fbpx

De geboorte van jouw Licht

Ieder jaar vieren we Kerstmis. Een prachtig feest van Licht, waarin we herdenken dat er tweeduizend jaar geleden een bijzondere geboorte plaats vond: de geboorte van Jezus.

Als kind ben ik opgegroeid met de bijbel en ik heb het verhaal van Kerstmis zo vaak gehoord. Het sprak tot mijn verbeelding en iedere keer werd ik er weer blij van. Ook het zingen in de kerk op Kerstavond gaf me steeds opnieuw een indrukwekkend gevoel van Liefde. Maar dat er een diepere spirituele betekenis achter zijn geboorte en leven schuilt, werd me pas later duidelijk.

De spirituele betekenis van Jezus’ geboorte

Terwijl ik me spiritueel ontwikkelde, leerde ik om op een andere manier naar Kerstmis te kijken. Waarbij ik ontdekte dat de geboorte van Jezus vooral bijzonder is, omdat zijn geboorte betekent dat (vanaf die tijd) het Christusbewustzijn weer op aarde mag zijn. Waarbij het Christusbewustzijn staat voor een bewust-zijn van het Goddelijke in alles wat leeft (inclusief jezelf).

En wanneer we dit weten is Kerstmis dan direct zoveel meer dan een bijbels feest of een warme manier om geschenken te delen. Ook wordt het met deze betekenis heel logisch om tijdens de dagen van Kerst niet alleen tijd te nemen voor het genieten van de verbinding met je dierbaren. Maar daarbij ook ruimte te nemen om de geboorte van het Licht in jezelf te vieren. Zodat ook jouw bewust-zijn van het Goddelijke in jezelf kan blijven groeien.

Jezus’ leven was zorgvuldig voorbereid

Om de betekenis van Kerstmis voor onze eigen spirituele groei beter te voelen, is het belangrijk om ons te realiseren dat de keuze van Jezus voor deze spirituele taak was geen toevallige keuze was. Zijn leven (en sterven) is zorgvuldig voorbereid.
Want net zoals er vanuit jouw en mijn ziel een plan of blauwdruk is, voor we naar de aarde komen. Zo was er ook vanuit zijn ziel een plan gemaakt. Een plan wat hij samen met een enorme groep van Lichtmeesters en zielenfamilie gemaakt heeft.

Afgestemd op het Kosmisch plan

Het Goddelijk plan voor zijn ziel is daarbij ook (net zoals dit voor jouw en mijn plan geldt) afgestemd op het alomvattend Kosmisch plan voor de aarde en ons universum. Een enorm plan waarin iedere ziel een unieke taak heeft.

Want iedere ziel is uniek en daarom geschikt voor een andere spirituele taak of rol. Een rol die is afgestemd op de unieke essentie van een ziel (haar Lichtkracht) én ook nog eens op de verschillende uitzonderlijke ervaringen van deze ziel en haar zielenfamilie.

Geboorte van jouw Licht voor Lichtwerkers Zielsmissie Lichtwerker Nieuwe Tijd Spirituele Transformatie Academie

De ziel Jezus was 2000 jaar geleden het meest passend als drager van het Christusbewustzijn op aarde. En alles in het plan voor zijn leven (en een hele reeks levens hieraan vooraf) droeg bij aan zijn spirituele taak. Zoals: de ouders bij wie hij werd geboren; het tijdstip van geboorte; de zielen welke een belangrijke rol in zijn verdere leven hebben gespeeld; de plaats waar hij werd geboren.

Een zaadje van Licht geplant

Sinds deze bijzondere geboorte is er op aarde enorm veel gebeurd. Waarbij het aan de buitenkant lijkt alsof het Licht wat hij toen bracht nauwelijks effect heeft gehad. Want de oorlogen en strijd gingen onverminderd door. En er is op aarde nog steeds een overdaad aan onrechtvaardigheid en pijn.

Maar ook dit was al opgenomen in het totale Kosmisch plan. Het was niet de bedoeling dat in die tijd alles zou veranderen. Maar de intentie lag in het planten van een onmiskenbaar zaadje van Licht.

En het zaadje van Licht wat hij en zijn zielenfamilie toen hebben geplant heeft daarom ook een immens effect gehad. Het Christuslicht is toen opnieuw krachtig in de aarde verankerd en het was eenvoudigweg een kwestie van tijd voordat het weer voelbaar en zichtbaar op aarde kon zijn.

Het Christuslicht 

Wat de tijd waarin we nu leven zo bijzonder maakt is, dat dit de tijd is waarin het Christuslicht dan eindelijk weer voelbaar en tastbaar mag zijn. En als eerste voor de zielen die hier nu al open voor staan. Zielen zoals jij en ik. Je voelt aan alles dat er iets verandert, ook al weet je nog niet precies wat dit is.

De verandering die je voelt is de energetische transformatie die altijd vooraf gaat aan een materiele, zichtbare transitie. Altijd, hoe klein of groot de verandering ook is.

Ook is het de transformatie die al duizenden jaren geleden voorzien is. Het Christuslicht wat destijds in (het lichaam van) de aarde verankerd is, helpt ons als mens om het Licht ook weer ins ons eigen lichaam te verankeren.

Mens tussen de mensen

Jezus was een bijzondere ziel. Met een indrukwekkende spirituele taak. Dit kan ons als moderne mens een gevoel van kleinheid geven. Alsof hetgeen hij realiseerde extra speciaal geweest is.

En natuurlijk! De geboorte van het Licht tijdens het leven van Jezus was indrukwekkend en uitzonderlijk. Maar niet om ons nu kleiner te laten voelen – maar eerder als rolmodel. Als voorbeeld, om te laten zien wat wij als mens op spiritueel vlak kunnen bereiken. Want ook wij als mens kunnen ons in deze tijd onze Goddelijkheid volledig gaan herinneren. En het Christusbewustzijn in ons huidige lichaam gaan belichamen.

Juist omdat hij behalve een bijzondere ziel ook mens was. Een mens tussen de mensen. Onze voorouder die destijds al kon manifesteren wat wij als mens ook nu waar mogen maken.

Een Lichte ziel in mensengedaante

Juist omdat hij net als wij ook mens was, kunnen we zo ongelooflijk veel leren van hem leren.
Want hij was, net als jij en ik, een mens tussen de mensen. Terwijl hij zich (tegelijkertijd) bewust was van zijn Licht. Een Lichte ziel in mensengedaante. Ook in die tijd een enorme opgave, die een immense innerlijke kracht vroeg.

Geboorte van jouw Licht voor Lichtwerkers Zielsmissie Lichtwerker Nieuwe Tijd Spirituele Transformatie Academie

Want stel je maar eens voor, als je weet hoe ingewikkeld het in deze tijd voor ons als Lichte ziel al is om steeds weer in ons Licht te blijven geloven. Hoeveel kracht en vertrouwen ervoor nodig was (zelfs voor hem) om de weg te gaan die hij gegaan is. Aanbeden door enkelen. En vervolgd, gemarteld en gedood door velen.

Op zijn spirituele taak voorbereid

Ook vanuit het totale Kosmisch Plan was het vooraf al helder dat het leven van de drager van het Christusbewustzijn een uitzonderlijke kracht zou vragen. Dus werd de meest geschikte ziel met zorg gekozen.

Daarnaast werden zijn ouders en begeleiders met eenzelfde zorg en aandacht geselecteerd. Want zijn moeder en vader, Maria en Jozef, waren net als Jezus de meest geschikte ziel voor de taak van zijnouders. En ook de Wijzen uit het Oosten en de herders waren hoogbewuste zielen die hem als eerste op aarde mochten verwelkomen.

De spirituele betekenis van Kerstmis

Bijzonder, is het niet? Wanneer we op deze manier naar de eerste viering van Kerstmis kijken (wat toen nog helemaal geen Kerstmis heette), krijgt het direct een prachtige en diepere spirituele betekenis.

Ken je de prachtige afbeeldingen met baby Jezus met zijn moeder en vader en de aanwezige Wijzen, herders, dieren en engelen? Laten we daar nu eens met nieuwe ogen naar kijken.

Jezus is dan niet zomaar een baby, maar de incarnatie van een ziel welke ook wel bekend staat als Meester Sananda. En Maria is de ziel die ook gekend wordt als Ma-Ra of Isis. Jozef is niet zomaar een timmerman, maar de ziel Saint Germain die met zorg is gekozen om Meester Sananda tijdens het begin van zijn leven te kunnen begeleiden. En ook de Wijzen zijn Meesters van het Licht: Meester Dwjhal Kuhl, Meester Kuthumi en Meester El Morya. Zelfs de os en de ezel zijn Liche zielen in dierengedaante.

Jezus stond er niet alleen voor

Voel je, welk verschil het maakt wanneer je op deze manier achter de oude plaatjes kijkt? Voorbij de uitleg van de kerk en je bewust wordt van de immense spirituele Wijsheid achter deze gebeurtenis.

En voel je ook hoe speciaal het is dat Jezus er vanaf het begin niet alleen voor stond. Zijn ouders waren met zorg gekozen. En ook zij waren voorbereid, zodat zij het kind Jezus vanaf het eerste begin in zijn grootse taak konden begeleiden.

Zo wordt Maria in spirituele krijgen gezien als een ingewijde en Hogepriesteres in de tempels van Isis. Terwijl Jozef lid was van de Broederschap van de Essenen. Een spirituele orde die gericht was op zuiverheid, gemeenschap en eenvoud. Vanaf het allereerste begin van Jezus’ leven werd hij ook op aarde vanuit het Licht ontvangen en geschoold.

ook jij staat er niet alleen voor

Wanneer je in gedachten nog even naar dit plaatje kijkt. Baby Jezus die verwelkomd wordt door prachtige, Lichte zielen.
Stel je dan eens voor dat jij zo verwelkomd wordt. Omdat ook jouw leven op aarde geen toeval is. Maar zorgvuldig voorbereid, zelfs tijdens jouw vorige levens.

Geboorte van jouw Licht voor Lichtwerkers Zielsmissie Lichtwerker Nieuwe Tijd Spirituele Transformatie Academie

Zelfs als de eerste volwassenen die jou op jouw pad hebben begeleid niet bewust waren van hun eigen Licht. Of van het jouwe. Ook dan klopt het precies, hoe jouw geboorte in dit leven was. Én je mag de pijn die uit de onbewustheid van je geboorte is ontstaan nu eindelijk weer Helen.

Het Christusbewustzijn keert terug

Want het Christuslicht wat Jezus in die tijd al mocht belichamen wordt nu eindelijk weer voor ieder mens toegankelijk op aarde. En tijdens de dagen rondom Kerstmis geeft het universum altijd een beetje extra Licht vrij.

Licht wat jij (net als Jezus toen) stap voor stap mag gaan belichamen. Niet alles ineens, het Licht is zo immens en niet direct in jouw menselijk lichaam te dragen. Daarom komt het universele Licht in golven vrij.

Jouw lichaam mag dan met behulp van dit Licht een transformatie ondergaan. En stap voor stap, druppeltje Licht voor druppeltje Licht, zichzelf ver-lichten.

De geboorte van jouw Licht

Iedere druppel Licht welke jij opnieuw belichaamt, kun je zien als een nieuwe geboorte van jouw Licht. Omdat het Licht eerst al wel aanwezig was, maar nog niet geïncarneerd. En die belichaming van jouw Licht, dat is de reden waarom jij op aarde bent!

Want jouw ziel, die is al Licht. Maar pas als jouw Licht ook echt je lichaam en energieveld helpt transformeren, kun jij jouw Licht op aarde brengen en jouw taak als Lichtwerker doen: meehelpen met de manifestatie van een Nieuwe wereld!​


…………………………………………………………………………………………………………………………

Ben jij er klaar voor om ook jouw Lichtkracht verder te belichamen?  Hier vind je de gratis Lichtmeditaties, welke je hier krachtig in ondersteunen.

……………………………………………………………………………………..

Blijf Gratis op de Hoogte van nieuwe Artikelen

We zijn blij met je aanmelding. En gaan natuurlijk zorgvuldig met jouw gegevens om!

De geboorte van jouw Licht