fbpx

Van ‘nooit goed genoeg’ naar de Grootsheid die je Bent

Ze was in tranen, toen ze haar pijn deelde. De pijn van het niet gezien worden, als kind. Altijd je allerbeste best doen en toch nooit goed genoeg in de ogen van je ouders en zussen. Altijd wel iets waardoor ze te langzaam, te zacht, te opvallend, teveel zichzelf of te anders was.

Waardoor ze nu in haar bedrijf nog steeds méér dan haar best deed, zonder liefdevolle waardering te verwachten.

‘Nooit goed genoeg’ – haar pijn is die van jou en mij

Het diepe verdriet was voelbaar en niet alleen door mij. De hele groep voor wie ze dit deelde, leefde met haar mee.

Haar pijn is onze pijn, wij als Lichte zielen delen dit. En er stroomde een overvloed aan hartjes en andere aanmoedigingen in de chat. Aanmoedigingen van prachtige sensitieve vrouwen, die haar pijn ook in zichzelf herkenden: het lijkt nooit goed genoeg, wat we ook deden of doen.

Vrouwelijke ondernemers, op weg naar een miljoen

Voor mij kwam het een beetje onverwacht, de intensiteit van haar emoties. Niet omdat ik die gevoelens niet gewend ben. Het is een hartverscheurende pijn die ik ook zelf uit een groot deel van mijn leven herken. En een ongelooflijk belangrijk thema voor de meeste vrouwelijke ondernemers met wie ik werk.

En toch had ik het niet verwacht. Want dit was een groep van succesvolle vrouwelijke ondernemers, die qua omzet allemaal op weg zijn van hun eerste 100K naar een miljoen. En blijkbaar dacht iets in mij, dat deze trauma’s dan niet meer gelden.

Geld maakt niet gelukkig?

En voor je nu roept: “Zie je wel, geld maakt niet gelukkig” vraag ik je om nog even bij een gevoel van compassie te blijven.

nooit goed genoeg

Want is het niet hartverscheurend, dat die intense pijn van ‘nooit goed genoeg’ gewoon kan blijven bestaan terwijl je bedrijf groeit. Dat (hoe succesvol je voor de wereld ook bent) er in je hart nog steeds een knagende twijfel kan zijn. De twijfel aan jouw waarde voor de wereld om je heen.

Twijfel aan je waarde werkt onbedoeld in je bedrijf door

Haar verhaal en ook de liefdevolle reacties van de andere vrouwen maakten een diepe indruk op me. En ik realiseerde me hierdoor dat ook ik onbewust nog twijfelde aan de waarde van mij en mijn bedrijf. Natuurlijk al veel minder dan ik vroeger deed, door al het werk wat ik hierop al had gedaan.

Maar toch. Vrijwel zonder dat ik het doorhad, hield ik mezelf wat kleiner dan nodig was. Stelde ik de groei van mijn bedrijf en omzet al een tijdje uit. Niet dat het slecht ging. Maar ik voelde diep vanbinnen dat het Grootser mocht. Niet alleen in omzet. Maar ook in zielsgeluk.

Omdat iets in mij het nog niet kon geloven dat ik het waard ben om zielsgelukkig én rijk te zijn, vertraagde ik mijn eigen grootse groei.

Ik ben vast de enige

Lang schaamde ik me ervoor. Want ik dacht: daar hebben andere (succesvolle) vrouwen vast geen last van … tot ik tijdens die sessie ontdekte dat deze onbewuste straalangst bij de meest krachtige vrouwen voorkomt.

Waardoor ze net iets harder werken dan eigenlijk nodig is. Of ze voelen zich onzeker over het verhogen van hun prijs. Ze nemen misschien weinig tijd voor zichzelf omdat het werk niet als werk voelt. En zijn geneigd om klantafspraken vóór alles te laten gaan, waardoor belangrijke marketingtaken blijven liggen.

‘Nooit goed genoeg’ heeft ons eeuwenlang klein gehouden

Eigenlijk is het heel logisch, dat zoveel vrouwen (en natuurlijk ook de hartgedreven mannen onder ons) onbewust nog bang zijn om echt voluit te stralen. Want we hebben onszelf zolang klein gehouden.

nooit goed genoeg

Klein, zodat niemand zou zien hoe ongekend krachtig we zijn. Klein, zodat we niet konden worden afgebrand of veroordeeld. Klein, omdat we gewoon niet meer anders wisten. 

Jij mag weer Groots zijn, zoals je Bent

Ook is het logisch dat we ons nu steeds sneller bewust worden van die angst. Want de energie op Aarde verandert met de snelheid van het Licht. En we mogen er als Lichte sensitieve vrouw weer aan wennen dat het veilig is, om te laten zien hoe prachtig en waardevol we zijn. Groots, in onze Licht- en Liefdeskracht.

Niet om te bewijzen dat we ‘goed genoeg’ zijn. Maar gewoon, omdat het tijd is. Een Nieuwe tijd. Tijd om weer voor jouw Grootsheid te gaan staan. En daarmee ook nog eens een inspiratie voor al jouw prachtige klanten.

Jouw klanten hebben jou in al je stralendheid nodig

Wat me zo immens dankbaar maakt, is het weten dat mijn zichtbare Grootsheid niet alleen mij zielsgelukkig maakt. Mijn Licht mag als een weldadig zonnetje zijn en andere vrouwen inspireren om ook haar innerlijke Zon aan te doen. Waardoor we samen stralen, net zolang tot ieder mens geraakt wordt en ziet hoe ongekend prachtig en waardevol ze is.

Niet alleen omdat het goed voelt (want dat doet het!). Maar ook voor het collectief. Zodat onze kind’s kinderen over tientallen jaren niet de tranen van zelftwijfel huilen. Omdat ze tot in al hun cellen voelen dat ze geliefd zijn. En meer dan prachtig. Precies zoals ze zijn.

Een transfirmatie

Herken je dit? Deze transfirmatie is fijn om regelmatig te doen. Of op je spiegel te plakken:

“Ik verwelkom mijn Grootsheid. Ik ben méér dan Goed Genoeg”.

(Een transfirmatie is een zin welke je een aantal keren in jezelf herhaalt, om deze waarheid tot in je cellen en bewustzijn door te laten dringen.) 💜

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Voel je dat het resoneert? Wil je daarom jouw spirituele ontwikkeling versnellen én dit in je bedrijf integreren? Meld je dan aan voor de volgende vierdaagse mini-training

Tijdens deze online mini-training voor bewuste vrouwelijke ondernemers leer je wat je nodig hebt om een bloeiend bezield bedrijf op te bouwen. 

……………………………………………………………………………………..

Blijf Gratis op de Hoogte van nieuwe Artikelen

We zijn blij met je aanmelding. En gaan natuurlijk zorgvuldig met jouw gegevens om!

Van ‘nooit goed genoeg’ naar de Grootsheid die je Bent