fbpx

Bevrijding van armoedegeloftes is een noodzaak

Transformatie van oude armoedegeloftes is een noodzaak wanneer jij als ondernemende Lichtwerker je bedrijf tot bloei wilt brengen. Een noodzaak die voor veel Lichtwerkers in eerste instantie niet zo groot lijkt. Want jij bent dankbaar met wat je hebt. Je hebt ook niet zoveel nodig en wilt vooral mensen helpen.

Terwijl juist die laatste zin (“Ik heb niet zoveel nodig omdat ik vooral mensen wil helpen”) vaak een teken is dat er nog wat ver-Lichtend werk op geld nodig is. Om te zorgen dat je bedrijf kan bloeien. En om te zorgen dat je echt veel mensen kunt helpen.

Geld verdienen om veel mensen te helpen?

Geld willen verdienen om veel mensen te kunnen helpen, dat lijkt nu misschien nog wat tegenstrijdig. Maar blijf even bij me, dan wordt het je zo helder.

Die overtuiging ‘dat je niet veel nodig hebt’ komt voort uit oude armoedegeloftes. En die zit je nu in de weg. Zelfs als het je wel een geruststellend gevoel geeft dat je weinig nodig hebt. En je al eerder ‘van alles’ gedaan hebt om jezelf te bevrijden van een beperkende money mindset.

Jouw eerdere bevrijding van oude overtuigingen op het verdienen van geld is namelijk nog niet helemaal is afgestemd op de Nieuwe Gouden tijd waar wij als mensheid naartoe gaan. Waardoor je bedrijf nog niet zo mooi stroomt als je zou willen, zelfs niet als jij je marketing supergoed voor elkaar hebt.

Oude geloftes van armoede

Oude geloftes van dienstbaarheid en armoede zijn geloftes uit donkere tijden waarin we in een ander leven op aarde hebben geleefd. Bijvoorbeeld tijdens de eeuwen toen de kerk het Goddelijke perspectief op geld en macht verloor. En zich liet gebruiken door de heersende aardse macht.

Veel Lichtwerkers (waaronder ikzelf) hebben toen met zichzelf afgesproken om nooit echt rijk te willen zijn. Om zo onszelf te behoeden voor de val in aardse lusten en macht. Een keuze die we vanuit liefde maakten. Liefde voor onszelf en voor de mensen met wie we samenleefden. Omdat we bijvoorbeeld als non of monnik niet bij wilden dragen aan het onrecht in die tijd.

Onbewuste armoedegeloftes spelen een rol

In dit leven spelen die armoedegeloftes nog steeds een rol, zolang je ze niet bewust hebt verbroken of afgelegd. Want ook al heb je nu een gewoon aards leven, zonder enige kloosterachtergrond. Dan nog speelt dit krachtige besluit in de diepte van je cellen en energieveld ook in je huidige leven een rol. Zodra je spirituele essentie wakker wordt en je opnieuw een spiritueel mens bent, wordt ook die oude gelofte (met de angst die daarbij hoort) wakker in je hele systeem.

Wanneer je bijvoorbeeld geld wilt vragen voor het prachtige Lichtwerk wat je doet, zegt een stemmetje in jou: “Kun je het niet gewoon gratis of goedkoop doen? Het gaat er vooral om dat je mensen helpt!”. Of je geeft voor je betaalde werk veeeel meer tijd en aandacht dan de tijd waar mensen voor betalen. Je loopt altijd uit, geeft het liefst iedereen korting en vindt het ‘heel gewoon’ wat je doet en geeft.

Vaak vind je het daardoor ook ingewikkeld om zelf geld uit te geven voor een eigen coach of spirituele ontwikkeling. Soms uit angst om geld te laten stromen en soms ook uit angst dat de ander (die wel geld vraagt) niet zuiver is. “Dit kan ik vast ook zelf, ik heb deze ondersteuning eigenlijk niet nodig.”

Jouw oude overtuigingen worden wakker

Dit stemmetje in jou lijkt echt de waarheid te spreken, wanneer je haar zo hoort. En ook al zegt iets anders in je: “Maar ik doe toch goed werk? Daar mag ik toch gewoon geld voor vragen?”. Het eerste stemmetje lijkt wel steeds je plezier te vergallen. En roept zelfs een gevoel van angst in je op: “Wat nu als ik geld vraag en mensen willen het niet betalen? Of als ik meer vraag dan mensen kúnnen betalen, wat moet ik dan doen?”

Taak als Lichtwerker in de Nieuwe tijd Spirituele Transformatie Academie

Het lijken heel logische vragen, als er in jou nog restanten van oude geloftes van armoede leven. Omdat jij je op dat moment onbewust identificeert met die oude en pijnlijke tijd. De tijd waarin geld verdienen met je Lichtwerk gevaarlijk was. En dan heb ik het over gevaarlijk voor je eigen innerlijke rust: het verdienen van geld maakte je bang voor het misbruiken van je eigen macht.

Ook gaf die oude pijnlijke tijd je waarschijnlijk een wantrouwende kijk op anderen die wél geld voor hun Lichtwerk vragen. Onbewust zie je hen als die dikke rijke monnik van toen, die onzuiver zijn rijkdom vergaarde. Ten koste van de mensen waarvoor hij verantwoordelijk was.

Doe even een korte reality check

Zelfs als je nu denkt dat jij gelukkig geen last meer hebt van oude en belemmerende overtuigingen op geld, kijk dan eerst nog even naar je bedrijf en omzet om een korte check te doen.

  • Stroomt het geld in en uit jouw bedrijf nog niet zoals je zou willen?
  • Geef jij je klanten meer dan je had beloofd? En heb je soms nog steeds het gevoel dat je tekortschiet?
  • Ben jij mensen aan het redden voor een zo laag mogelijk bedrag?
  • Vind jij de rijkdom op Aarde oneerlijk verdeeld en moeilijk te geloven dat er overvloed voor ieder mens beschikbaar is?
  • Roept het zien van vrouwelijke Lichtwerkers die (goed) geld vragen voor hun werk een negatief of wantrouwend gevoel op?

Heb je de check gedaan en op minimaal één punt met ‘Ja’ geantwoord? Dan weet je alvast dat er op dit stuk nog wat Lichtwerk te doen is, om jezelf en je bedrijf vrijuit te kunnen laten stromen.

Diep vertrouwen op overvloed

Toen ik zelf een aantal jaren geleden voor het eerst oprecht en zonder oordeel naar deze punten keek, schrok ik. Want ook al had ik hier al veel werk in gedaan, iets in mij vond de combinatie van geld en Lichtwerk nog steeds een lastig ding.

En de realisatie dat ik mezelf nu echt mocht bevrijden van dit oude stuk, kwam vlak voor me staan.

Voor het eerst ook kon ik voelen dat het loslaten van oude overtuigingen alleen niet genoeg was. Het is noodzakelijk om daarna een stap verder te gaan: de stap naar volledige overvloed én het diepe weten dat deze overvloed helemaal bij de Nieuwe tijd hoort.

Verstopte armoedegeloftes of spiritueel ego

Regelmatig hoor ik mensen zeggen: “In de Nieuwe tijd is er geen geld meer, daarom wil ik ook nu geen geld meer vragen. Ik wil niet meer meedoen aan dit oude financiële systeem”.

De bevrijding van het oude financiële systeem is prachtig! Als het vanuit echte vrijheid is. En niet vanuit verstopte armoedegeloftes die zich heel vernieuwend voor doen. Een spiritueel ego zogezegd. Want dat is wat ik destijds ontdekte: ik was niet vrij, ik was gebonden door een onbewuste gelofte van armoede.

oude armoedegeloftes Lichtwerker in de Nieuwe Tijd Spirituele Transformatie Academie Lichtwerker

Want echte vrijheid van het oude systeem betekent ook de vrijheid om wél geld te vragen als het ruilmiddel dat nu nog bestaat. Geld te ontvangen voor de betaling van je huur of hypotheek, boodschappen en kleding, zolang je nog niet volledig zelfvoorzienend leeft. En ook de vrijheid om het weg te geven natuurlijk, aan iemand die jij het helemaal gunt.

Overvloed hoort bij de Nieuwe tijd

Terwijl je tegelijkertijd weet dat het geldsysteem natuurlijk zal veranderen, ergens in de komende tijd. Omdat er in de Nieuwe tijd weer totale overvloed is. Alles dat je nodig hebt is dan beschikbaar, voor iedereen. Geen arme en rijke mensen meer, maar simpelweg (meer dan) genoeg. En het werk dat ieder mens doet wordt op dezelfde waarde geschat: alles is belangrijk en doet ertoe.

En dit betekent dat zinnen zoals “Ik heb niet zoveel nodig” ook in de Nieuwe tijd volledig misplaatst zijn. Want natuurlijk heb jij alles nodig! En mag jij overvloedig leven en ontvangen. Een overvloed van goede dingen die het universum naar je toe laat stromen. Alles waar jij met hart en ziel naar verlangt. Voor het hoogste goed van alles en iedereen.

Transfirmatie van armoedegeloftes

De transformatie van oude armoedegeloftes kan een uitgebreid proces zijn. Vooral omdat ze soms al duizenden jaren oud zijn. Waarbij ik me ervan bewust ben dat je diep verankerde armoedegeloftes niet oplost met 1 of 2 transfirmaties.

Wel kunnen de volgende transfirmaties je helpen om hierin een grote stap te maken. Stel je maar eens voor wat het voor jou en je bedrijf betekent wanneer je vrij bent om vanuit volledige overvloed te geven en ontvangen. Hoe bijzonder mooi is het om daarin nu al een krachtige stap te kunnen maken?

“Ik laat alle armoedegeloftes los en ontvang overvloed”
“Ik ben dankbaar voor wat ik heb, vanuit het diepst van mijn hart”
“Ik heb alles nodig! Ik ben een ontvangend en vrijgevig en ontvangend kanaal van al het goede op Aarde”

(Een transfirmatie is een affirmatie welke je een aantal keren zachtjes voor jezelf herhaalt om deze tot in je cellen en bewustzijn door te laten dringen.
Wanneer je voelt dat deze transfirmatie weerstand geeft, breng eenvoudig wat Licht naar de weerstand en nodig dit deel van jezelf uit om te ontspannen.)

Ook jij bent de overvloed waardig

Deze transfirmatie gaat je helpen om het geven en ontvangen in je bedrijf af te stemmen op de Nieuwe tijd. Jij, prachtige Lichte ziel die niet langer bang hoeft te zijn dat ze haar rijkdom gaat misbruiken. En jij, liefdevolle ziel die niet anders kan dan overvloedig delen wat je in je hebt.

En als dan die overvloed vrij is om te stromen, ben jij als Lichtwerker op je best. Je bent vrij om te geven en ontvangen. En om helemaal voluit voor je missie te gaan. Want je hoeft niet langer je geld te verdienen met het werk dat níet bij je spirituele taak past. Maar jij kunt heel veel mensen helpen, helemaal op de manier die bij de Nieuwe tijd past. En natuurlijk ook zelf stralend en zielsgelukkig zijn.

…………………………………………………………………………………………………………………………

 

Wil jij ook jouw spirituele taak voor de Nieuwe tijd vormgeven met je bedrijf? Een stralend bedrijf, zoals dit bij de Nieuwe tijd past?

Dan is de gratis vierdaagse online mini-training een aanrader! 

Speciaal voor vrouwelijke Lichtwerkers

Gratis online 4daagse

……………………………………………………………………………………..

Blijf Gratis op de Hoogte van nieuwe Artikelen

We zijn blij met je aanmelding. En gaan natuurlijk zorgvuldig met jouw gegevens om!

Bevrijding van armoedegeloftes is een noodzaak