Nieuwe Tijd: waarom een Nieuwe verbinding met de aarde belangrijk is

Toen ik voor het eerst over de Nieuwe Tijd hoorde, dacht ik nog niet direct aan mijn verbinding met de aarde. Bij de Nieuwe Tijd denk ik aan Liefde en een gevoel van Eenheid. Mensen die weer in Vrede samenleven, zonder oorlog en strijd. Voor mij voelde het in eerste instantie vooral Hemels. Hoe mijn verbinding met de aarde precies zou zijn …. daar stond ik niet echt bij stil.

De Nieuwe Tijd is vooral Hemels …. of niet?

De Nieuwe Tijd leek mij vooral Hemels. Want voor  mij voelde de wereld in het begin van mijn leven eigenlijk keihard en koud. Harteloos soms. De Liefde en het Licht, dat heb ik in dit leven eerst echt moeten zoeken. En jij waarschijnlijk ook. Want als Lichtwerker vonden we de Liefde meestal niet direct op aarde.

Persoonlijk vond ik pas in spiritualiteit een klein vonkje van de Liefde terug. Die Liefde die ik zocht, met Hart en Ziel. Een Liefde die nog steeds vooral Hemels leek, omdat ik haar op aarde nauwelijks vond.

De aarde onder deze koude maatschappij

Tijdens mijn spirituele zoektocht hoorde ik regelmatig, dat ik “zweverig” was. Mensen vonden me niet geaard – terwijl ik zelf wel een verbinding met de aarde voelde. Eerlijk gezegd wist ik ook niet zo goed, hoe ik beter kon aarden. De oefeningen die ik deed, werkten niet echt. Of echt niet.

Tot ik op een dag, een soort van toevallig, tijdens een meditatie me opeens krachtig met de aarde verbonden wist. De Aarde als spiritueel wezen. Ze voelde krachtig en zacht tegelijk. Ze sprak met me, zoals ik ook met mijn spirituele Gidsen communiceer.

De aarde communiceert met mij

Het was een ontroerende ervaring. De Aarde, ze communiceert met mij. Keer op keer ontmoette ik haar, maakte verbinding zoals het bij mij past. En ik ontdekte, ik ontdekte zóveel! Het belangrijkste is, dat ik de aarde al heel lang ken. Al levens en levens, heb ik met haar geleefd. Als mens, in zoveel verschillende vormen.

En, ik voel Liefde. Liefde voor de aarde. Liefde voor mijn vormen als mens. En Liefde voor mijn verschillende levens op aarde. Wat een ongelooflijke variatie …. met een immense Schoonheid. Ja echt, het verbaasde mij eerst ook ….. maar ik houd van het leven op aarde. Vooral de oceaan laat mijn hart een sprongetje maken. En kristallen, oneindige glinstering van kristallen.

Het leven op aarde ontroert

De aarde. Ik houd van haar Schoonheid, die me tot op mijn ziel ontroert. De Aarde, wie ze werkelijk is. Ze ontroert me. Haar Liefde en Licht. Want haar Schoonheid en Kracht? Het is Hemels. Eigenlijk precies zo Hemels als ik in mijn hart wel wist, maar niet kon geloven.

Want natuurlijk, heb ik ook diep pijnlijke, ondraaglijk rauwe levens op aarde geleefd. Mijn hart en lijf zijn verscheurd. En mijn trots en eer diep gekrenkt.  In het stof heb ik gelegen. Ik heb gehuild, tot ik dacht dat ik nooit meer op zou kunnen staan. En de aarde? Waar was zij, toen ik zo leed?  

De draagkracht van de aarde

Die vraag heb ik mezelf vaak gesteld. Hoe kon de aarde zo de aarde zijn, terwijl de mensheid lijdt? Elkaar vernietigen en pijnigen. Het antwoord ligt eigenlijk zo voor de hand, dat ik er eerst volledig overheen keek. De aarde? Zij droeg mij. En jou. Ook als ik me niet gedragen wist.

.Want de draagkracht van de aarde, die is ontzagwekkend. Stel je maar eens voor, hoeveel leed er is geleden tijdens de afgelopen eeuwen. Hoeveel mensen, dieren, bomen en planten er zijn gekrenkt. Verscheurd en met voeten getreden. Onmenselijk. Ondraaglijk. En de aarde, zij draagt het. Omdat ze, net als jij en ik, een Missie heeft. 

Blog Overwin je Angst Spirituele Transformatie Academie

De Aarde is meer dan een brok gesteente

Wat ik voelde, toen ik leerde om me echt met haar te verbinden, is dat zij (ook weer net als jij een ik) een Ziel is. Niet zomaar een brok gesteente, doelloos zwervend door het Universum.

Maar een spiritueel wezen met een prachtig krachtig lichaam. Geen lichaam zoals jij en ik.. Eerder een enorm lichaam. Zo groot dat er mensen, dieren en planten op haar lichaam kunnen wonen. En zij, zij is dienstbaar aan al die mensen, dieren, bomen en planten. Een prachtige ziel die onze zielen de mogelijkheid geeft om een ervaring als mens op te doen. De ervaring als mens, eeuw in, eeuw uit.

De Aarde heeft een spirituele taak

Het bezielde wezen Aarde heeft een bijzondere taak en missie. Groter en Grootser, dan wij ons als mens voor kunnen stellen. Ook al kunnen we ons wel met haar en haar spirituele taak verbinden.

Neem maar even een moment. Gewoon nu, terwijl je aan het lezen bent. en doe eventjes kort je ogen dicht. Voel, hoe je hier zit op je stoel. Jouw stoel, die jou draagt …. en zelf weer gedrgen wordt door de aarde. Hoevoelt het, om je nu eventjes heel bewust, te láten dragen door de aarde? Wat doet dat met je? en met je lijf?

De Aarde biedt ons de ervaring om mens te zijn

Misschien voel je, dat er wat meer rust in je komt, wanneer ij je er bewust van wordt dat jij je mag láten dragen. Omdat de aarde jouw Welkom heet. Ook als dat tot nu toe nog niet zo gevoeld heeft voor je.

Want echt, de aarde biedt ons de mogelijkheid om te ervaren hoe het is om Mens te zijn. En die mogelijkheid, die biedt ze ons vanuit Liefde. Niet tegen wil en dank, omdat het gewoon zo is. Nee, ze biedt ons die kans omdat het klopt. Omdat het bij haar missie hoort. Haar missie, als Ziel.

We worden vanuit Liefde gedragen

Voor mij was het eerst even wennen, dat de aarde mij vanuit Liefde draagt. En mij vanuit diezelfde Liefde alle ruimte geeft om te groeien en ontwikkelen. Ook was het even wennen dat de aarde werkelijk Blij is dat ik hier ben. En dat wij hier zijn. als Lichtwerkers. Ales mens.

Tijdens een meditatie liet ze me zien en voelen dat het in dit leven misschien wel wennen is – na eeuwen en eeuwen duisternis en pijn. Maar dat ik het diepe gevoel van gedragen en geliefd zijn al ken. Zoooo goed ken!

Ook in oude tijden kenden we dit gevoel

Zo zag en voelde ik mezelf in één van de prachtige beelden die ik tijdens een Akasha Kronieken meditaiereis kreeg, zittend op een troon. Ken je die grote gouden troon van afbeeldingen uit het oude Egypte? Zoiets was het. En terwijl ik het zag en voelde, werd ik me bewust van de werkelijke betekenis.

Compassiemoe Spirituele Transformatie Academie

De oude troon heeft een diepere betekenis

De troon. Wij als mens associeren zoiets met de Koninklijkheid van één persoon of Godheid. Deze troon, zeker zoals zij in het oude Egypte en Atlantis gebruikt werd, staat in werkelijkheid voor een krachtige verbinding met de aarde. Het gevoel, dat de bewoners van onder andere het oude Egypte en ook Atlantis al hadden.

Het staat voor het inzicht, dat wij als mens werkelijk gedragen worden door de aarde. Letterlijk natuurlijk, omdat ons fysieke lichaam is opgebouwEn omdatd uit aarde atomen. Aardestof. En omdat haar zwaartekracht ons bij haar houdt. We worden letterlijk tot elkaar aangetrokken.

De aarde ondersteunt ons energetisch

Maar daarnaast, naast het fysieke deel, zijn we ook energetisch met haar verbonden. Je zit het niet met je blote oog, maar voelt het wel met al je energetische zintuigen. En zeker in deze overgangsfase naar de Nieuwe tijd, zullen we ons van deze energetische vern=binding steeds bewuster worden. Eenvoudigweg omdat energie weer Waarheid wordt.

Dus, energetisch. Zijn we met de aarde verbonden. Als mens, hebben we niet alleen een fsyiek lichaam, maar ook een energetisch lichaam. Een aura. En dit energieveld is om ons heen, heel subtiel en fijnstoffelijk. Het draagt energetische codes en wordt gevoed door Licht. En het communiceert met ons fysieke lichaam.

Ook de aarde heeft een aura

Eigenlijk hebben wij dus als mens hebben een Magisch energetisch systeem in en om ons lichaam. Dat op zichzelf is al bijzonder …. maar daar stopt het niet. Want, de aarde heeft dat ook! Ook haar enorme lichaam is niet zomaar een lichaam. het heeft een energieveld, een aura waarin zoveel gebeurt.

En, stel je eens voor hoe speciaal dit eigenlijk is: met dit aardse energieveld is ook ons energieveld als mens verbonden. We zijn energetisch onderdeel van een zelfde systeem. 

De Transformatie doen we samen

Omdat de aarde en wij als mens zo krachtig verbonden zijn, doen we ook deze overgang en transformatie naar een Nieuwe Tijd samen. Iedere energetische stap die de aarde maakt, werkt door in onze energie als mens. ook als we ons daar neit bewust van zijn.

Maar. zijn we ons er wel bewust van. O yes! Wat een prachtige wereld gaat er voor je open. Tenminste, de mijne is van nacht naar Dag gegaan. Want de transformatie van de aarde én van mij als mens, is niet zomaar een “dagelijkse” transformatie. Het is in deze tijd echt werkelijk een enorme stap. 

We transformeren naar een Nieuwe Tijd

De transformatie, de krachtige verandering is een unieke stap in de evolutie van de Mensheid en de Aarde. Grote woorden, niet waar? Ik hoor ze inmiddels al tientallen jaren en verheugde me op die Nieuwe Gouden Tijd. Tegelijkertijd, leek het wel heel groot.  

Nieuwe Tijd Nieuwe Verbinding Aarde Spirituele Transformatie Academie

Leven vanuit Liefde

Het leven vanuit Liefde en Eenheid, het lijkt wel een heel grote stap als we naar de aardse realiteit kijken.

Wacht even, zei ik aards? Eigenlijk bedoel ik maatschappelijk. Want die realiteit die we zien, in de kranten en op het journaal? Dat is de maatschappelijke realiteit. Waar we zeker onze ogen niet voor hoeven te sluiten. Maar tegelijkertijd speelt er zich nog een andere relaiteit af.

De aardse realiteit

Onder de maatschappelijke realiteit is de Werkelijkheid van een Aarde die verandert. Haar energieveld roert en wrikt. Ze ver-Licht zich, precies zoals bedoeld is.

Terwijl ook jouw energieveld. En dat van mij. Met haar ver-Lichting mee mag gaan. Als we zorgen dat onze verbinding Licht blijft. Zodat we vebonden zijn met de Nieuwe Aarde. De aarde die ruimte maakt voor Liefde en Eenheid. De Aarde die ruimte maakt voor een Nieuwe en Gouden tijd.

Je leren verbinden met de Nieuwe Aarde

Dit maakt dat het zo belangrijk is om je te leren verbinden met de Nieuwe Aarde. Zo dat jij als mens mee kunt met haar transformatie. en de pijn van de maatschappelijke werkelheid niet jouw verbinding met de Aarde ondersneeuwt.

Zodat er ruimte blijft voor jou als Ziel. Voor jou als Lichtwerker, die op haar eigen unieke wijze bijdraagt aan deze transformatie naar een Nieuwe tijd.

 

P.S. Voel je dat het resoneert, ook al weet je nog niet precies hoe je dit aan moet pakken – die Nieuwe verbinding met de Aarde?

Meld je aan voor de Gratis trainng ‘Lichtwerker in de Nieuwe tijd’ Tijdens deze training ontvang je onder andere een krachtige Lichtmeditatie waarin je verbinding met de Lichte Aarde maakt.

Lichtwerker in de Nieuwe tijd

Gratis Training

 

 


 

……………………………………………………………………………………..

Blijf Gratis op de Hoogte van nieuwe Artikelen

We zijn blij met je aanmelding. En gaan natuurlijk zorgvuldig met jouw gegevens om!

Nieuwe Tijd: waarom een Nieuwe verbinding met de aarde belangrijk is

Breng jouw bedrijf tot bloei!

Stroomt je bedrijf als Lichtwerker niet zoals je zou willen? Omdat je gewoonweg niet genoeg klanten hebt of de klanten die je aantrekt passen niet meer?

Meld je dan aan voor de gratis vierdaagse online mini-training. Duizenden vrouwen gingen je inmiddels voor!

Masterclasses, meditatie en spirituele businesscoaching

 

You have Successfully Subscribed!