fbpx

Niet langer ‘Dragen voor de ander’

Mijn hart brak even, toen ik haar met tranen in mijn ogen achterliet. Want mijn hart en hoofd wisten, dat er geen andere mogelijkheid was dan deze. Maar mijn gevoel van compassie had er nog wat moeite mee.

Mijn moeder, naar een verzorgingshuis. Geen eenvoudige keuze, na het overlijden van mijn vader. Onontkoombaar, voor nu de beste plek voor haar om te gaan wonen. En tegelijkertijd voor haar zo hard om na een immens verlies nu ook nog op een andere plek te wonen. 

Mijn hart weet het al

 En ja, mijn hart weet het al. Dat ik haar pijn niet vóór haar kan dragen. Hoezeer ik dat als kind ook geprobeerd heb.

En mijn hart weet ook dat ik mijn eigen pad mag lopen. Het pad waar ik vanuit mijn ziel zo intens blij van word. Een pad van groei en de geschenken die ik in die groei vind. Het pad waarop ik sterretjes en sprankeling vind, zodra ik met een open hart mijn eigen uitdagingen aanga.

Een oude gewoonte roert zich nog heel even

De oude gewoonte om in ieder geval te probéren haar pijn te dragen en haar leven lichter te maken, roert zich nog even in mijn maaggebied.

Vergevingsgezind laat ik die impuls roeren en roeren, tot ze verzacht en het in ieder geval in míj weer Lichter wordt. Tot ik voel dat oude (eeuwenoude) blokkades uit mijn cellen en chakra’s verdwijnen. En plaats maken voor een gevoel van opluchting en intense blijdschap. 

Is het geen wonder? Dragen voor een ander hoeft niet meer. Het hoeft ECHT niet meer.

Een gevoel van bevrijding privé en zakelijk

Heel eventjes verbaast het me, want het is een thema wat al zolang speelt. Dit kom ik zeker niet voor de eerste keer tegen. ‘Verantwoordelijkheid dragen, die niet van mij is’. Het is een thema wat zich al zolang laat zien.

Ook zakelijk.

Dragen voor de ander

Toen ik met mijn bedrijf begon ontdekte ik dat ik ook in het energetisch werk met klanten snel pijn voor anderen ging dragen. Iets in mij stond altijd klaar om mijn schouders onder háár pijn te zetten. Verantwoordelijkheid te nemen die eigenlijk niet van mij was. Waardoor mijn werk vaak zoveel zwaarder werd dan ik eigenlijk wilde, ook al had ik geen idee waarom.

Ik dacht: “Zie je, ik kan niet zoveel aan. Ik heb gewoon weinig energie, ben te gevoelig. Precies wat iedereen vroeger al tegen me zei”.

Een magisch drankje wat alle pijn verlost

En natuurlijk, mijn hoofd begreep toen ook al dat ik niet verantwoordelijk ben voor het geluk van mijn klanten. Ieder mens gaat een eigen pad, maakt eigen keuzes en heeft het recht om het tempo van haar eigen groei te bepalen.

Maar in die tijd? Toen had mijn hart het hier soms zo intens moeilijk mee! Wat verlangde ik er vaak naar om met een toverstafje alles weer moeiteloos liefdevol en licht te maken. Een magisch drankje dat ervoor zou zorgen dat iedere klant (of ander levend wezen) die hele reis van uitdagingen over kon slaan!

Mezelf vergeven dat ik niet iedereen kan redden 

Uiteindelijk kwam er vrede, ook al ging dit niet vanzelf. Steeds opnieuw leerde ik mezelf vergeven, dat ik niet alle pijn van de wereld kan en hoef te dragen. Leerde ik om mijn bedrijf te richten op datgene wat ik wél kan.

Datgene wat het allerbeste past bij de blauwdruk van mijn ziel en haar plan voor dit leven. En ook al red ik daar niet direct de hele wereld mee. Mijn Licht doet ertoe en verandert mensenlevens.

Mens voor mens wordt zo het leven op Aarde Lichter. ( … Dus misschien red ik er uiteindelijk toch de hele wereld mee?)

Herken jij de gewoonte om voor anderen te dragen?

Herken jij de neiging om pijn voor anderen te gaan dragen? Verantwoordelijkheid te nemen, die eigenlijk niet van jou is? Ook in je bedrijf meer te geven dan goed voor je is?

Dragen voor de ander

Waardoor je misschien moeite hebt om een goed tarief te vragen. En die klanten door te verwijzen, waar je hart niet langer blij van wordt.

Of je denkt dat het aan jou ligt, wanneer je moe wordt van het werk wat je doet. “Zie je wel, ik kan niet zo veel aan. Het wordt me al snel te veel.”

Wanneer jij jezelf vergeeft

Neem dan nu eventjes tijd om met je aandacht naar je hart te gaan. Een seconde of vijf rustig door je hart te ademen. En zeg Liefdevol hardop:

“Ik vergeef mezelf, dat ik niet al het leed van de wereld kan dragen”

“Ik vergeef mezelf dat ik vreugdevol mijn eigen pad ga, ook als de wereld om me heen nog in pijn of emotie verstrikt ligt”

“Ik vergeef mezelf dat ik niet al het leed van de wereld kan dragen. En vertrouw, dat er voor ieder levend wezen gezorgd wordt” 

Jezelf toestemming geven om te stralen 

Die toestemming om vreugdevol mijn pad te gaan is voor mij een belangrijke. Juist in mijn bedrijf. Want ik kan ongelooflijk veel mensen heel goed helpen, wanneer ik goed voor mezelf en mijn innerlijke Vreugde zorg.

Ik vermoed dat die toevoeging ‘Vreugdevol’ ook voor jou een essentiële is.

Is het niet heerlijk dat er in plaats van een zwaardrukkende verantwoordelijkheid nu eindelijk weer Vreugde mag zijn? Zodat je met alle Liefde die je in je hebt een prachtig verschil op Aarde maakt. Vrij van ieder schuldgevoel, dat er nog steeds mensen zijn die lijden (hoe hartverscheurend soms ook)

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Voel je dat het tijd is om dat prachtige bedrijf op te bouwen, waar jóuw hart blij van wordt? Misschien past de jaartraining Soul Based Business bij je.

In deze jaartraining leer je als bewuste vrouwelijke ondernemer (coach, healer, kunstenares, of therapeute) een bloeiend bezield bedrijf te manifesteren, vanuit jouw unieke Lichtkracht. Op de intuïtieve manier die bij je past. Met de aards-zakelijke structuur die je helpt om jouw inspiratie vorm te geven.

Meld je hier aan voor een gratis Business & Soul gesprek. Dan kijk ik met je mee of de training bij jou en je bedrijf past

……………………………………………………………………………………..

Blijf Gratis op de Hoogte van nieuwe Artikelen

We zijn blij met je aanmelding. En gaan natuurlijk zorgvuldig met jouw gegevens om!

Niet langer ‘Dragen voor de ander’