fbpx

Doorzettingsvermogen als spirituele kwaliteit

Zijn neusje krult voorzichtig en wat verbaasd als hij vanuit het ziekenhuis voor het eerst in zijn leven de koude vrieslucht raakt. Met een klein blauw mutsje op dat prachtige koppie en zijn babylijfje lekker warm ingepakt ligt hij in zijn eerste maxi-cosi.

Op dat ene moment staat mijn kersverse moederhart even stil en barst bijna van geluk en dankbare trots. Het is een gevoel dat ik nooit meer vergeet waardoor ik dat dierbare gezichtje nu na 21 jaar nog steeds voor me zie alsof het gisteren was.

Mijn zoon vierde gisteren zijn 21e verjaardag

Wanneer het buiten ijzig koud is rond de tijd van zijn verjaardag komt altijd dit prachtige beeld en gevoel weer in me op. Herken je dat? Ergens in je onbewuste wordt iets aan elkaar geplakt en komt gewoonweg omhoog.

In dit geval een prachtige herinnering die me keer op keer zo dankbaar maakt. Want ook al liep de bevalling met ziekenhuisopname en vacuümpomp zoooo anders dan ik had verwacht, dit ene moment viel alle spanning weg en was ik gewoon weer blij om moeder van dit prachtige mannetje te zijn.

Ik voelde me blij en kwetsbaar

De herinnering aan 21 jaar geleden maakt me ook extra bewust van de bijzonder groei die wij beide sinds die tijd hebben doorgemaakt. Hij bouwde aan de basis van zijn leven terwijl ik bouwde aan mijn bedrijf.

Ik voelde me zo dankbaar en blij én kwetsbaar in die tijd. Want moederschap was iets waar ik al jaren van droomde en ik voelde ook al langer de verbinding met zijn ziel. Dus energetisch voelde het moederschap helemaal goed en super krachtig.

Terwijl ik me tegelijkertijd als alleenstaande moeder van een prachtig en gevoelig kind ook kwetsbaar voelde. Op dat moment had ik geen baan en overwoog om (opnieuw) mijn bedrijf te starten. Vanuit een groot verlangen om zelfstandig te zijn. En tegelijkertijd een diepe angst dat het me niet zou lukken, dat ik dit in mijn eentje niet kon dragen.

De focus op mijn doel gaf kracht

En wanneer ik zo in vogelvlucht naar ons leven kijk, zie ik weer de hoop en wanhoop van die tijd. Iets zo graag willen en bang zijn dat het niet lukt.

doorzettingsvermogen als spirituele kwaliteit

Waardoor ik me (niet voor de eerste keer in mijn even) heel diep besef hoe belangrijk het is om wanhoop en angst geen grond te geven. Maar juist voor de hoopvolle verwachting te gaan. Want stel dat ik me mee had laten slepen door die angst, dan had ik nooit de vrouwen kunnen helpen die ik nu met mijn bedrijf bereik.

Kosmische timing voor de grote dingen in mijn leven

Nu kan ik ook zien dat de grote dingen in mijn leven een kosmische timing hebben gehad. Tijdens de geboorte van mijn zoon was ik 37, een ‘oudere’ moeder zogezegd. En ook mijn bedrijf begon pas echt en krachtig te stromen toen ik de 50 net was gepasseerd.

Het heeft een tijdje geduurd voor ik hier vrede mee had, dat geef ik eerlijk toe. Maar blijkbaar was mijn hele systeem er daarvoor nog niet aan toe. Want toen ik jonger was, leefde er nog veel angst en onzekerheid in me. Ik voelde genoeg enthousiasme en heb van alles in mijn leven gedaan. Maar durfde het nog niet aan om vanuit een stabiele basis op Aarde te zijn en consistent iets op te bouwen.

Als eerste bouwde ik een basis van veiligheid

Sinds de geboorte van mijn zoon kon ik niet anders dan wel gaan zorgen voor stabiliteit, omdat ik dit aan hem wilde geven. En daarmee gaf ik het tegelijkertijd aan mezelf, hoe wonderlijk kan het leven zijn.

Omdat hij tijdens de eerste maanden van zijn leven alleen in een draagzak rustig was, droeg ik hem voortdurend mee. En hij waarschuwde me direct zodra mijn emoties onrustig of gespannen waren. Als een fijntjes afgestemd alarm zette hij het op een huilen, tot ik mezelf kalmeerde en mijn aandacht weer richtte op het Licht.

Zo leerde ik om een gevoel van Licht steeds vaker in mezelf toe te laten, om veilig voor hem en voor mezelf te zijn. En pas toen ik die basis van rust en veiligheid in mezelf gevonden had, kon ik eindelijk gaan bouwen aan een stabiel fundament voor mijn bedrijf.

Doorzettingsvermogen en het vermogen om ruimer te kijken

Voor mij was die periode een tijd waarin ik mijn doorzettingsvermogen op een nieuwe manier heb ontwikkeld.

doorzettingsvermogen als spirituele kwaliteit

En ik weet het, voor veel Lichtwerkers is ‘doorzettingsvermogen’ niet het meest sexy woord dat er bestaat. Waarschijnlijk omdat het vaak wordt geassocieerd met pushen en doorduwen, ten koste van alles doen wat je hoofd vindt dat je moet doen. En de meeste Lichte zielen worden daar he-le-maal niet blij van.

Wel is het voor jou en mij als vrouwelijke Lichtwerker met een bedrijf een ongelooflijk belangrijk woord, omdat het de kracht heeft om alles in je bedrijf te veranderen. Tenminste, als je gebruik maakt van de nieuwe vorm van doorzetten. Eentje die bij de Nieuwe tijd past.

Een nieuwe vorm van doorzetten

Die nieuwe vorm van doorzetten is voor mij de kracht waarmee je vanuit je hart en ziel blijft focussen op je doel. Zodat je stap voor stap voorbij je angsten en twijfels gaat en niet opgeeft tot je het doel van je hart bereikt hebt. Waarbij deze quote me steeds weer raakt:

“Mensen overschatten vaak wat ze in 1 jaar kunnen bereiken,
maar onderschatten wat ze in 5 of 10 jaar kunnen bereiken.”

– Bodo Schäfer

En juist voor jou en mij als Lichtwerker is dit een zo belangrijke quote. Want zeker jij en ik als oude ziel hebben tijd nodig om onze bedrijfsdoelen te bereiken.

Jouw energiesysteem moet diep integreren en helen

Want jij bent een Lichte ziel met een sensitief lichaam en hoog bewustzijn. En jouw systeem heeft ook bij het aanleren van nieuwe ondernemersvaardigheden tijd nodig om nieuwe informatie goed te integreren. Zoals het leren hoe je de juiste klanten aantrekt en op welke manier je de omzet maakt die jij als Lichtwerker verdient.

Daarbij zijn vrouwelijke Lichtwerkers de afgelopen eeuwen uitgelachen, gebroken, gedood of verstoten. Waardoor er een collectieve angst is ontstaan en we onszelf klein en onzichtbaar zijn gaan houden.

En dit is een (onbewuste) angst die jij als ondernemende Lichtwerker moet transformeren voor je stabiel in je bedrijf en leven kunt staan.

De moed om verder te gaan maakt alle verschil

En terwijl je de tijd neemt die je nodig hebt is het ongelooflijk belangrijk om wél stappen te blijven nemen, juist als het spannend is. Soms heb je hiervoor een coach nodig die je daarmee helpt. Iemand die het pad al voor jou is gegaan en je helpt het doorzettingsvermogen of de moed te vinden om steeds een stapje verder richting je droom te gaan.

doorzettingsvermogen als spirituele kwaliteit

Ook van de vrouwen met wie ik werk hoor ik regelmatig dat juist de moed om zacht-krachtig door te zetten als het moeilijk wordt hun veel meer brengt dan ze ooit hadden verwacht.

Dankbaar het oefenen van doorzettingsvermogen en kracht

“Ik had niet gedacht dat het tot bloei brengen van mijn bedrijf zoveel doorzettingsvermogen zou vragen” zei één van hen. En ze voegde eraan toe: ”Ik ben dankbaar dat ik op deze manier mijn doorzettingsvermogen en kracht mag oefenen.”

Het maakte me eventjes stil, haar woorden. Want vlak daarvoor had ze nog gedeeld dat ze in haar bedrijf bovenal flow nodig heeft. Een prachtige spirituele stroom van waaruit ze werkt, social media berichten maakt en haar mailing schrijft. Ik word er zo blij van, dat ze naast die belangrijke flow ook haar doorzettingsvermogen gevonden heeft.

Doorzettingsvermogen als spirituele kwaliteit

Want dankzij de moed om door te zetten als het allemaal niet vanzelf stroomt, doorbreken we oude patronen. En dan vooral de patronen waarmee we ons bij tegenslag terugtrekken in onze binnenwereld (waar niemand ons ziet). Of de gewoontes waarmee we onszelf kleiner houden dan we werkelijk zijn.

Want juist als sensitieve vrouw in een complexe en verharde wereld vraagt het moed om voor je dromen en verlangens te gaan staan. Zeker als het een droom waarmee je iets moois in deze wereld neerzet. Iets wat nieuw en krachtig is, zoals een bedrijf waarmee je (veel) andere mensen helpt zoals alleen jij dat kunt. En daarmee de omzet maakt waardoor je ook zelf financieel vrij wordt.

Je vertrouwen groeit

En je zult zien dat dankzij die zacht-krachtige moed om voorbij je angst te gaan ook je vertrouwen groeit. Zodat je met je bedrijf steeds krachtiger in de wereld kan staan.

Waardoor je eindelijk gezien wordt met al het moois wat jij te geven hebt. En met je bedrijf de mensen aantrekt die blij worden van jouw Licht (en er graag voor betalen).

…………………………………………………………………………………………………………………………

Voel jij aan alles dat het tijd is om jouw bedrijf als Lichtwerker op een spirituele manier tot bloei te laten komen? Meld je hier gratis aan voor een online retreat of Masterclass.

……………………………………………………………………………………..

Blijf Gratis op de Hoogte van nieuwe Artikelen

We zijn blij met je aanmelding. En gaan natuurlijk zorgvuldig met jouw gegevens om!

Doorzettingsvermogen als spirituele kwaliteit