fbpx

De energie van Pasen nodigt je uit

De energie van Pasen nodigt je uit om in je Licht te gaan staan. Omdat de energie van Pasen voor jou en mij als Lichtwerker een uitzonderlijk krachtige energie is. De energie van ‘new beginnings’, ook voor je bedrijf.

De energie van ‘new beginnings’

Toen ik vanochtend wakker werd, zag ik een beeld voor me verschijnen. Het beeld van Jezus en Maria, twee verstilde mensen die naast een poort van licht staan. En als ik goed kijk zie ik naast het oogverblindende licht ook een grote zware steen.

Het is een heerlijk beeld. Een gevoel van Thuis.

En toch maakt die afwisseling van donker en licht me een beetje onrustig. Want het licht is magnetisch, zó licht. En ook te stralend om langer naar te kijken, bijna te helder en vrij. Maar als ik dan mijn oog op die zware steen richt, wordt het juist al snel te zwaar. Ik voel de zwaarte drukken, in mijn lichaam en in mijn gevoel. Het maakt me verdrietig, moe en ook wat moedeloos.

De afwisseling van donker en Licht geeft onrust

De twee figuren naast het donker en licht staan geduldig en wachten tot ik de onrust loslaat en mijn aandacht alleen op hun richt.

Twee liefdevolle en zachtaardige bakens van Licht. Hun standvastigheid ontroert me. Een soort van eeuwig geduld, ook al weten ze dat er niets is om ongeduldig over te zijn. Omdat uiteindelijk alles in ons en in ons leven precies is waar het hoort te zijn.

Een boodschap van Licht

En hoe bijzonder is het: wanneer ik mijn aandacht op hun standvastige Liefde richt, wordt ook de standvastigheid in mij direct en onmiskenbaar wakker. Het spel tussen donker en licht is gelijk niet zo aantrekkelijk meer, ook al voel ik nog wel wat onrust in mijn lijf nasudderen.

Mijn hart gloeit en de tranen van opluchting schieten in mijn ogen. Met een ontroering die een soort van Goddelijk voelt. Zo intens stil, diep en helend. Alsof het Goddelijke zomaar tot mij persoonlijk spreekt en mij als mens geruststelt.

De mens in jou en mij heeft heel wat meegemaakt

De mens in mij heeft heel wat meegemaakt. En jouw menszijn waarschijnlijk ook. Want als oude ziel gaan we al heel wat levens mee. En als dappere ziel hebben we geen enkele mogelijkheid tot groei aan ons voorbij laten gaan.

Hoe leg je uit wat je doet

We zijn er vol enthousiasme in gesprongen, het leven in dualiteit. Goddelijk blij, als een Engel die bijna uit elkaar spat van vreugde.

Maar hoe dieper we sprongen, hoe ingewikkelder het werd. Zeker tijdens onze levens op Aarde, waar het door de eeuwen heen steeds moeilijker werd om ons nog te herinneren wie we echt zijn. We raakten in de war. En niet een klein beetje ook.

We voelden ons van God verlaten

We voelden ons door God verlaten. Of eigenlijk voelden we gewoon geen God meer. En zelfs een prachtige Lichte ziel gaat dan hele rare dingen doen. We komen in situaties terecht die pijnlijk zijn, wanhopig soms. De ene keer als dader, een andere keer als slachtoffer van geweld dat ons wordt aangedaan.

Het werd zelfs een hele cyclus met eeuwen waarin ook ik en jij (vanuit alle goede bedoelingen) onze eigen macht hebben misbruikt. En met eeuwen waarin we zijn gekleineerd, vertrapt en gebroken. Niets menselijks is ons vreemd, als prachtige Licht-krachtige ziel in een Goddelijke mensengedaante.

We kunnen weer kiezen, voor ons innerlijk Licht

De belangrijke boodschap die de energie van Pasen ons na al die eeuwen van macht en onmacht geeft, is de boodschap van hoop. Het is niet zomaar, al die eieren. Ze staan letterlijk voor een nieuw begin.

Want ruim 2000 jaren geleden was de allereerste Pasen eigenlijk een bijzonder Kosmisch Moment. De kruisiging van Jezus én zijn wedergeboorte, drie dagen later.

Een wonder, zou je kunnen zeggen. Een magisch moment, waarmee eindelijk het Christusbewustzijn weer op Aarde werd verankerd. Zodat er voor alle mensen op Aarde eindelijk (ein-de-lijk) weer een bewuste keuze mogelijk is. De keuze om je te verbinden met je innerlijk Goddelijk Licht.

Er zit geen krasje op het Licht

Voor mij is misschien wel het meest bijzondere, dat er na al die eeuwen en eeuwen van macht en onmacht op Aarde geen enkel krasje op het Goddelijk Licht zit. Want als mens lijkt alles wat we meemaken soms onherstelbaar.

De intense pijn die we onszelf hebben laten aandoen. We zijn gepijnigd en vervolgd en moesten aanzien hoe onze dierbaren werden gedood of vertrapt.
En we hebben anderen gepijnigd, toen we vanuit onmacht en goede bedoelingen of juist machteloze woede ook zelf mensen of dieren onrecht hebben aangedaan.

Voel je, hoe zwaar dat voelt? En als je nu je aandacht weer op je hart en je innerlijk Licht richt? Dan is jouw en mijn Licht nog steeds helemaal onaangedaan en Heel!

Jij komt jouw Licht op Aarde verspreiden

Hoe bijzonder! En, wat een geschenk. Als je dat eenmaal ervaren hebt, kun je er nooit meer omheen. Wat er in je leven ook gebeurt. Want welke pijn er in jou of in de mensen om je heen ook geactiveerd wordt. Jij weet dat je geboren bent om een standvastig baken van Licht te zijn. En jouw onverwoestbare Licht op Aarde te verspreiden.

Hoe leg je uit wat je als Lichtwerker doet?

Deze Paasdagen nodigen je uit om hierbij stil te staan. Zie je die steen, naast de poort van Licht? En voel je de uitnodiging daarin om de innerlijke steen van zwaarte ook van jou af te laten rollen? Zodat je vastberaden in je Licht gaat staan?

Zeg maar eens, zachtjes in jezelf:

“Ik ben een Baken van Licht”. En ik laat alle zwaarte los.
Alles, wat mij niet langer dient laat ik vrij.”

En voel, de energie van ‘new beginnings’. Er staat een prachtige nieuwe dag en een stralend nieuw leven voor je klaar. Vrij. Licht.

Jij mag het leven vieren. En van deze Paasdagen weer een feestje maken. Voor jou en voor alle levende wezens om je heen.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Voel jij ook dat het tijd is om jouw Licht op Aarde te verspreiden? En wil je dat het allerliefste met je bedrijf doen? Je voelt van binnenuit dat het de bedoeling is, maar toch stroomt je bedrijf nog niet?

Dan heb ik ook voor jou een aantal mooie activiteiten klaar staan! Een unieke online Masterclass en ook een gratis videotraining. Je vindt ze via de knop hier onder

Gratis Masterclasses en Videotraining

voor vrouwelijke Lichtwerkers met een bedrijf

……………………………………………………………………………………..

Blijf Gratis op de Hoogte van nieuwe Artikelen

We zijn blij met je aanmelding. En gaan natuurlijk zorgvuldig met jouw gegevens om!

De energie van Pasen nodigt je uit