fbpx

Verlangen naar een Lichter leven

Als je eerlijk in je hart voelt, is een Lichter leven één van je diepste verlangens. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de wereld om je heen. Er is zoveel pijn in de wereld wat je raakt. Zoals het intense leed van mensen en dieren. En de voortdurende onrechtvaardigheid, ongelijkwaardigheid. Alsof er geen einde komt aan de zwaarte om je heen.

Je verlangt naar een Lichter leven

Gelukkig weet je dat het gaat veranderen. Want ook al was het leven op aarde eeuwenlang donker. Nu wordt het eindelijk weer Licht. Dat gevoel maakt je blij en het geeft je ook moed als je aan de ver-Lichting van de aarde denkt. Maar tegelijkertijd. Als je op een onbewaakt ogenblik om je heen kijkt naar de chaos en de troebele mist in de wereld. Of je voelt je eigen innerlijke pijn. Dan steekt twijfel de kop op. Je weet dat het Licht wordt – maar toch (heel eerlijk) voelt het niet altijd zo.

Er zijn zoveel momenten dat je zou willen dat het allemaal wat sneller ging, de ver-Lichting van de aarde. Want echt, de chaos en pijn is vaak niet om aan te zien. Je sensitieve hart barst soms in duizend stukken uiteen, wanneer je goed naar de wereld om je heen kijkt. En je vertrouwen op een goede afloop wankelt dan.

We zijn op weg naar een Lichter leven

Soms verwijt je het jezelf. Je móet niet gaan twijfelen, maar blijven vertrouwen. Alle chaos om ons heen, is gewoon de chaos van vernieuwing. Het leven wordt lichter, het kan toch niet anders? Het is een proces van Ontwaken wat in zoveel spirituele boeken genoemd wordt. En daarbij, je voelt ook dat het klopt. Diep in je hart weet je dat het vanaf nu steeds een beetje Lichter wordt.

En toch. Tegen beter weten in. Wordt er behalve een gevoel van hoop en vertrouwen ook nog iets anders wakker in je. Het is een diep gevoel van angst, dat het jou en ons ook dit keer niet zal lukken. Ja, je hoort het goed. Ook dit keer. Want dit proces van ver-Lichting van de aarde, dat hebben we al eerder gedaan.

Jouw angst komt vanuit een oude pijn

Jij als Lichtwerker bent waarschijnlijk al vaker onderdeel van een proces van ver-Lichting geweest. Bijvoorbeeld tijdens Atlantis, een bekend tijdperk van spirituele Overvloed. In Atlantis hebben we een periode van honderden en misschien wel duizenden jaren vanuit ons Licht geleefd. Het Lichte leven waar jij zo naar verlangt? Dat was er, tijdens het Gouden Tijdperk in Atlantis. Maar toen, als mens bijna niet te bevatten, ging het mis. Nou ja, niet echt mis natuurlijk. In het Universum bestaan er geen echte fouten. Maar het werd wel heel erg anders. Want Atlantis viel, waarna het leven op aarde in een periode van duizenden jaren duisternis belandde.

En wie weet, was jij hierbij. De schokkende val vanuit het Magische leven van Licht. Waardoor de angst dat het opnieuw mis gaat nog onbewust in je leeft. De angst die je herkent aan een diepe angst om voor je Licht te gaan staan. Of je herkent het aan gedachten zoals: ”We gaan dit toch niet opnieuw doen?”; “Hoe kan het, dat mensen niet zien wat er gebeurt?”; “Wat kan ik doen zodat mensen me horen?”.

Dit keer gaat het lukken – toch?

Want ook al weet iets in jou dat het dit keer anders zal zijn. Dat het dit keer goed komt en op een dag alles Lichter zal zijn. Zelfs nu je dit weet, laat die diepe angst in jou nog regelmatig zijn gezicht zien. De angst, die vooral de angst is dat die oude, pijnlijke val zich opnieuw zal gaan herhalen.

Lichtwerker Lichter leven Spirituele Transformatie Academie

En het bijzondere van angst is, dat het als een mist is. Een mist die alleen maar zichzelf bevestigt. Want angst gaat dwars door alles heen, subtiel en handig. Zoals een mist je kleren doordrenkt, bijna zonder dat je doorhebt hoe nat het wordt.

Zo doordrenkt de angst heel stil en sluipend werkelijk alles in jou. Je emoties, gevoelens en gedachtes worden door die diepe angst geleidelijk zwaar en ondoorzichtig. En ook je lichaam past zich aan, aan de mist van angst die tot diep in je cellen gaat zitten.

De angst gelooft in zichzelf

Omdat de angst heel subtiel in alles van jou is gaan zitten, bevestigt de angst ook zichzelf. De emoties die je voelt, passen bij de gedachtes die je denkt. En de zwaarte van je lichaam weerspiegelt de zwaarte van je gemoed.

De angst in jou gelooft zo sterk in zichzelf, dat het bijna onmogelijk is om jezelf van haar te bevrijden. Want ze is als een kluwen die alles angstig maakt. Een kluwen van gedachten, gevoelens, emoties en lichaamspijn. Met zwaarte in alles wat je denkt, voelt en doet. Zo subtiel en vertrouwd, dat je bijna niet doorhebt dat het vanuit angst geboren is.

De angst heeft zich al eeuwenlang vermomd

Het meest lastige is, dat de angst in jou zich al eeuwenlang heeft vermomd. Zodat je, zelfs als je bewust kiest voor het licht – toch nog wordt uitgedaagd door subtiele aanvallen van angst. Subtiel, omdat het bijna niet op angst lijkt. Want je ‘vergeet gewoon je Lichtmeditaties’. Of je ‘wacht nog even met het doen van spiritueel werk’. En ‘voor die spirituele training heb ik nu geen tijd. Dat ga ik doen op een beter moment’ 

En die aanvallen van subtiele en vermomde angst hebben eigenlijk niets kwaads in de zin. Ze zijn bedoeld als bescherming, in de tijden dat het niet veilig was om op aarde Licht te zijn. zodat je dan misschien wel niet voluit en Licht kan leven. Maar wel kan óverleven, zonder dat je leven met de dood wordt bedreigd.

Het leven op aarde wordt Lichter

Het goede nieuws is, dat het leven op aarde werkelijk iedere minuut lichter wordt. Waardoor ook jij en ik als mens weer Lichter mogen leven. Zonder gevaar voor ons overleven. Waardoor de subtiele mist van angst in jou zachtjesaan kan worden opgelost, om daarmee ruimte te maken voor Licht. Zodat jij en ik als mens eindelijk Lichter kunnen gaan leven.

En dan, door al dat Licht, gaan we  ons stapje voor stapje weer her-inneren hoe Licht we eigenlijk zijn. Jij en ik als Lichtwezen, als prachtige stralende Lichte ziel.

En iedere keer dat jij voelt en weet wie je als Lichtwezen werkelijk bent, transformeert er opnieuw een klein stukje angst. Zelfs als de wereld om je heen nog in mist en zwaarte gehuld is. Wordt het Licht in jóu groter. Het wordt in jóu weer werkelijk Licht. Je gaat het Licht belichamen – en dat is de beste remedie tegen de angst en zwaarte om je heen.

Commitment naar het licht

Het ver-Lichten van de angst en zwaarte in je leven vraagt eigenlijk maar één ding: dat jij als mens tijd maakt om regelmatig met aandacht bij je Licht te zijn. En de zwaarte in het leven helpt je daar eigenlijk bij. Want de chaos om je heen nodigt je uit (of dwingt je desnoods) om niet langer buiten jezelf op zoek te zijn. Maar te gaan zoeken naar het Licht waar het is: ín jou!

Lichtwerker Lichter leven Spirituele Transformatie Academie

Het niet-lichte duister vraagt je dus om niet alleen maar te kiezen voor je Licht. Het vraagt een diep en vastberaden commitment van je, no matter what! Het vraagt dat je, hoe de wereld om je heen er ook uitziet. Hoe hoog of laag men ook springt. Jij zoekt alleen nog maar naar tekenen van Licht.

Tekenen van Licht

En wat bedoel ik daarmee, dat je alleen nog maar zoekt naar tekenen van Licht? Het betekent, bijna saai, dat je alles om je heen en in jezelf wat je aandacht van je Licht af brengt zachtjesaan negeert. Zelfs de innerlijke stem van wanhoop of herhalende pijn.

Want alles wat spreekt vanuit wanhoop, wendt je aandacht af van het Licht. En een pijn die maar blijft en blijft herhalen, mag nu eindelijk in het prachtige Licht verzachten en plaats maken voor Vreugde en Geluk.

Niet om pijn, die van jou of een ander, te ontkennen of te doen alsof alles okay is. Maar wel om oog in oog met chaos, angst en pijn je ogen zachtjes af te wenden en te focussen op het Licht. Want wil je Lichter leven? Dan moet je leven waar het Licht leeft.

Jij brengt het Licht

Want echt, het is tijd voor Licht. En jij bent als Lichtwerker één van de mensen die ruimte maakt voor dat Licht. Omdat jij het al eerder hebt gedaan. En geleerd hebt van alle keren dat het niet gelukt is.

Deze tijd is anders en jij mag daar deel van uitmaken. Sterker nog, dit is de reden waarom je nu op aarde bent. Jij, als afgezant van het Licht, bent hier gekomen met een prachtig Geschenk. En zwaarte, chaos, ongelijkwaardigheid en pijn om je heen helpt je om niet langer buiten jezelf naar verlossing te zoeken. Maar de oplossing te vinden waar het werkelijk leeft: diep verborgen in het Licht van je hart.

De zon komt op

Je weet het, na iedere nacht komt ooit weer de zon op. En vlak voor die opkomst is het duister het diepst.

Op aarde komt nu de energetische Zon op. Het leven wordt stap voor stap ver-Licht. Voor jou en mij als mens begint er werkelijk een Nieuwe dag. Een prachtige dag omdat het een begin is, van een heel Nieuw en Licht tijdperk.

Nu de zon opkomt, mag jij je aandacht richten op datgene wat in het Licht komt. En heerlijk met je gezicht in dat stralende Licht gaan staan. Zodat de schaduwen die achter je zijn, geen belemmering meer vormen om het Licht te zijn en te voelen.

Zo kan het eindelijk Licht zijn

Wanneer jij als Lichtwerker je dag in dag uit commit aan je Licht en vooral aandacht geeft áán dit stralende Licht, dan kan het eindelijk weer Licht zijn. Als eerste wordt het Licht in jou en in je prachtige leven. Om daarna vanuit jouw Licht kleine sprankelende golfjes te verspreiden.

Golfjes van Licht, die samen met de golfjes van andere Lichtwerkers zoals jij een prachtige golf van Ontwaken door het collectieve veld verspreiden. Zodat het op een dag voor alle mensen Licht kan zijn!

 

P.S. Voel je dat het resoneert? En ben je er klaar voor om jouw rol in de ver-Lichting op aarde voluit te laten stromen?

Meld je aan voor de gratis Masterclass ‘Ondernemen vanuit je zielsmissie. In deze Masterclass laat ik je zien hoe ook jij als vrouwelijke Lichtwerker een bloeiend bezield bedrijf opbouwt.

 

……………………………………………………………………………………..

Blijf Gratis op de Hoogte van nieuwe Artikelen

We zijn blij met je aanmelding. En gaan natuurlijk zorgvuldig met jouw gegevens om!

Verlangen naar een Lichter leven