fbpx

Over innerlijke Vrede, Moed en spiritueel Krijgerschap

Met het zonnetje dat herfstelijk door mijn ramen schijnt en een tevreden zucht van Lady op de achtergrond (die zich nog eens uitrekt in dat zachte licht) sluit ik mijn ogen en voel, wat er vandaag met jou gedeeld wil worden.

Er schiet van alles door mijn hoofd, de afgelopen week was een week met zoveel uitzonderlijke gebeurtenissen. En o ja, volgende week ga ik op ‘schoolreis’ met een deel van de Soul Based Business groep voor een 3daagse retreat. Zal ik daar nog iets over delen?

Een niet-te-begrijpen pijn die mensen elkaar aandoen

Als ik dan eventjes wat langer stil blijf en nog wat dieper in mijn hart afdaal, komt er een gesprek naar voren waar ik gisteren getuige van was. Langs het trainingsveld voor behendigheid waren 2 andere cursisten in gesprek en het ging over de afschuw van de oorlog die op dit moment op Aarde woedt.

De vreselijke pijn die mensen elkaar aandoen. De niet-te-begrijpen pijn die ook kinderen doorleven en aan moeten zien.

Mijn diepste hart herkent de afschuw niet meer

En nog steeds weet ik op dit soort momenten niet goed wat ik aan zo’n gesprek toe kan voegen. Omdat mijn hart de bittere verwijten en afschuw niet herkent.

Jazeker, mijn hart kent compassie en een verlangen naar vrede. En ook mijn hart is oneindig vaak gebroken wanneer ik zie wat we onszelf, elkaar en andere levende wezens aandoen.

vrede

Maar ze is het gevoel van schuld en verwijten ergens onderweg verloren. En blijft bij een gesprek over dader en slachtoffer gewoonweg leeg, in een gevoel van oneindige oordeelloosheid.

Gebruik de oorlog buiten je om je te inspireren

Inmiddels weet ik dat weinig mensen het begrijpen, wanneer ik dit zo zeg. Omdat je als mens moet laten weten dat je een dergelijke oorlog niet kunt tolereren. “Wie zich niet tegen uitspreekt, stemt stilzwijgend toe”.

Maar mijn hart heeft zich al te vaak veroordelend uitgesproken, leven na leven na levenslang. En mijn hart ís veroordeeld en ze heeft zich eindeloos schuldig gevoeld. Hartverscheurend schuldig, over de pijn die ik iemand anders heb aangedaan.

Mijn hart wil Liefde en Vrede zijn

En mijn hart, ze kan het gewoon niet meer. Nou ja, soms nog een klein beetje. Dan popt er opeens een oordeel onverwacht omhoog. Omdat iemand zich niet aan een afspraak houdt. Of iets anders wat mijn ego lastig vindt.

Maar het voelt gelijk zo pijnlijk. Omdat ook dit oordeel een vorm van innerlijke oorlog is. Het knabbelt (heel subtiel) aan ieder gevoel van Liefde. En maakt kapot wat na al die eeuwen nu gewoon weer Heel wil zijn.

De buitenwereld confronteert ons – met onszelf

 

En op mijn reis naar Heelheid heb ik een nieuwe Waarheid ontdekt: de buitenwereld confronteert ons, zeker. Maar ze confronteert ons bovenal met onszelf

Vrede

Of, zoals het veld van Licht tijdens de laatste Lichtmeditatie met de Soul Based Business groep zei: “Gebruik ieder moment waarop je met oorlog in de buitenwereld geconfronteerd wordt als inspiratie. Inspiratie om stil te staan en te voelen: Waar is er in mij nog een vorm van oorlog, die intens naar Vrede verlangt?”

Jij ondersteunt het collectief vanuit innerlijke Vrede

En, zo bijzonder. Iedere keer wanneer jij als prachtige Lichte ziel jouw innerlijke Vrede weer vindt, verspreid je deze Vrede direct in het collectief. En is er in de wereld minder oorlog nodig, een uiterlijke oorlog die zo erbarmelijk uitgevochten wordt.

Ook al weet ik, dat het bijna te eenvoudig lijkt. Te simpel om waar te zijn. Daarom is ‘bedrieglijk eenvoudig’ een betere omschrijving. Want het volledig kiezen voor innerlijke vrede (zonder wat of wie dan ook te beschuldigen, inclusief jezelf) is zo eenvoudig nog niet.

Keer op keer te kiezen voor innerlijke Liefdevolle vrede? Dat vraagt moed. Vooral de moed om jezelf (je pijn én stralend Licht) onder ogen te zien. En het vraagt krijgerschap. Spiritueel krijgerschap, vanuit het besluit dat niets je uit je hart kan slaan. Hoe verleidelijk soms ook.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Voel je dat ook van jou gevraagd wordt om jezelf in je Licht en Liefdevolle vrede te verankeren? En dat je jouw Licht schaamteloos en overvloedig met de wereld mag delen? Misschien past de jaartraining Soul Based Business bij je.

In deze jaartraining leer je als vrouwelijke Lichtwerker (coach, healer, kunstenares, of therapeute) een bloeiend bezield bedrijf te manifesteren, zonder je echtheid te verliezen. Spiritueel, intuïtief én praktisch geaard trek je de klanten aan die bij je zielsmissie horen én maak je de omzet die je waard bent.

Meld je hier aan voor een gratis Business & Soul gesprek. Dan kijk ik met je mee of de training bij jou en je bedrijf past

……………………………………………………………………………………..

Blijf Gratis op de Hoogte van nieuwe Artikelen

We zijn blij met je aanmelding. En gaan natuurlijk zorgvuldig met jouw gegevens om!

Over innerlijke Vrede, Moed en spiritueel Krijgerschap