fbpx

De zee die ‘Vrouw’ genoemd wordt

“Hoe kan ik de verschillende delen van mij goed laten samenwerken in mijn bedrijf? De waardige Priesteres met het blije onstuimige kind. Of de Wijze vrouw die zoveel wijsheid te delen heeft en het innerlijk kind dat eigenlijk alleen maar wil spelen.”

Een grote vraag die naar voren kwam tijdens de live dag met de Soul Sisters groep van Soul Based Business. Een grote én herkenbare vraag. Zo lang heb ik geworsteld met de verschillende aspecten van mij. Want als ik authentiek ben kan ik niet doen alsof ik bepaalde delen níet in me draag.

Maar die verschillende aspecten, ze zijn zo …verschillend! Raken mijn klanten en volgers dan niet in de war?

We dragen als vrouw een heel palet in ons

Veel vrouwen herkennen die verscheidenheid aan emoties, voorkeuren en gedachten. Het ene moment voel je je vrolijk, speels en blij. En je danst blij met je kind door de kamer. Terwijl twee minuten later je hart bijna uit je borstkas klapt, zoveel compassie bij het zien van een diep lijden op straat.

Ook met je klanten ben je over het algemeen zachtaardig en liefdevol. Wat maakt dat je er zelf soms bijna van schrikt wanneer er opeens een soort van strengheid in je wakker wordt. Iets wat zegt: “Nu heeft je klant lang genoeg gemodderd. Het is tijd voor iets nieuws!”

Je wordt onzeker, kun je ook naar je klanten zo gevarieerd in je gedrag en gevoelens zijn?

De wereld was nog niet klaar voor jouw veelzijdigheid

Die onzekerheid heeft vaak te maken met alles wat je vroeger gehoord hebt over jouw veelzijdigheid. De wereld was tijdens onze jeugd en jong-volwassenheid vaak nog niet klaar voor een vrouw die met haar innerlijke stroom meegaat. Een oude ziel met zoveel verschillende aspecten in zich.

De kans is daarom groot dat die verschillende kanten van jou als ‘wisselvallig’ werden weggezet. Of wispelturig, ook een prachtig woord wanneer een buitenstaander je gedrag en gevoel niet goed begrijpt.

En dat verwarde je. Enorm. Want jij? Jij was gewoon je levendige zelf. Veelomvattend en compleet.

Jouw oude ziel draagt uitzonderlijke talenten in zich

Jij als oude ziel bent met zoveel soorten levendigheid geboren. Met Wijsheid, die je als leraar het allerliefst met de wereld deelt. En met Vreugde, omdat je ziel weet dat uiteindelijk alles goed komt (en is). Hoe ellendig iets er nu misschien ook uitziet. Of met een onstuitbaar optimisme, omdat je altijd een gouden randje ziet.

Vrouw

Ook ben je met zo immens veel talenten naar de Aarde gekomen. Zoals je prachtige sensitiviteit, waarmee je zo diep doorvoelt en aanvoelt.  Je helder weten, waardoor je direct weet of iemand de werkelijke Waarheid spreekt, of zichzelf en de wereld (onbewust) voor de gek houdt.

Jouw ziel is als een zee, Groots en stralend

Jouw ziel is zo uitgestrekt en Groots, dat je haar als een zee zou kunnen zien. Een zee met oneindig veel golven, die allemaal iets prachtigs in zich dragen.

De golf van Moederliefde (ook wanneer je als vrouw fysiek geen moeder bent), die zacht en koesterend je klant vertrouwen geeft. Of de golf van Wijsheid, die soms een pijnlijk confronterend inzicht geeft. En de golf van Vreugde, die alleen maar blij en dankbaar is, dat er uiteindelijk voor ieder mens en dier gezorgd wordt.

Jouw innerlijke golven, aangestuurd vanuit je ziel

De golven van jouw zee, ze worden aangestuurd vanuit je ziel. Zoals ook onze aardse zeeën reageren op een diepere universele kracht.

Als we jouw golven ruimte geven om zichzelf te zijn, komen ze heel natuurlijk in een cadans van eb en vloed. Soms onstuimig en bijna te-veel. Waarna ze alleen nog maar Stil willen zijn, zich terug willen trekken in de veilige haven van je hart en ziel. Om ruimte te maken, voor een volgende golf.

De verschillende aspecten van je ziel

Zodra je de verschillende delen in jou als aspecten van je ziel kunt zien. En jij je ziel aan het stuur van de golven zet. Dan kan het in jou (prachtige Vrouw!) stromen zoals het vanuit je bezieling klopt.

En komt er rust en herkenning, omdat ieder aspect van jou haar eigen rol speelt. Met Divine Timing stapt de Priesteres in jou naar voren, als haar waardige Waarheid nodig is. Of het stralende speelse kind, als juist die speelsheid gevraagd wordt. Een Goddelijke samenwerking voor het hoogste goed van alles wat leeft.

Vrouw

Is de zee wispelturig?

En wispelturig? Heb je ooit iemand horen zeggen: “Die zee is ook wispelturig. Ze stroomt maar zoals het haar uitkomt. Dan is het weer eb. En dan weer vloed. Het ene moment is ze uitbundig en even later valt ze helemaal stil. Die zee, weet ook niet wat ze wil!”

Persoonlijk heb ik dat nog nooit gehoord. Wat maakt dan dat jij en ik als vrouwelijke Lichtwerker niet zouden mogen stromen, zoals het leven ons stuurt?

De zee die ‘Vrouw’ genoemd wordt

Juist jij als vrouw en Lichtwerker mag als de zee zijn. Jij prachtige, dienstbare en Lichte ziel.

Juist jij mag als de zee zijn. In iedere moment afgestemd op de immense veelzijdigheid van je ziel.

Waardoor je vanuit bezieling en vol enthousiasme, passie en Liefde jouw krachtige Lichtwerk deelt. Om vervolgens (op het moment dat je lichaam en gevoelens dit vragen) helemaal terug te keren naar de Stilte van je hart. De Stilte waar je even Thuis bent. En oplaadt, voor een nieuwe golf van dienstbaarheid door je wezen stroomt.

P.S. Dit prachtige Franse gedicht kwam in één van de Soul Sisters op. Ook deze magische woorden deel ik graag met je

La mer
Elle s’en va, s’en revient
Mais elle est toujours là

Vrije vertaling: De zee, ze gaat weg en komt terug, maar ze is er altijd.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Voel je dat het resoneert? En, weet je (diep in je hart) dat ook jij vanuit je prachtige bezielde veelzijdigheid je bedrijf verder wilt laten groeien? In impact, omzet en zielsgeluk?

Misschien past de jaartraining Soul Based Business óf Soul Based Leadership (wanneer je de basis van je bedrijf hebt staan met een ideale klant en omzet) bij je. Meld je hier aan voor een gesprek met mij. Dan kijk ik met je mee of één van beide bij je past

……………………………………………………………………………………..

Blijf Gratis op de Hoogte van nieuwe Artikelen

We zijn blij met je aanmelding. En gaan natuurlijk zorgvuldig met jouw gegevens om!

De zee die ‘Vrouw’ genoemd wordt