fbpx

Sisterhood en Alleen-Zijn: je hebt ze als Lichtwerker beide nodig

 Als Lichtwerker ben je een “oude” ziel. Je ziel heeft al heel veel meegemaakt en heeft onderweg ook van alles gezien en ervaren. Want ook als ziel leer je en groei je, door dingen van alle kanten te bekijken. Bijvoorbeeld het thema Verbinding en Eenheid.

Verbinding ervaar je door ook alleen te zijn

Bij alles wat wij als ziel willen ervaren, gaan we op zoek naar levens waarin we beide kanten van die medaille kunnen beleven. Zo ervaar je verbinding door verbonden te zijn en ook door juist alleen te zijn of zelfs de verbinding helemaal niet te voelen.

Denk en voel maar eens terug. Herinner jij je een moment dat jij iets nog meer ging waarderen, juist omdat je het een tijdje gemist had? Zo werkt het ook als ziel, door heel veel levens heen.

We voelen wat er is, dankzij wat er niet is

Wanneer het donker is geweest, verlangen we extra naar het Licht. Omdat de afwezigheid van Licht, of het gemis van Liefde, ons dit Licht en die Liefde nog meer helpt waarderen.

Als mens lijkt het wat onzinnig, om dan direct maar aan te nemen dat onze ziel er dus misschien wel voor heeft gekozen om behalve Licht, ook af en toe donker te zijn. Maar stel nu, dat er achter al onze ervaringen als mens een diepere Wijsheid ligt. En dat die Wijsheid heel erg goed weet wat ze doet.

De diepere Wijsheid in ons weet wat ze doet

Sta jezelf even toe, gewoon als experiment, aan te nemen dat de Wijsheid in jou, in mij, in al het leven. Heel goed weet wat ze doet. Dat er Goddelijk over nagedacht is. Met een Plan, wat ons menselijk brein boven de pet gaat.

Stel dan, dat alles wat wij ervaren en wat pijn doet. Ons helpt om datgene wat achter die pijn schuilt, nog beter te kunnen zien. Zoals de pijn van een gemis ons de Liefde voor hetgeen we missen nog krachtiger laat voelen. Alsof de afwezigheid van iets, dat “iets” juist in het Licht zet.

Achter iedere pijn ligt een zonsopgang

Wanneer we dit dan even echt toelaten. Dat alles wat pijn doet, ook dat opkomende Licht in zich draagt. Neem maar even een momentje, om het te voelen. Misschien springt ook jouw hart op en maakt een vreugdedansje.

Lichtwerker Spirituele Transformatie Academie

Al die pijn, die ellendige, miserabele, hartverscheurende pijn. Het was niet voor niets en heeft ons Licht doen groeien.

En weet je? Vlak voor het na een aardse nacht weer Licht wordt, is het donker het meest intens. De kleuren zijn zwarter en dieper, dan op ieder ander moment van de nacht. Die diepe zware zwartheid, ze draagt een belofte in zich. Omdat ze een voorbode is, van Licht. Ze roept, woordeloos.  

Collectieve Lichtwerkers pijn

Er zijn verschillende soorten pijn die wij asl Lichtwerker met elkaar gemeen hebben. Als een collectief Lichtwerkers thema. Één van deze pijnen is de pijn die je als Lichte ziel binnen een onbewuste gemeenschap voelt. Een pijn, welke je vast herkent.

Een gevoel van “anders” zijn en niet gezien worden als het Licht wat je werkelijk bent. De enregetische kou van een driedimensionale wereld, zo anders dan het Thuis waar je vandaan komt.

Een driedimensionale wereld is hard werken

Voor veel Lichtwerkers is het geboren worden en leven in een driedimensionale wereld kei- en keihard werken. Alleen al het hier kunnen zijn, kan een hele overwinning zijn. Natuurlijk, geniet je ook van allerlei dingen. En is er heel veel wat je kunt, waarvoor je wordt gewaardeerd.

Maar onder die buitenste laag, is het Lichtwerkersveld voortdurend aan het werk. Zelfs het overleven van een lichaam wat past bij een Lichte ziel is vaak een dingetje. Zorgen voor genoeg Licht, slaap en rust. En, zorgen voor een Liefdevolle omgeving waarmee jij je als Lichtwerkersziel ook op aarde nog een klein beetje Thuis voelt.

De shift naar 5d verandert dit

Gelukkig, voor jou en mij als Lichte ziel, verandert de energie op en in de aarde onbeschrijflijk groots. We maken een Shift naar een heel nieuw Bewustzijn. Naar een energie die veel beter bij ons past. Fysiek, energetisch. Emotioneel en mentaal.  

Lichtwerker Spirituele Transformatie Academie

En ook al is deze tijd, een overgangstijd naar een nieuw Bewustzijn af en toe intens, chaotisch en onrustig. Er komt in ons als Lichtwerker iets tot rust.

De onbewuste pijn die de oude energie in ons systeem teweeg bracht, kan eindelijk verzachten. Dit is de tijd waarvoor we gekomen zijn. Nu kunnen we eindelijk gaan doen, waarom we hier zijn. Omdat ons Licht gezien kan worden en gezien mág zijn.

Dit is de tijd waarvoor we gekomen zijn

Maar ook al begint voor ons nu pas het echte werk. En kan het nu eindelijk ook voor ons weer fijn zijn op aarde. Dit betekent niet dat alles in één grote klap ver-licht is.

Zelfs deze tijd heeft haar tijd nodig. En opent zich stap voor stap. Als een bloem, die haar blaadjes in een duidelijke volgorde opent. Zo opent ook de Nieuwe Tijd zich met een Goddelijk Maatwerk.

Goddelijk Maatwerk

Dit Goddelijke Maatwerk wordt bestuurd, vanuit die diepe Wijsheid in ons. Door een drijvende Liefdeskracht. En, echt, hoe niet te beschrijven bijzonder!

Datgene wat ons aanstuurt, doet dit al eeuwen- en eeuwenlang. Onze vorige levens, ervaringen van adembenemende schoonheid én onleefbare pijn. Zelfs volgende levens, al het moois wat we nog gaan doen. staat in dienst van dezelfde Kracht. Het geeft ons leven. Letterlijk.

Onze ziel weet wat we dit leven nodig hebben

Alle levens welke we hiervoor geleefd hebben, horen dus (hoe Magisch is dat) op een bepaalde manier bij dit leven. De dingen welke we in deze levens ervaren hebben. Of juist gemist. Alles heeft ons Goddelijk voorbereid op deze bijzondere tijd.

Nieuwe Tijd Nieuwe Verbinding Aarde Spirituele Transformatie Academie

Een bijzondere tijd. Wat maakt deze tijd dan zo bijzonder, behalve dat we naar een Nieuw Bewustzijn gaan? Want ja, het is Nieuw. Hoewel we het eigenlijk al kennen. Maar de manier waarop we ons nu weer Bewust kunnen Zijn van onszelf, is grootser en krachtiger dan ooit.

Onze ziel groeit en voegt keer op keer een klein stukje van zichzelf aan het leven toe. En in deze tijd is dat het deel van ons VrouwZijn. Het Goddelijke Vrouwelijke aspect, wat opnieuw op aarde kan zijn.

Het Goddelijke Vrouwelijke

Het Goddelijke Vrouwelijke, zij die Weet. En alles in zich draagt. Het deel van het leven wat spreekt uit Vertrouwen, dat alles in haar eigen tijd komt. Het mysterie, van waaruit al het leven vorm krijgt. De Liefde, die niet oordeelt. Niet over de ander – niet over jezelf. Het Licht, wat als een onuitwisbaar zaadje in alles wat leeft geduldig wacht tot de tijd voor Geboorte rijp is.

In deze tijd brengt dit Goddelijke Vrouwelijke ook stilte in de chaos. Als het oog, van een orkaan. Ze verzacht de pijn van angst en onrust. En brengt troost aan iedereen die de zwaarte bijna niet meer dragen kan.

Als vrouw in dienst van het vrouwelijke

Jij staat als Vrouwelijke Lichtwerker in dienst van het Vrouwelijke. Alleen al door hier en nu te Zijn. En wat zo magisch mooi is. dit heb je al vaker gedaan.

In eerdere levens, zoals het oude Egypte en Atlantis leefden Lichtwerkers zoals jij en ik in prachtige gemeenschappen. In Sisterhoods. Bijvoorbeeld in een Tempel, die gewijd aan Isis vrede en Liefde bracht. Of een Tempel, gewijd aan de Roze Vlam van onvoorwaardelijke Liefde.

Dit mogen we ons weer herinneren

Misschien hebben jij en ik zelfs wel samen geleefd in een gemeenschap zoals deze. Een gemeenschap waarin we leerden om als vrouwen in één energetisch Liefdesveld onze unieke talenen en kwaliteiten in te zetten.

Er was Harmonie, omdat we samen in dienst van het Licht leefden. En er was Groei, omdat we ons spiritueel ontwikkelden. En tijdens onze groei andere mensen hielpen in hún ontwikkeling. We deden ons Goddelijk werk. Bijvoorbeeld als heler, ziener of priesteres.

Levenslang hebben we deze harmonie gemist

De harmonie welke we ons (misschien onbewust) zo goed herinneren, hebben we eeuwenlang gemist. Omdat de afgelopen eeuwen het Vrouwelijke niet duidelijk zichtbaar op aarde kon zijn. 

Bij veel Vrouwelijke Lichtwerkers is dit gemis ook voelbaar. Een zacht gevoel van verlangen, om je met vrouwen te verbinden. hoezer de verbinding je in dit leven misschien ook gefrustreerd heeft, omdat het nooit helemaaal was zoals je had gehoopt.

Lichtwerker Soul Sisters Spirituele Transformatie Academie

En dat jouw verbinding met andere vrouwen lang niet was zoals je had gehoopt? Ook dit heeft een reden. Want dit leven, zijn wij als Lichtwerker nog steeds Goddelijk verbonden met andere Lichtwerkers met een zelfde spirituele missie.

Maar, we mogen eerst onze eigen zelfstandige Lichtkracht ontdekken. Voelen, wie we zijn. Als ziel. En als mens. We mogen ook ontdekken hoe het is om Alleen te Zijn. Vervulling te voelen, diep van binnenuit.

We mogen ook Alleen-Zijn

De momenten van Alleen-Zijn helpen ons voelen, wie we zelf als unieke Lichtkracht zijn. Zonder ruis of afleiding. En helpen ook te zien, welke oude stukken er nog tussen ons als mens en ons prachtige Zielslicht staan. Zodat de transformatie door blijft gaan. 

Als we ook alleen kunnen Zijn, dan wordt de stuwende Lichtkracht in ons, echt zoveel malen groter. Het Licht in ons als een fontein. Niet te stoppen of te stuiten.

Samen Zijn we niet te stuiten

En stel je eens voor. Als al die prachtige Fonteinen dan niet meer Alleen, maar ook Samen Zijn. Wat een Krachtig Kleurenspel. Een energetische Goddelijke Regenboog. Adembenemend als het Noorderlicht. 

Hoe gaaf is dat. Door eenvoudigweg Samen te Zijn. Ieder in onze eigen Kracht. Maken we een waterval van Veugde, Heling en Overvloed. Een waterval die iedere vrouw in die prachtige stroom van nieuwe energie voorziet. En daarbij ook nog eventjes de wereld om ons heen ver-Licht. Tot er alleen nog maar Licht is. En nog meer Licht.

Sisterhood en Alleen-Zijn

Dus, ja! Als Lichtwerker hebben we beide nodig. Alleen-Zijn en de verbinding met onze Sisterhood. Zo brengen we niet alleen onszelf, maar ook de wereld tot een grotere Hoogte.

 

P.S. Voel je dat het resoneert? 

Neem tijd voor jeZelf met  de gratis Lichtmeditaties

Gratis Lichtmeditaties

……………………………………………………………………………………..

Blijf Gratis op de Hoogte van nieuwe Artikelen

We zijn blij met je aanmelding. En gaan natuurlijk zorgvuldig met jouw gegevens om!

Sisterhood en Alleen-Zijn: je hebt ze als Lichtwerker beide nodig