef nog maar eens mee met Amaterasu, het moment dat zij in de Goddelijke spiegel kijkt en haar stralende Licht herkent. De blijdschap en zeg maar rustig Gelukzaligheid als ze weer ziet hoe stralend en mooi ze is. Wat een diep en diep ontroerend moment.

En dan ten tweede gebeurt er iets magisch voor de wereld. Want jouw Licht is niets minder dan een geschenk van jouw Licht. Zelfs als je denkt: dat klinkt leuk. Maar ik ben niet Amaterasu, de Zonnegodin die de hele wereld verlicht. Ik ben maar heel gewoon een mens. Een mens met eigenaardigheden en kwetsbaarheid. Hoe kan mijn Licht zo belangrijk zijn?

Ook jouw ziel is Goddelijk

En, dat klopt. Jij bent niet Amaterasu, de Goddelijke Zon. Maar!Jij bent Jij. En ook het Licht van jouw ziel is niets minder dan Goddelijk. Ook jij bent als ziel geboren uit dezelfde Bron. De Bron van Amaterasu en jij, die zijn dezelfde.

En net als Amaterasu, heb jij een spirituele missie. Een Goddelijke taak. Waarmee jij in deze tijd een stukje van de wereld mag ver-Lichten.

En echt. Op jouw Licht (ja echt). Op dat stralende Licht, daarop zitten mensen te wachten.

Er zijn mensen die wachten op jouw Licht

En ik zeg het nog maar eens, omdat ik weet dat het soms moeilijk te geloven is: Er zijn, werkelijk waar mensen die onbewust wachten op jouw keuze om (stap voor stap) in je eigen Licht te gaan staan. Mensen die wachten tot jij met je bedrijf duidelijk en herkenbaar zichtbaar wordt, zodat ze jou en je Lichtkracht kunnen zien.

Want ik ben ervan overtuigd dat ieder van ons hier iets bijzonders komt brengen. Iets speciaals, wat niemand anders in zich heeft. Een unieke sleutel zou je het kunnen noemen.

Jij draagt een unieke sleutel in je

En jouw potentiële klanten zijn de mensen die net die sleutel nodig hebben. Dat ene stukje van de puzzel waarmee zij verder kunnen groeien. De mensen die met behulp van jouw Zonneschijn en Lichtkracht simpelweg beter tot bloei kunnen komen.

En, heel praktisch. Dit maakt, dat jouw unieke Lichtkracht altijd een gat in de markt is, wat alleen jij met jouw Licht kunt vullen!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Heb jij het gevoel  dat er een prachtige spirituele taak voor je klaar ligt? Weet je intuïtief, dat het tijd is om jouw bedrijf (op een spirituele manier) tot bloei te brengen?

Dan is de gratis online vierdaagse precies wat je zoekt. Speciaal gemaakt voor prachtige bewuste vrouwelijke ondernemers zoals jij. Omdat de wereld jou en jouw Licht nodig heeft!

……………………………………………………………………………………..

Blijf Gratis op de Hoogte van nieuwe Artikelen

We zijn blij met je aanmelding. En gaan natuurlijk zorgvuldig met jouw gegevens om!

Zitten er wel mensen op mij te wachten?