fbpx

Gebruik de kracht van klank in je blogs

Afgelopen week plaatste ik een bericht op social media, wat een heel aantal mooie reacties kreeg. En ook één van de vrouwen van Soul Based Business vertelde tijdens een sessie dat ze zoveel aan de oefening uit die post had gehad.

Door die reacties, realiseerde ik me weer hóeveel impact de korte oefening heeft die ik hier beschrijf. Een spirituele, meditatieve oefening over de kracht van klank. Een spirituele kracht, die een magisch effect kan hebben op je totale marketing.

Herinneringen van Essenen

Laat ik beginnen met de uitleg, hoe ik eigenlijk aan deze speciale oefening kom.

Ik ontdekte hem in het boek ‘Herinneringen van Essenen’,

een bijzonder boek wat al z’n 30 jaar in mijn kast staat en me op een ochtend opnieuw riep.

Wanneer de Essenen met je resoneren kan ik dit boek absoluut aanraden! Maar voor nu, verder over de kracht van Klank. (Want dit is, waar de oefening over gaat).

Een verslag vanuit de Akasha Kronieken

Het verhaal wordt door de schrijvers Anne en Daniel Meurois-Givaudan een ooggetuige verslag genoemd, via hun reizen naar de Akasha Kronieken. (het energetisch archief van je ziel). En dit is ook precies hoe het voelt, wanneer ik het boek lees.

De totale beschrijving voelt zo dichtbij, wanneer we het indrukwekkende verhaal van Simon volgen. De jonge monnik Simon, die als kind in de kloostergemeenschap van het Krmel woont.

Een diepgaande verbinding met de wereld van de ziel

Iedere stap die hij in dit klooster zet, zijn training door de monniken en ook de bijzondere ontmoetingen met het kind Jozef (die later Jezus genoemd wordt). Alles ademt een diepgaande verbinding met de magische wereld van de ziel.

En wat het extra speciaal maakt is, is zijn bewustzijn van het pad van zijn ziel. Hij weet, dat dit het pad is wat zijn ziel al voor de geboorte koos. (ook al komt hij in het sobere en strikte klooster nog meer dan genoeg uitdagingen tegen)

De kracht van Klank

In het klooster worden de jonge monniken voorbereid op een leven van dienstbaarheid en Heling. Dag in, dag uit worden de jongens getraind. Op allerlei mogelijke manieren.

kracht van klank

Eén van de oefeningen die hij en de andere jonge monniken van een leraar-monnik ontvangen, is een energetische oefening om de kracht van Klank te ervaren. Een meditatie, zou je kunnen zeggen.

Een meditatieve oefening uit het klooster

En als je wilt, nodig ik je uit om met deze bijzondere oefening mee te doen.

Stel je maar eens voor, dat je met de monniken in diepe Stilte in een serene ruimte zit. De muren zijn sober en koel, in een woestijnlandschap. Je zit hier, in diepe meditatie. 

En er wordt je gevraagd om een harts-verbinding te maken met iedere losse letter, het hele alfabet langs. Zodat de kracht van iedere letter (en dus van ieder woord) vanuit het hart ervaren wordt.

Ieder blog is gevuld met de kracht van klank

Terwijl ik lees (en de meditatie meedoe), komt er een beeld in me op. Ik zie mezelf, ‘kauwend’ op de woorden die ik voor een blog of post schrijf.

Heel lang verweet ik mezelf dat het soms zoveel tijd vraagt, wanneer ik een blog schrijf. Het heilige ‘moeten’ vanuit mijn hart en ziel, dat ik het niet even-snel kan doen.

Met een urgentie, dat de energie klopt van alles wat ik in woorden uitdruk.

Mijn ziel kent de kracht van klank en woorden

Nu ik deze meditatie lees, overvalt me een gevoel van Liefde. Mijn hart opent zich spontaan, voor vrouwen zoals jij en ik. Vrouwen (en zeker, ook de heart-based mannen) die geworsteld hebben met hun sensitieve schrijfproces.

Het diepe doorgronden van alles wat je be-leeft en in je marketing naar buiten brengt. Het lijkt in deze snelle wereld zo gemakkelijk een handicap.

Terwijl ik met deze oefening opnieuw voel, dat het zo’n prachtige KRACHT is. Verbonden met de klank en impact, van alles wat je schrijft.

Jouw diepgang en sensitiviteit als Liefdevolle Kracht

Herken je het diepe voelen en het ‘aftasten’ van de woorden, tot je vindt wat je hart-en-ziel écht bedoelt?

En de frustratie, dat hierdoor het schrijven soms langer duurt dan je eigenlijk zou willen?

Dan nodigt de Liefde in mijn hart ook jou uit, om eventjes stil te staan bij de manier waarop jij je in woorden uitdrukt.

En weer te voelen hoe uitzonderlijk mooi het is, dat jouw ziel zich bewust is van de energie van klank. Een talent, wat je waarschijnlijk in zoveel levens hebt ontwikkeld.

Druk je dankbaarheid en waardering uit – voor jóu

Voel je, hoe mooi het is? Hoe mooi jij bent, met alles wat je aan sensitieve en spirituele talenten in je hebt?

Schrijf dan een korte of lange brief aan jezelf, waarin je jouw dankbaarheid en waardering uitdrukt. En plak hem op je vision board of leg hem op een plek waar je hem gemakkelijk vindt, voor je een blog gaat schrijven.

P.S In een volgend blog neem ik je mee naar de praktische kant van het schrijven van een blog. Want ook die kant is belangrijk, voor een mooie stroming en balans in je bedrijf!

En! Waarom de combinatie van energetische spiritualiteit en praktisch ondernemen zo belangrijk is (om je bedrijf tot bloei te kunnen brengen) vertel ik je meer tijdens de gratis business training ‘Zet je bedrijf in het Licht’

……………………………………………………………………………………..

Blijf Gratis op de Hoogte van nieuwe Artikelen

We zijn blij met je aanmelding. En gaan natuurlijk zorgvuldig met jouw gegevens om!

Gebruik de kracht van klank in je blogs