fbpx

Het pad naar moeiteloos ondernemen

Eén van de grootste misverstanden bij (startende) spirituele ondernemers en Lichtwerkers is het idee dat spiritueel ondernemen vanaf het eerste begin moeiteloos moet zijn.

Want de aanname dat alles vanzelf hoort te gaan zodra je op het pad van je ziel bent beland, zorgt ervoor dat zelfs de meest krachtige Lichtwerkers worden ontmoedigd als niet alles vanaf het begin ‘moeiteloos’ gaat.

Verlangen naar moeiteloze flow

Wanneer ik met een vrouw aan haar bedrijf ga werken vraag ik naar haar belangrijkste verlangens. En een wens die daar bijna altijd bij zit is “Ik zou zo graag willen dat het meer moeiteloos gaat. Meer in flow, meer vanzelf. Om de juiste klanten te vinden en ook om omzet te maken.

Nu voelt het vaak als hard werken met alle dingen die ik moet doen. Zoals het maken van Social Media posts of het schrijven van blogs. En er komt vrijwel niets uit, in ieder geval niet genoeg betalende klanten die ook echt bij mijn missie passen. Het maakt me eerlijk gezegd moedeloos en ik denk steeds vaker dat ik misschien maar moet stoppen met mijn bedrijf”.

Hartverscheurende twijfel aan onszelf

Wanneer ik dit hoor vertellen, dan breekt mijn hart. Want de Lichtwerkers die deze worsteling ervaren zijn in mijn ogen werkelijk prachtige Lichte vrouwen en zo belangrijk voor de transformatie van de wereld (zelfs al voelen ze dat zelf nog niet). En het feit dat ze overwegen om te stoppen met het leven van hun spirituele missie, is gewoonweg hartverscheurend.

Mijn ziel spat bijna uit elkaar en wil alleen maar zeggen:

“Houd vertrouwen, mooie dierbare ziel! Jij bent hier niet zomaar en toevallig op Aarde gedropt. Jij bent hier met een missie gekomen, uitgenodigd door Lady Gaia: het Lichtwezen van de Aarde haarzelf. En heel het universum ondersteunt jou in je spirituele taak. Vind de moed en het lef om niet op te geven, tot jij onbevreesd in je Lichtkracht kunt staan!”

Het verlangen naar moeiteloosheid

De diepe wens die vrouwen voelen (het diepe verlangen naar flow en moeiteloosheid), dit diepe verlangen is er natuurlijk niet zomaar. Het is een krachtig gevoel vanuit je ziel dat de energie van moeizaam en zwaar uit je leven en werken mag verdwijnen. Jouw leven en ook werken mag namelijk meer en meer vanuit een diep vertrouwen stromen. Dus ja, vanuit een spirituele flow.

Maar! Ja, er is een grote Maar. Want de weg naar die flow (de moeiteloosheid die vanuit je ziel beschikbaar is) blijkt in de huidige aardse realiteit nog niet altijd zo moeiteloos te zijn. Omdat we eenvoudigweg nog niet in een verlichte wereld leven. Waardoor het opbouwen van een bedrijf je ook confronteert met alles in jou wat nog niet ver-licht is.

Moeiteloos ondernemen als Lichtwerker Spirituele Transformatie Academie

Mij persoonlijk confronteerde het bijvoorbeeld met oude angsten voor zichtbaarheid en dan met name de angst om zichtbaar Licht te zijn. Een diepe doodsangst die al sinds de val van Atlantis in me had geleefd.

Verwachten dat alles moeiteloos gaat 

De kans is groot dat ook in jou nog oude angsten, onzekerheden en twijfels bestaan. Waardoor de verwachting dat alles met je bedrijf als Lichtwerker moeiteloos moet gaan een overtuiging is die hoogstwaarschijnlijk tot immense problemen leidt. Ja werkelijk, problemen. Ook al kies ik vrijwel nooit voor dat woord.

Want het idee dat alles vanzelf moet gaan (zodra je op het pad van je ziel bent beland) zorgt ervoor dat alles wat eigenlijk gewoon een aardse uitdaging is (iets waar je met wat effort een oplossing voor kunt vinden) opeens meer kracht krijgt dan het verdient.

Bijvoorbeeld als je een post op Social Media plaatst en eindelijk de moed hebt gevonden om datgene wat jou zo diep raakt ook met je vrienden en volgers te delen. Dapper druk je op de knop ‘plaatsen’. En wacht vol spanning op de klanten die nu naar je toe gaan komen.

En je wacht. En wacht nog wat langer. Waarna er tot je verbazing en ontzetting door niemand (!) op wordt gereageerd. Geen like, geen hartje en laat staan een DM. He-le-maal niets.

“Niemand zit op mij te wachten” – is dat waar?

Toen dit bij mij voor het eerst gebeurde, was het intens pijnlijk en ontmoedigend. Want ik had eigenlijk geen idee wat ik anders kon doen, zodat mensen me wel gingen zien. En wat het misschien nog wel het meest beschamend maakte, was het gevoel dat ik voor niets door mijn angst en onzekerheid heen was gegaan. Ik had mezelf zo enorm uitgedaagd – en voor wat? Niemand die het had gezien, niemand zocht mijn Licht (dacht ik).

Onbewust ging ik ervan uit dat dat ieder mens die mijn Licht en inspiratie nodig heeft direct naar mij toe wordt geleid. En toen er geen onmiddellijke reactie kwam, activeerde dit opnieuw het oeroude gevoel dat er fundamenteel iets mis is met me. Hoe hard ik ook mijn best doe, eigenlijk pas ik niet in deze wereld en zit niemand te wachten op mijn Licht.  

De uitdaging werd een probleem

Omdat ik dacht er iets mis was met mij. En dat ik iets fout had gedaan tijdens het schrijven van de post. Werd het gebrek aan reacties op mijn post een echt probleem. Het sloeg me uit het veld, mijn twijfel aan mezelf werd groter dan nodig was geweest.

Moeiteloos ondernemen als Lichtwerker Spirituele Transformatie Academie

Want nu weet ik dat het meestal een tijdje duurt voordat de juiste mensen jou en mij ook werkelijk herkennen als degene die hen verder op hun pad kan helpen. Omdat het moment waarop ze klaar zijn voor de volgende stap vaak nog even moet rijpen. Het blijkt zelfs zo te zijn dat iemand minimaal zeven keer iets van jou of mij moet hebben gezien voor onze boodschap werkelijk doordringt.

Dus weinig of geen reacties op je eerste posts, blogs of andere acties? Het hoort er allemaal bij! En vanaf de eerste start al moeiteloos ondernemen? Eerlijk gezegd is het in mijn ogen een mythe, die naar jou als Lichtwerker toe niet volstrekt eerlijk is. Een leuk verhaal dat maakt dat jij aan jezelf gaat twijfelen, waar dit echt niet nodig is.

Moeiteloos ondernemen vraagt ondernemersvaardigheden

Het opbouwen van een succesvol en moeiteloos stromend bedrijf vraagt van jou als Lichtwerker dat je de moeite neemt om te leren ondernemen. Zoals een begaafd pianiste ook eerst de moeite neemt om de techniek in de vingers te krijgen, voor ze moeiteloos een indrukwekkend stuk kan spelen.

Want wanneer je leert om behalve Lichtwerker ook een eigentijdse ondernemer te zijn, dan is een uitdaging op je pad gewoon wat het is: iets wat kan worden opgelost. Omdat jij jezelf als Lichtkrachtige ondernemer ziet en het pad naar moeiteloos ondernemen hebt geopend. Een pad waarop je mag leren en ontwikkelen.

Jouw oude angsten worden wakker

En als dan je oude angsten wakker worden, terwijl jij je bedrijf tot bloei brengt? Dan val je niet meer van je stoel van schrik, maar voel je de support van je ziel, je Lichtgidsen en de Aarde. En weet je dat het hele universum jou ondersteunt tijdens het vormgeven van je spirituele missie.

En wordt je bedrijf als Lichtwerker bij uitstek de plaats waar een enorme spirituele en persoonlijke groei voor jou is klaargelegd. Mits jij de uitdaging aanneemt om los te laten wat je niet langer dient. En je bereid bent om alles waarmee jij jezelf duizenden jaren klein hebt laten houden nu eindelijk van je af te gooien.

Zodat jouw bedrijf eindelijk echt kan gaan stromen. Heel vaak intens vreugdevol en moeiteloos. En soms? Soms is het iets waar jij graag wat extra moeite voor doet. Omdat jouw spirituele missie alle moeite waard is!

…………………………………………………………………………………………………………………………

 

Droom jij van een krachtig en bloeiend bedrijf als Lichtwerker? Voel je dat het tijd is om te stoppen met jezelf en je bedrijf klein te houden. En wil je er nu echt voor gaan?

Meld je hier aan voor een gratis online 4daagse mini-training. Ik laat je zien hoe ook jij een bloeiend bezield bedrijf op kunt bouwen. Op de spirituele en authentieke manier die jij als vrouwelijke Lichtwerker nodig hebt!

……………………………………………………………………………………..

Blijf Gratis op de Hoogte van nieuwe Artikelen

We zijn blij met je aanmelding. En gaan natuurlijk zorgvuldig met jouw gegevens om!

Het pad naar moeiteloos ondernemen