fbpx

Financiële vrijheid geeft je Autonomie

Van vrouwelijke Lichtwerkers hoor ik regelmatig dat ze overwegen een baan te zoeken, in plaats van hun bedrijf. Omdat ze gewoonweg niet genoeg klanten of omzet hebben om van rond te kunnen komen. En ook al willen ze liever met hun bedrijf aan de slag, het lijkt bijna onmogelijk om het goed te laten stromen.

En begrijp me goed: een baan zoeken (of hebben), náást de opbouw van je bedrijf kan de broodnodige financiele rust geven. Soms raad ik dit zelfs aan vrouwen aan, als te weinig omzet een groot gevoel van druk of stress geeft.

Als iemand overweegt om he-le-maal te stoppen

Maar wanneer ik hoor dat iemand overweegt om dan maar helemaal te stoppen, breekt er heel zachtjes iets in mijn hart. Want ik heb op datzelfde punt gestaan. En ik ken de vertwijfeling die bij deze keuze hoort. Omdat je het eigenlijk niet wilt, je bedrijf opgeven. Maar ook niet meer ziet hoe het anders kan.

En omdat ik weet dat waarschijnlijk ook jouw hart breekt als je moet kiezen voor het sluiten van je bedrijf, deel ik een deel van mijn verhaal met je. Het deel wat mijzelf de kracht heeft gegeven om voluit voor de bloei van mijn spirituele bedrijf te gaan – en jou al lezend in die kracht mee zal nemen.

De keuze om voor je bedrijf te gaan

In de loop van mijn leven heb ik een paar keer voor de keuze gestaan: mijn droom loslaten en (om praktische redenen en tegen beter weten in) voor een baan in loondienst te kiezen óf voluit voor mijn missie te gaan.

Waarbij ik twee keer voor een baan koos, omdat ik gewoonweg niet wist hoe ik genoeg omzet kon maken om mijn bedrijf in leven te houden.

De derde keer dat ik voor dezelfde keuze kwam te staan, was de weg naar een baan geen optie meer. Op de één of andere manier wist ik dat het eigenlijk geen mogelijkheid meer was, hoe spannend ik dat ook vond.

Mijn bedrijf moest wel gaan stromen

Want eerlijk gezegd was ik als de dood dat het mis zou gaan. Omdat er met het afsluiten van alternatieven nog maar één richting mogelijk was: mijn bedrijf moest gaan stromen. Maar stel nu eens, dat het onverhoopt toch níet zou lukken?

Het vooruitzicht benauwde me, meer dan ik toen hardop heb toegegeven. Want het opbouwen van een bedrijf was me al eerder níet gelukt. 

Financiële vrijheid Autonomie Lichtwerker Spirituele Transformatie Academie

Maar ik voelde dat ik me lang genoeg had aangepast aan een maatschappij waar ik me nauwelijks thuis in voel. Ik kon het niet meer over mijn hart krijgen om mezelf nog langer voor geld geweld aan te doen. En ik hóefde niet meer van mezelf. Ik mocht openstaan voor een bloeiend bedrijf, ook al was het me alle eerdere pogingen niet gelukt.

Als falen geen optie is

Het bijzondere is, dat juist die keuze dat mijn bedrijf gewoonweg móest slagen de weg naar een succesvol bedrijf open heeft gezet. Omdat het niet langer een kwestie was van ‘het zou leuk zijn’ of ‘ik zou graag willen dat …’. Maar het móest gewoon. Als falen geen optie is, moet het wel lukken.

Zoals de zon moet schijnen, omdat ze geen andere optie heeft.

De eerste maand dat ik genoeg omzet maakte

Sinds die stralende keuze kwam dan eindelijk het zalige moment dat mijn bedrijf voor het eerst genoeg omzet maakte, ik voel het alsof het gisteren was.

En ik wil je vragen, reis even met me mee naar dit moment. Zeker wanneer jij één van die prachtige zielen bent die twijfelt of je wel verder kunt of wilt gaan, met je bedrijf.

Kun je je voorstellen, na jaren ploeteren en zoeken was het eindelijk zover: ik maakte genoeg omzet om mijn uitkering te stoppen. Dat ene moment waarop ik ademloos naar de cijfers op mijn laptopscherm keek. Ik pakte nog eens de rekenmachine erbij, want eigenlijk kon ik het gewoonweg niet geloven. Maar ook na twee keer opnieuw berekenen was het resultaat hetzelfde: mijn winst van de afgelopen maand was hoog genoeg! Een mengeling van verwondering en intense blijdschap schoot door me heen.

Mijn omzet geeft me een gevoel van vrijheid

Voor het eerst sinds heel lange tijd voelde ik een intense vrijheid. Misschien zelfs wel voor het eerst in mijn huidige leven voelde ik me werkelijk soeverein.

Financiële vrijheid Autonomie Lichtwerker Spirituele Transformatie Academie

Het lijkt misschien bizar, dat geld zoveel gevoel van vrijheid geeft. Maar voor mij betekent deze financiële zelfstandigheid vooral het recht om mijn inkomen te verdienen op de manier die écht bij me past. Deze financiële bevrijding gaat over zoveel meer dan het geld alleen. Voor mij staat het voor het hervinden van mijn autonomie en een echte spirituele vrijheid.

Ik kon niet werkelijk mezelf zijn

Want in alle banen die ik heb gehad, kon ik niet werkelijk mezelf zijn. Natuurlijk mocht ik een deel van mijn talenten gebruiken en laten zien. Zolang het maar niet mijn sensitieve spirituele zelf was! Het meisje en nu de vrouw die van nature het leven vanuit Liefde ziet. En daardoor niet kan leven met heel veel dingen die voor de meeste mensen die ik ken en kende zo heel normaal en gewoon zijn. Niet omdat ik eigenwijs ben of star. Maar omdat mijn hart gewoonweg breekt bij een heel aantal gewoontes van deze wereld.

Ik zal me inhouden, want als ik echt om me heen ga kijken dan is er véél waarover ik me verbaas. Maar denk bijvoorbeeld aan de gewoonte om de meest liefdevolle dieren op een gewelddadige manier in een hokje te stoppen, de zogenaamde bio-industrie. Of de gewoonte om al het levengevende land met brute kracht onder dikke lagen asfalt te verstikken. En de gewoonte om ontzagwekkend mooie en unieke zielen al jong op school af te leren om naar hun eigen diepere kompas te luisteren, zodat ze ‘gewoon’ kunnen zijn.

Een gebrek aan werkelijke vrijheid

Natuurlijk was ik trots (zeker bij mijn eerste baan) wanneer ik ergens werd aangenomen. Het suste mijn gevoel van minderwaardigheid zachtjes in slaap. “Zie je wel! Ik kan het wel, geld verdienen zoals de meeste mensen dit doen.” En heel vaak vond ik het werk in eerste instantie ook écht leuk. Ik zag de potentie van wat ik deed. De mogelijkheden om mensen te helpen en zelf ook heerlijk zinvol bezig te zijn.

Maar altijd kwam er een moment, dat ik niet meer kon leven met het gebrek aan werkelijke vrijheid. En dat was altijd bij het punt waarop de normen en waarden van het bedrijf en mijn baas vóór mijn eigen waarden moesten staan. En hoe hard ik het ook probeerde, aan sommige waarden kon ik me gewoonweg niet overleveren. Mijn hele lichaam snakte dan naar vrijheid, de echte vrijheid om mijn spirituele en sensitieve zelf te zijn.

Schaamteloos concessie loos vrij zijn

Als jij een deel van mijn verhaal herkent (misschien herken je het zelfs he-le-maal), dan is de kans groot is dat iets in jou snakt naar de schaamteloze vrijheid om concessie loos jezelf te zijn.

De vrijheid om je eigen hart en ziel te volgen, ook al gaat dit soms dwars tegen de grote maatschappelijke stroom in. De vrijheid om te staan voor wat jij belangrijk vindt. Omdat je wéét dat het verbetering brengt voor zoveel mensen om je heen.

Financiële vrijheid Autonomie Lichtwerker Spirituele Transformatie Academie

En ook de vrijheid om vanuit overvloed te leven. Jezelf niet langer op rantsoen te zetten, maar voluit te genieten van alles wat het leven je gunt: geld, gezondheid, liefdevolle vrienden, dieren om je heen, een prachtige Aarde om op te wonen en zoveel meer.

Een bloeiend bedrijf geeft financiële vrijheid!

Het bijzondere is, dat jij jezelf de vrijheid kunt geven door gewoon de keuze te maken om voluit voor je bedrijf te gaan. Natuurlijk op de spirituele manier die bij je past. En met al het spirituele vuur wat je in je hebt: de prachtige drive om een verschil te maken voor de wereld om je heen. Plus! Daarmee het geld te verdienen wat jij als krachtige Lichtwerker waard bent.

Je hoeft je niet langer aan te passen aan mensen die weinig voor je diensten willen betalen, of werk te doen wat niet bij je bezieling past.

Want die wereld, ze heeft jou nodig. Jij bent de handen en voeten van het Licht. En als jij met jouw Lichtwerk jezelf financieel vrij kunt maken, ben je ook spiritueel vrij om op Aarde te doen wat jij met hart en ziel komt doen.

Dus als je wilt, maak samen met mij die keuze.

Gewoon hier en nu:

“Ik ben bereid om vol-ledig voor mijn spirituele bedrijf te gaan. Concessie loos en schaamteloos.

Ik ben bereid om vrij te zijn, vrij om werkelijk mijn spirituele sensitieve zelf te zijn.

Ik ben bereid om financieel vrij te zijn. En vanuit mijn Liefde en Licht alle vormen van overvloed en geld te ontvangen. De overvloed die ik van nature waardig ben.”

Neem even tijd om dit tot heel diep in je hart, ziel en cellen door te laten dringen.

Hoe voelt het?

Hoe voelt het, jezelf toe te staan om vrij te zijn? Financieel vrij, autonoom en krachtig?

 

…………………………………………………………………………………………………………………………

 

Droom jij van financiële vrijheid en een bloeiend bedrijf als Lichtwerker? En voel je dat het tijd is om te stoppen met jezelf en je bedrijf klein te houden.

Meld je hier gratis aan voor een online retreat of Masterclass. Je ontvangt waardevolle richtlijnen en transformatie waarmee ook jij een bloeiend bedrijf op kunt bouwen.

……………………………………………………………………………………..

Blijf Gratis op de Hoogte van nieuwe Artikelen

We zijn blij met je aanmelding. En gaan natuurlijk zorgvuldig met jouw gegevens om!

Financiële vrijheid geeft je Autonomie