fbpx

Hoe leg je uit wat je als Lichtwerker doet?

Tijdens de verhuizing van mijn ouders kom ik foto’s tegen die ik al een behoorlijk tijdje niet had gezien. Prachtige foto’s ook van mijn zoon als tiener, in zijn geliefde voetbaltenue. Het zijn er nogal wat, het was verreweg zijn meest geliefde sport.

En de beelden brengen me dan ook direct terug naar de uren die ik langs de lijn heb doorgebracht. Uren, waar ik enorm van genoot. Niet alleen omdat ik graag naar de voetbalkunsten van mijn zoon kijk, maar ook gewoon omdat ik van het spelletje voetbal houd.

Als dan plotseling het gesprek over werk ging

Het enige minpuntje van die uren langs de lijn waren niet eens de zaterdagen van harde wind en een snijdende regen waardoor ik tot op het bot verkleumd werd.

Maar eerder die momenten waarop ik tijdens een gezellige conversatie met een andere ouder vrijwel stilviel. Want zolang het gesprek over voetbal en de kinderen ging, was er niets aan de hand. Maar draaide het gesprek en ging het opeens over werk, dan draaide er ook iets in mij.

Met een ietwat wee gevoel in mijn maag struikelde ik direct over mijn woorden, zodra ik die legendarische vraag kreeg: “En, wat doe jij?”

Mijn antwoorden waren expres kort en vaag

Mijn eerste reactie was in die tijd meestal zo kort en ook zo vaag mogelijk. Zoiets van: “Ik heb een eigen bedrijf”.

Niet helemaal goed doordacht natuurlijk, want een dergelijk antwoord roept bij de meeste vaders en moeders direct een volgende vraag op. “Jee, wat leuk. Wat doe je dan precies?”

Intussen draaide mijn brein overuren en probeerde ik te bedenken wat ik bij deze ene persoon wel en ook beter niet kon vertellen. Want te vaak had ik een open en geïnteresseerde blik zien veranderen in een hoofd waarop alleen nog totaal onbegrip stond te lezen. En het was net zo gezellig, samen langs de lijn!

Probeer mijn zweverige werk maar eens gewoon uit te leggen

Ook al had ik deze vraag inmiddels al heeel vaak gehad (tijdens het sporten en op verjaardagsfeestjes), nog steeds had ik geen effectief antwoord bedacht. “Ik geef healingen” bleek niet direct helder te zijn. Dus “Ik doe Lichtwerk waarmee ik mensen help om met hun ziel te verbinden” en: “Ik werk met energie en Licht” kreeg ik niet eens over mijn lippen.

Hoe leg je uit wat je doet

Hoe meer ik dan mensen in mijn eigen woorden probeerde uit te leggen wat ik precies doe, hoe groter het onbegrip werd. Niet omdat ze het niet wilden begrijpen, maar ze konden het niet vatten. Alles wat voor mij zo tastbaar is (zoals energie, chakra’s, Liefde en Licht) is voor heel veel mensen gewoon vaag of zweverig.

Uitleggen wat ik doe in de taal van de ander

Eerlijk gezegd duurde het even voordat ik ontdekte dat de meeste mensen me wel willen begrijpen. Maar ze ZIEN het gewoon niet, die chakra’s en energie. Zoals iemand die kleurenblind is geen of andere kleuren ziet.

Wat niet betekent dat één van ons beide het niet goed ziet. Maar we zien het leven beiden vanuit een ander perspectief. Dus als ik echt met deze mensen wil uitwisselen over datgene wat ik doe, dan moet ik het uitleggen in woorden die ze wel verstaan en voelen.

Met woorden die we beiden begrijpen leg ik uit wat ik doe

En het was voor mij even zoeken, maar de woorden die de meeste mensen begrijpen zijn woorden die gaan over de dagelijkse praktijk. Woorden die te maken hebben met de uitdagingen waar mensen in het dagelijkse leven tegenaan lopen. En de oplossingen die ze hiervoor vinden.

Dus als ik vertel: “Ik werk met spirituele ondernemers en leer hun hoe ze meer klanten vinden” ontmoet ik begrijpende blikken. En een enthousiast: “Wat gaaf, dat je dat doet!”

Want de meeste mensen kennen de frustratie van te weinig inkomen. Dit herkennen ze vanuit hun eigen leven of ze kennen wel iemand die daar mee geworsteld heeft. Meer klanten vinden (en dus meer geld) geeft hun een duidelijk beeld en ze begrijpen direct het bruikbare nut van mijn werk.

Zo leg ik in heldere woorden uit wat ik doe

De woorden die niets toevoegen laat ik achterwege. Woorden zoals energie, chakra’s en Lichtkracht. Omdat die woorden in de communicatie tussen ons op dat moment niets zouden toevoegen. Woorden die alleen maar verwarring geven. Omdat ze voor de ander vaag, ontastbaar en zweverig zijn.

Hoe leg je uit wat je als Lichtwerker doet?

En het magische is, als ik de woorden kies die voor ons beiden herkenbaar zijn geeft het niet alleen rust maar ook verbinding. Zelfs al zien we het leven vanuit een ander perspectief.

Hoe leg jij uit wat je als Lichtwerker doet?

Hoe leg jij aan anderen uit wat je precies doet in je praktijk? Welke woorden gebruik jij als je je Lichtwerk uitlegt aan buren, vrienden en familie of aan bekenden langs de lijn?

Zijn dit de woorden die voor jullie beiden tastbaar en herkenbaar zijn? En voel je daarmee de waardering en verbinding?

Of leg je soms nog (tevergeefs en frustrerend) energie en chakra’s uit aan mensen die deze energie en chakra’s gewoonweg niet zien? Voel dan eens in wat het resultaat van jouw Lichtwerk voor je ideale klant is, in woorden die ook je buren zouden begrijpen. Misschien help je kinderen om weer met plezier naar school te gaan. Of leer je vrouwen hoe ze beter hun grenzen aan kunnen geven.

En stel jezelf de vraag: “Hoe zou het zijn om voortaan deze woorden te gebruiken? En de woorden die verwarring geven soms gewoon maar weg te laten?”

 

…………………………………………………………………………………………………………………………

Herken je het, dat jij ook jouw Lichtwerk soms bijna niet uit kunt leggen aan de mensen om je heen. Omdat je de praktische woorden nog niet gevonden hebt? Maar voel je wel van binnenuit dat het tijd is om jouw bedrijf als Lichtwerker nu echt te laten stromen? 

Misschien omdat je financieel van je bedrijf wilt kunnen leven, terwijl je nu nog een bijbaan in loondienst hebt. Of omdat de klanten die je aantrekt niet meer bij je spirituele missie passen.

Meld je dan aan voor een gratis online mini-training of Masterclass

Gratis Masterclasses en mini-training

voor vrouwelijke Lichtwerkers met een bedrijf

……………………………………………………………………………………..

Blijf Gratis op de Hoogte van nieuwe Artikelen

We zijn blij met je aanmelding. En gaan natuurlijk zorgvuldig met jouw gegevens om!

Hoe leg je uit wat je als Lichtwerker doet?