fbpx

Jouw bescherming tegen zware energie

“Hoe kan ik me als Lichtwerker beschermen tegen de zware energie?” is een vraag die ik de laatste jaren steeds vaker krijg. En toen ik deze vraag voor het eerst kreeg verbaasde deze me een beetje, omdat bescherming voor mij niet echt een issue was.

iet dat mijn leven zo van een leien dakje ging, verre van. Met angsten, paniek en depressie kreeg ik de nodige zwaarte te verwerken. En toch, vanaf het moment dat ik met spiritualiteit aan de slag ging was verlichten voor mij belangrijker dan beschermen. Wat zeker genoeg valkuilen met zich meebrengt. Maar ook een heleboel vernieuwing, vandaar dat ik graag met je deel hoe mijn ziel bescherming in deze tijd ziet.

Het bewustzijn op aarde verandert

Om je mee te kunnen nemen naar een nieuwe ervaring van bescherming, neem ik je als eerste mee naar de laatste Gouden tijd waarin wij als mens hebben geleefd.

Duizenden jaren geleden leefden wij namelijk als mens al vanuit ons Licht. We waren verbonden met onze ziel en het bewustzijn van onze ziel. Het was een bijzonder mooie tijd voor ons als Lichtwerkers. Misschien kun je het nog voelen, als je diep in je hart kijkt. De vreugde om vanuit liefde te kunnen leven is bijna niet in woorden uit te drukken

We leefden met een open hart

Tijdens de laatste Gouden tijd leefden we ook als mens met een open hart. Wat betekent dat ons hart continu gevuld was met het meest stralende licht en een onwrikbare onvoorwaardelijke liefde. Mijn hart, jouw hart. En het hart van ieder levend wezen op aarde.

Voel maar eens, wat dit betekent. Want het effect is onvoorstelbaar en magisch mooi. Ieder levend wezen op aarde is zich bewust van liefde én leeft vanuit diezelfde liefde.
Daarbij is ook het hart van de aarde stralend en licht. Waardoor de energie overal op onze prachtige planeet levendig en licht is.

Er kan alleen maar vreugde zijn

Wanneer we als mens op een aarde worden geboren waar het levendig, licht en liefdevol is, is ons leven direct vanaf de eerste start al magisch en krachtig. We hoeven niet te vergeten wie we als ziel werkelijk zijn. En kunnen daardoor vanaf het allereerste begin al onze zielsmissie leven.

Overvloed Lichtwerker Nieuwe Tijd Spirituele Transformatie Academie

Alles wat we dan op aarde doen en leren staat in dienst van die missie. De ouders die we kiezen, de plaats op aarde waar ons leven begint, de mensen met wie we als kind opgroeien en de dieren in ons leven. We voelen ons veilig en vrij. Omdat we veilig zijn. En vrij!

Het licht op aarde viel

Na die indrukwekkend stralende Gouden tijd kwam er opnieuw een periode van duizenden jaren donker. Het waren harde jaren met pijn, angst en overleven. We leerden nog steeds op aarde, maar nu waren het lessen in zwart en wit. Met ervaringen van haat of vergeving; superioriteit of minderwaardigheid; dader of slachtofferschap.

Voel je het verschil? Op een bijna onmenselijke manier ontdekten we de uithoeken van ons menszijn. En omdat het donker in ons hart werd, werd het donker om ons heen.

En die laatste wil je misschien nog eens horen: omdat het donker in ons hart werd, werd het donker om ons heen.

De sluier van vergetelheid

Voor ons als mens leek het eerder andersom. Alsof ons hart niet open kón zijn, met alle hardheid om ons heen. We deden ons best, eeuw in eeuw uit. Met de beste moed werden we geboren en gingen er weer voor. Dít keer zou het ons lukken om ons te herinneren wie we werkelijk zijn.

En boem, zodra we ons werkelijk met het nieuwe aardse lichaam verbonden, viel de ‘sluier van vergetelheid’. Niet alleen over ons bewustzijn, maar ook ons lichaam ging dicht. En ja, dit heeft wel met de afgelopen tijdsgeest te maken.

Het was de bedoeling dat het donker werd

De afgelopen duizenden jaren was het namelijk de bedoeling dat het op aarde donker werd. Dus met een kosmische precisie veranderde de hoeveelheid universeel licht die op aarde beschikbaar werd gemaakt.

Overvloed Lichtwerker Nieuwe Tijd Spirituele Transformatie Academie

In het totale proces van verduistering was de mens een sleutelfiguur (en wij zijn dit nu opnieuw). Want wij zijn als een transformator, een kanaal voor het kosmische Licht. Het licht wat vanuit het universum op aarde beschikbaar wordt gemaakt, wordt via jou en mij en de hele mensheid op aarde in de vorm gemanifesteerd.

Waarbij het dus eigenlijk heel logisch is dat wij als mensheid op aarde een andere vorm van leven manifesteren vanuit een andere hoeveelheid Licht.

Wezens van het duister konden op aarde zijn

Tijdens de afgelopen duizenden jaren op aarde werd het licht in ons hart goed verduisterd. Zo goed, dat we de kracht van ons hart nauwelijks nog konden of durfden voelen. We raakten daarbij ons gevoel van diepe verbondenheid met het leven kwijt en voelden ons vaak verlaten. Als een speelbal van het onzekere leven, een mens die er alleen voor stond.

Tijdens die momenten van verlatenheid en pijn kregen we hulp, maar niet altijd hulp die Licht was. Een groot deel van de hulp was zwaar en gestuurd vanuit het duister. Waarbij wij als mens al zo aan dit duister en haar bekoringen gewend waren geraakt, dat we het verschil nog nauwelijks konden voelen. Onze meetlat was met de daling van het licht ook mee gedaald.

Het Licht wordt op aarde weer beschikbaar

Nu het licht op aarde vanuit het universum opnieuw beschikbaar wordt gemaakt mogen wij als (en Lichtwerker) opnieuw een sleutelfiguur zijn. Wij kunnen opnieuw als transformator en kanaal van Licht de verandering manifesteren.
En dat is nogal wat, als we hier eventjes stil bij staan. Want hoe bijzonder is het, dat jij en ik opnieuw als mens getuige én onderdeel van de verlichting op deze speciale planeet.

Daarbij is het ook geen toeval, dat jij je juist nu bewust begint te worden van de rol die jij mag spelen. En is het niet per ongeluk dat jij het verlangen voelt om weer vanuit je Lichtkracht te gaan leven. Of de diepe roep van je ziel voelt om je jouw missie van Licht te gaan herinneren.

Het plan heeft een kosmische precisie

Het is werkelijk niets minder dan magisch, als we ons realiseren dat het leven zelf ons oproept. Want het verlangen en de urgentie die jij in je hart en ziel voelt, zijn daar met een kosmische precisie in gelegd. Omdat het jouw tijd is bij te gaan dragen aan de manifestatie van een nieuwe Gouden tijd.

Voor mij geeft het zien van die magie en kosmische precisie een gevoel van dankbaarheid, ontzag en immense vreugde. Want al die tientallen jaren (en de duizenden daarvoor) dat ik het gevoel had dat ik er alleen voor stond? Het bleek gewoonweg niet te kloppen. Ik kon er als mens gewoon niet bij, de verbondenheid die er altijd is.

Er is nog steeds zware en duistere energie

Daarbij is het ook belangrijk ons er bewust van te zijn dat we (temidden van deze enorme kosmische verlichting) in een tijd van overgang zijn. Het duistere, onbewuste en ook de wezens van het duister kunnen nog steeds op aarde zijn. Dit verandert de komende tientallen jaren, maar nu is het nog wat het is.

Komen we weer bij de vraag: Moet jij je hiertegen beschermen?

En zo ja, hoe?

Overvloed Lichtwerker Nieuwe Tijd Spirituele Transformatie Academie

Het antwoord is eenvoudig. In de overgangsfase waarin we ons bevinden is bescherming zoals we dit de afgelopen eeuwen hebben gedaan steeds meer overbodig en ‘uit de tijd’. Omdat de ouden manieren van bescherming in het algemeen ook een vorm van afsluiting gaven. Wat effectief is als het om je heen zwaar is.

Maar  het is een afsluiting die het licht van je ziel tegenwerkt. En in deze tijd (nu het leven je weer meer Licht geeft) werkt het jouw transformatie tegen.

Tijdens de overgang naar de Nieuwe Gouden tijd is het dus belangrijk om de oude manieren van bescherming zachtjesaan te transformeren.  Waarbij het niet nodig is om bang te zijn voor zware energie, maar bovenal bewust.

De Nieuwe spirituele bescherming

De nieuwe spirituele bescherming waar we in deze overgangsfase naar de Nieuwe tijd steeds meer gebruik van mogen maken bestaat eigenlijk uit twee delen

1) het gaat over het vergroten van jouw eigen Lichtkracht. Het verankeren van een stralend vurig licht in je hart en de rest van je lichaam (en energieveld).

2) Daarbij gaat het ook over jouw eigen verantwoordelijkheid voor de energie die je draagt en uitstraalt.  En de voortdurende keuze om alleen maar beschikbaar te zijn voor licht (en liefde, vreugde, overvloed en vertrouwen).

Belichaming van je licht

Spirituele bescherming gaat in deze tijd dus steeds minder over het afhouden van de energie van iemand anders. En meer over het belichamen van je eigen licht en over het trainen van je eigen Lichtkracht.

Want als jouw innerlijk licht in alle delen van je lichaam en ook je energieveld stroomt, dan ben je als een niet te stuiten baken. Als een vlam die in een donkere kamer alles om zich heen verlicht.

Jouw licht is je bescherming

Jouw licht stroomt dan vanuit jouw eigen energieveld naar buiten, waardoor alles wat van buitenaf jouw energieveld wil verstoren eenvoudigweg niet meer binnen kan komen. De vlam in je hart kan door geen enkele storm (binnen in je of buiten je) meer uitgaan.

En wanneer jouw hart en lichaam weer gevuld is met het meest stralende licht en een onwrikbare onvoorwaardelijke liefde? Dan kun je weer gaan leven met een open en Liefdevol hart. Waarbij dat stralende Licht in jou steeds meer je meest krachtige bescherming wordt. Tot er een moment in de tijd komt dat we die bescherming niet meer nodig hebben. En alles (ook op aarde) gewoon weer Licht kan zijn.

…………………………………………………………………………………………………………………………

 

Wil jij als Lichtwerker weer vanuit  jouw Lichtkracht leven? En vanuit jouw Licht bijdragen aan de manifestatie van de Nieuwe Aarde?

Dan is de gratis Masterclass “Jouw Zielsmissie als  Lichtwerker in de Nieuwe Tijd” een aanrader! Je ontvangt waardevolle nieuwe inzichten waarmee ook jij Nieuwe stappen kunt zetten. Meld je hier gratis aan.

jouw Zielsmissie als Lichtwerker

Gratis Masterclass

Gratis Masterclass Zielsmissie Lichtwerkers Spirituele Transformatie Academie

……………………………………………………………………………………..

Blijf Gratis op de Hoogte van nieuwe Artikelen

We zijn blij met je aanmelding. En gaan natuurlijk zorgvuldig met jouw gegevens om!

Jouw bescherming tegen zware energie