fbpx

Op weg naar een Nieuwe tijd Helen we diepgaand en collectief

De afgelopen eeuwen  leefden we op aarde achter de ‘sluier van Vergetelheid’. Waardoor we (zelfs als Lichtwerker) bij onze geboorte direct al vergaten wie we als Lichtwezen werkelijk zijn en wat we als ziel op aarde komen doen.

We groeiden met behulp van pijn

Achter de sluier groeien we als mens door pijn en uitdagingen te ervaren. De dualiteit waarin we leven geeft ons daarbij de mogelijkheid om bijzondere ervaringen op te doen. Want het is een wereld van uitersten. Een wereld van Yin en Yang, waarin alles mogelijk is. Of zoals Johan Cruijff het noemde: “Ieder nadeel heb zijn voordeel.”

Zo leerden we bijvoorbeeld een gevoel van tekort kennen. Met het idee dat er op aarde niet genoeg is voor iedereen. En we moeten daardoor als mens zelfs vechten om te krijgen wat wij en onze stam nodig hebben. Ook ontdekten we een gevoel van verlatenheid. Alsof we er werkelijk moederziel alleen voor staan. Afgescheiden van onze Bron en ons spirituele Thuis.

Elk nadeel heb zijn voordeel

Binnen de dualiteit leren we natuurlijk niet alleen met zware en moeilijke ervaringen. Ook al wordt de huidige wereld vaak een ‘tranendal’ genoemd.

Wat Cruijff ooit zei is namelijk werkelijk waar. Bij ieder nadeel hoort een voordeel. Bij iedere min een plus. En alles wat wit is heeft een zwarte tegenhanger. En gelukkig kan het niet anders. Het is een Goddelijke wet. Alles wat ooit vanuit de Perfectie van onze Bron gecreëerd is, is als de ene zijde van een medaille. En de andere zijde is nooit ver weg. Zelfs als we haar niet direct zien.

Twee kanten van een medaille

De Yin en Yang van de wereldse dualiteit noem ik de twee zijdes van een medaille. Ze zitten aan elkaar vast en de één kan niet zonder de ander. Iedere pijn heeft dus ook een Lichte keerzijde achter zich verborgen. En ieder Mooi moment heeft een achterkant die schuurt.

Lichtwerker Helen Nieuwe Tijd Spirituele Transformatie Academie

Het meest bijzonder van deze medaille is voor mij wel, dat je het tijdens al je lessen niet fout kunt doen. Werkelijk alles wat wij als mens beleven, hoort erbij. Het hoort bij ons leven als mens. En tegelijkertijd blijft het onderdeel van onze Bron. Werkelijk alles wat wij ervaren en beleven is Perfect. Omdat het in essentie is geboren vanuit een Goddelijke Perfectie.

We denken in Goed en kwaad

Als mens is dat soms bijna niet te geloven. Want als versluierd mens denken we heel eenvoudig in ‘goed en kwaad’. Of: ”Wie niet voor me is, is tegen.”

Zelfs jij en ik als spiritueel mens hebben dit soort gedachten. Misschien heel diep weggestopt. Maar ik weet zeker dat, als je heel diep kijkt, er dit soort twijfelachtige gedachtes en uitspraken in je brein staan gegraveerd. Bij mij in ieder geval wel. Niets menselijks is mij vreemd. Want ook bij ons als Lichtwerker en Lichte oude ziel met een eeuwenoude Wijsheid, krijgt de dualiteit vroeg of laat een voet tussen de deur.

De versluiering doet pijn

De versluiering heeft ons als Lichtwerker in mensengedaante de afgelopen eeuwen dan ook flink wat hoofdbrekens bezorgd. Want als je eigenlijk niet zo goed zonder Licht kunt leven en tegelijkertijd het Licht vergeten bent? Dan is dat een gegarandeerd recept voor wanhoop en verdriet. Soms zelfs zo sterk, dat het lijkt alsof niets ons ooit zou kunnen redden.

Herken je die wanhoop? Alsof het leven zich tegen je heeft gekeerd? En alles wat je lief hebt, heeft je verlaten. Het mooie van die wanhoop is –  en ik spreek uit eigen ervaring – dat het niet kan blijven. Er komt altijd een moment, hoe ontmoedigend ons leven ook is of lijkt, dat de pijn en wanhoop Helen. Want echt, het kan niet anders. Alle medailles die er in de dualiteit zijn, lossen ooit weer op. Dat is een Kosmisch feit.

De dualiteit heeft een beperkte houdbaarheid

Eigenlijk is het behoorlijk bijzonder. Dat alles wat in onze huidige wereld zo vast en echt kan lijken, het eigenlijk niet is. Want alle pijn en diepe tot diepste gevoelens van wanhoop, zelfhaat, wrok of verlatenheid kunnen niet overleven in het Licht. En ja. Omdat op een dag werkelijk alles (!) weer terugreist naar het Licht, is de houdbaarheid van het onlicht eenvoudigweg beperkt.

Lichtwerker Helen Nieuwe Tijd Spirituele Transformatie Academie

Niet omdat er iets mis is met zwaarte of pijn. Maar omdat het simpelweg niet Echt is. Het lijkt wel echt. En zo vóelt het ook. Maar uiteindelijk is het Waarheid, dat alles wat we zien en voelen in wezen gewoonweg gecamoufleerd Licht is. En het Licht, dat blijft. Omdat het Eeuwig en Onvoorwaardelijk is. Terwijl alle camouflages niet anders kunnen dan toegeven dat ook zij uit Licht geboren zijn. Eigenlijk gewoonweg Licht zijn.

Onze dualiteit is op weg naar het Licht

En hoe gaaf is het voor jou, mij en alles wat op aarde leeft dat we weer op weg zijn naar die Waarheid van Licht. De houdbaarheidsdatum van de diepste zwaarte en pijn is tijdens het Kosmisch Moment op 21-12-2021 verstreken. En sinds die tijd wordt op aarde zachtjesaan alles weer Licht.

Het maakt ons leven niet direct en onmiddellijk Lichter. Want ook alles wat niet Waar is, komt weer aan het Licht. En dan heb ik het niet alleen over de leugens om ons heen. Maar ook over de verwrongen gedachtes in jou en mij.
Want ook jij en ik zijn de afgelopen eeuwen dingen gaan geloven die gewoonweg niet Waar zijn. Zoals de gedachte dat we zwak zijn. Of niet goed genoeg. Het onlicht om ons heen leek zo krachtig en werkelijk, dat we onze echte Kracht zijn vergeten.

We mogen Her-inneren en heel diep Helen

In deze tijd komt werkelijk alles aan het Licht. Zodat we onszelf weer kunnen gaan zien zoals we werkelijk zijn. Jij en ik, als prachtige krachtige Lichte en tijdloos oude ziel. Een ziel met een oneindige Wijsheid en Lichtkracht die ons drijft. Een stralende ziel die ergens Thuis hoort. Een plek waar ze vandaan komt, voor ze met Geschenken naar de aarde kwam. En een ziel die al iemand Is. Dus niemand meer hoeft te worden. Gewoonweg mag her-inneren.

De pijn in onze cellen, emoties en gedachten kunnen met het Nieuwe aardse Licht eindelijk heel en heel diep Helen. Alles wat niet klopt, versluierd en duister is wordt druppeltje voor druppeltje weer Licht.

En met ons Licht stralen we uit wat de wereld zo ongelooflijk nodig heeft. Mens voor mens worden we Lichter, Zachter en Voller gevuld met Liefde. Mens voor mens, maken wij als Lichtwerkers het verschil. Eerst door heel diep als individu te Helen. Waarbij het collectief niet anders kan dan met ons mee ver-Lichten.

…………………………………………………………………………………………………………………………

Een krachtige Lichtmeditatie kan je ondersteunen tijdens jouw proces van Heling en ver-Lichting. De Lichtmeditaties van de Spirituele Transformatie Academie dragen fijne Lichtcodes in zich, met een hoge spirituele frequentie die jou helpt om je Hart te verzachten en openen. Waardoor het Licht gemakkelijker in jou kan stromen.

Gratis Lichtmeditatie

……………………………………………………………………………………..

Blijf Gratis op de Hoogte van nieuwe Artikelen

We zijn blij met je aanmelding. En gaan natuurlijk zorgvuldig met jouw gegevens om!

Op weg naar een Nieuwe tijd Helen we diepgaand en collectief